Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Aarhus

Vliegtickets naar Aarhus Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Aarhus?

Aarhus is de tweede stad van Denemarken en is gelegen aan de meest centrale Oostzeekust van het land. De stad is een overheersend jonge stad, die pas omstreeks 1975 is opgericht. Hoewel er op de plaats al veel langer mensen woonden. Gedurende deze periode is de stad uitgegroeid tot een levendige stad met meer dan 320.000 inwoners.

Het huidige Aarhus begon echter met een klein dorpje als bron. Vanaf het begin van de 18e eeuw werden verschillende scholen hier gebouwd, de haven ontwikkeld, de feestdagen gevierd en andere functionele plekken gesticht.

In 1845 werd de stad officieel tot stad verklaard en dit betekende een grote doorbraak voor de gemeenschap. De industrieën om Aarhus heen begonnen te groeien, waardoor er meer banen, diensten en opportuniteiten ontstonden en het aantal inwoners begon toe te nemen.

Aarhus heeft veel te bieden en het heeft een lange staat van overheidsdiensten. De stad heeft zowel een stedelijk gebied als een landelijke gemeente. Aarhus heeft vele bezienswaardigheden en tal van interessante stadsmuren die de stad afschermen van de buitenwereld.

Waarom Aarhus?

Er zijn meerdere redenen waarom Aarhus zo populair is. Ten eerste is het een vriendelijke stad met een hoge levenskwaliteit. Er zijn veel kleurrijke buurten, waar je je thuis kunt voelen. De bewoners van Aarhus staan bekend om hun vriendelijkheid. Ze zijn erg behulpzaam en hebben gevoel voor humor. De stad heeft ook veel mogelijkheden voor werk en ontspanning.

Verder heeft Aarhus een levendige culturele scène. Het is een stad waar cultureel erfgoed, natuur, architectuur, sport, muziek, film, kunst en technologie samenkomen. De stad heeft ook een lange geschiedenis als een academische centrum. Er zijn veel universiteiten, academische instituten en beroemde scholen voor kunst en technologie. Aarhus beschikt ook over een rijke kunst- en cultuurliefhebbers met tal van musea en kunstgalerijen.

De stad is ook goed voorbereid op het dagelijks leven. Er zijn mooie winkelcentra, veel restaurants, cafés, bioscopen en het openbaar vervoer is uitstekend. Er zijn veel manieren om te genieten van het Nordic-lifestyle die Aarhus is zo beroemd om.

5 Bezienswaardigheden in Aarhus die je moet zien?

 • Den Gamle By, een stadsmuseum dat essentieel is wanneer u een bezoek brengt aan Aarhus.
 • ARoS, een moderne kunstmuseum met spectaculaire kunstcollecties.
 • Aarhushón, het mooiste stadhuis van Denemarken waar jaarlijks miljoenen bezoekers komen.
 • Marselisborg Castle, het zomerpaleis van het Deense koningshuis met prachtige kamers en een koninklijk park .
 • Moesgaard Museum, een museum dat een uitgebreide studie doet over de ontstane culturen. Een must see!

5 Restaurants in Aarhus die je moet bezoeken?

 • Restaurant Cofoco, een restaurant dat niet alleen gespecialiseerd is in Deense gerechten. U kunt hier ook genieten van allerlei internationale gerechten.
 • Restaurant Fagraskogur, een restaurant dat ook gespecialiseerd is in Deense gerechten, met lokale ingrediënten.
 • Gast, een ander modern restaurant in de stad met veel wisselende gerechten om te genieten.
 • Vancouver, een van ‘s werelds beste visrestaurants. U kunt genieten van de meest verse vis geserveerd in authentieke stijl.
 • Moulin, een restaurant gespecialiseerd in Franse specialiteiten. Er is niets beter dan een goed Franse gerecht tijdens je bezoek aan Aarhus.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Aarhus?

In totaal zijn er vier populaire luchthavens in de buurt van Aarhus. Ze zijn:

 • Aarhus Luchthaven (AAR): dit is een kleine luchthaven met enkele vluchten per dag. De luchthaven heeft ook genoeg faciliteiten zoals winkels, restaurants en bars.
 • Billund Luchthaven (BLL): dit is de tweede grootste luchthaven van Denemarken. Er zijn veel internationale vluchten naar verschillende grote steden.
 • København Luchthaven (CPH): dit is de grootste luchthaven van Denemarken. Er zijn veel internationale vluchten, waaronder veel naar de Verenigde Staten.
 • Esbjerg Luchthaven(EBJ): deze luchthaven is gespecialiseerd in veerbootdiensten naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Aarhus is een uitstekende stad om te bezoeken. Er is zo veel te ontdekken en er is voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar cultuur, bezienswaardigheden, haute cuisine of een comfortabele vakantie, Aarhus is de perfecte plek!

Aarhus
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa