Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Aberdeen

Vliegtickets naar Aberdeen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Aberdeen?

Aberdeen is een stad in het Verenigd Koninkrijk, gelegen in het noordoosten van Schotland. De stad ligt aan de rivier de Dee en is de op twee na grootste stad van Schotland. Aberdeen dateert van in de middeleeuwen, hoewel er eerder menselijke bewoning was. Het gebied heeft eeuwenlang een rijke aanwezigheid van Vikingen gekend. Het is ook de thuisbasis van de zogenaamde Aberdeen Manuscripts, een bron van informatie uit de middeleeuwen. In de late middeleeuwen bevorderde Robert de Bruce de stad en ontwikkelde het zich tot een belangrijke stad.

Omstreeks 1264 werd de stad praktisch verwoest door de Engelsen, maar het herstel kostte geen generaties en de stad begon in de 15e eeuw opgang te maken als handelsstad. Door de jaren heen ontwikkelde Aberdeen zich verder en het markeerde in 1891 de oprichting van de University of Aberdeen, een van de vroegste instellingen voor hoger onderwijs in Schotland.

Waarom Aberdeen?

Aberdeen is gegroeid van een schattig stadje tot een prosper Ing stedelijke gebied, de laatste jaren. Dit komt vooral door de enorme succesvolle oliestaat Aberdeen bevat. Omdat de stad aan de Noordzee kustlijn ligt, profiteert het ook van de bootreizen naar de vele andere nabijgelegen attracties die Schotland te bieden heeft. Andere belangrijke factoren die het attractief maken voor bezoekers zijn de schitterende golfbanen en de centraal gelegen Aberdeen International Airport. De stad biedt een combinatie van attracties, waaronder vooruitstrevende architectuur, natuurkarakteristieken, een veelheid aan winkels en restaurants en een bloeiende culturele scene. Het is toegankelijk voor bezoekers over de hele wereld.

What is the population of Aberdeen?

Aberdeen has an estimated population of 228,990 people as of 2019.

What is the population density of Aberdeen?

As of 2020, the population density of Aberdeen, Scotland is 4,730 people per square kilometer (12,204/mi²).

What is the land area of Aberdeen?

The land area of Aberdeen is 41.7 square miles (108 square kilometers).

Aberdeen
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa