Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Alanya

Vliegtickets naar Alanya Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Alanya

Alanya is een stad en district aan de zuid-Turkse kust. Het is gelegen in de provincie Antalya en vormt het zuidelijkste puntje van Turkije. Alanya is ontstaan in de 6de eeuw v.Chr.

Veranderingen in de geschiedenis

Oorsprong van Alanya is de Griekse stad Coracesium maar werd later door de Seleuciden genoemd naar hun koning. Toen Caligula naar het Sredizemnomorja afreisde werd Alanya gebruikt als haven voor hem en zijn leger. De Byzantijnen noemden de stad Kalon Nesos, wat ‘mooi eiland’ betekent.

In de 12de eeuw onder de Zilveren Seltsjoeken van Iconium, bleef de naam Alanya en groeide het uit tot een bloeiende stad. De stad werd als zeer strategisch gezien en door rust en vrede te brengen konden de Zilveren Seltsjoeken voordeel halen uit de handel en het transport met traditionele boten.

Vanuit de 19de eeuw werd Alanya bezocht door buitenlandse toeristen, voornamelijk afkomstig uit Europa. Als gevolg daarvan kwam er steeds meer faciliteiten op de markten, om de toeristen zo comfortabel mogelijk te ontvangen. Naar de 20-ste eeuw toe was Alanya een bloeiende stad geworden waar bezoekers uit de hele wereld naar toe trokken.

Waarom Alanya?

Alanya heeft een hele reeks voordelen voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het maakt de toeristische bestemming bijkomstigheden een beetje anders en zo zoals het nooit voor mogelijk was geweest.

Een van de beste voordelen is het comfortabele weer. Dit is vooral geschikt voor liefhebbers van een goed leven. Alanya kent hele mooie zomermaanden zonder te veel warmte en reis bezoekers zullen er baat bij hebben.

Naast het aangename klimaat om een mooie vakantie te beleven heeft de stad ook een enorm potentieel voor handel en transport. Het ligt dichter bij Europa dan ooit tevoren en er is een zeer effectief transportsysteem en voorzieningen voor toeristen.

Daarnaast biedt Alanya fantastische uitzichten en prachtige bezienswaardigheden. De meer dan 300 dagen per jaar stralende zon, de prachtige stranden en het heldere blauwe Middellandse Zee water zijn een spektakel op zich.

Om een compleet beeld over wat Alanya allemaal te bieden heeft, biedt de stad een levendige culturele scene met traditionele feesten en festivals. Gelegen aan de kust biedt het watersportfaciliteiten zoals surfen, duiken, kajakken, vissen en zwemmen.

5 bezienswaardigheden in Alanya die je moet zien

Alanya heeft een aantal schitterende bezienswaardigheden die je moet bezoeken. Hieronder volgt een top 5.

  • Kleopatra strand – het meest bezochte strand van Alanya. Dit is een lange kustlijn die bedekt is met fijn wit zand en bezaait is met palmbomen.
  • Damlataş grotten – Deze grotten zijn met een verbazingwekkend rozeieren stavenomgeving. Maar de grotten zijn meer dan een plek om te verkennen, de effecten van het milieu in de grotten hebben bewezen bijzonder voordelig te zijn voor mensen met astma, bronchitis en andere luchtwegaandoeningen.
  • Rots van Kizilkule – De Rots van Kizilkule is een rotsachtig fort en behoort tot de meest indrukwekkende monumenten in Alanya. Het fort biedt een spectaculair uitzicht op Alanya.
  • Alanya museum – De op één na grootste stad van Turkije heeft zijn eigen museum, waar je leert over de rijke cultuur en geschiedenis van Alanya.
  • Alanya Kasteel – Ooit bezittend van de Ridders van Saint Jean, is het kasteel een bezoek meer dan waard. Het biedt een schitterend uitzicht over Alanya.

5 restaurants in Alanya welke je moet bezoeken

Als we het hebben over restaurants in Alanya, dan is er keuze genoeg. Hieronder volgt een top 5.

  • Ocakbasi & BBQ Grill – In het Ocakbasi & BBQ Grill geniet je van autentieke Turkse gerechten. De stoere locatie van het restaurant wordt gecomplementeerd met een verfijnd eten en een fantastische sfeer.
  • Alexander the Great – Het Alexander the Great restaurant is bekend om de antipasti gerechten. Hier geniet je van authentieke Griekse specialiteiten en een echte Griekse omgeving.
  • Cafe Kırmızı – Dit is het meest geliefde café in Alanya. Bij Cafe Kırmızı word je met een warm welkom ontvangen. Je kunt hier naar keuze ontbijten of borrelen.
  • Casa De Mar – In Casa De Mar kun je genieten van de de beste ingekookte Turkse gerechten. Je kunt hier terecht voor zowel een lichte lunch als een volwaardig avondmaal.
  • Seafood Restaurant – Dit is een heerlijk visrestaurant vlakbij de kust. Het Seafood Restaurant biedt u een verscheidenheid aan verse vis- en schaal-gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Alanya?

Er zijn een aantal luchthavens die in de directe omgeving van Alanya liggen. De belangrijkste is de Antaly

Alanya
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa