Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Alghero

Vliegtickets naar Alghero Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Alghero?

Het mooie stadje Alghero in het noorden van Sardinië heeft een lange en gevarieerde historie. Als reactie op de Moren-invallen in het jaar 1135, bouwde de Koning van Pisa, Ubaldo Lanfranchi, een nederzetting op de plaats waar Alghero nu staat. De naam Alghero is afgeleid van het Catalaans wordt Monalgui waar ‘gastheer’ in betekent. De kleurrijke stad is dus een eeuwoude havens, die onlangs wordt omringd door prachtige stranden. Het is ook bekend als de “Gouden Stad” omdat de oude stadswallen leggen de verdedigen van deze haven stad waarin de heerlijke stranden, monumenten, kerken en gerechten die prachtig omringden.

In het jaar 1353 liet de Koning van Aragona in Barcelona, Peter IV, de ontwikkeling van een kasteel en het kasteel kreeg de naam Castel della Maria. Het kasteel fungeerde als een toevluchtsoord voor de bevolking. Alghero bleef in diverse handen, in het jaar 1478 door de bezetting van de Aragonese koning Ferdinand II, in 1479 door Ferdinand I, in 1503 door het Jurisdictie en in 1553 door de Koning van Savoyë. In 1720 werd Alghero behoort tot de Koning van Sardinië en in 1767 de stad werd de stad van cultuur verklaard.

Waarom Alghero?

Het is geen wonder waarom Alghero zo populair is bij toeristen. De stad is bekend om zijn gevarieerde stranden die de de zee omringen. Sommige stranden zijn stil en afgelegen, anderen zijn primitief waar je de zee zal zien op een andere manier. Je vind hier stranden met zachte gouden zand, die versluierd met veilige wateren en wuivende palmbomen. Om het plaatje compleet te maken, hebben sommige stranden prachtige kustbergen en typische mediterrane vegetatie. Je kunt je ogen vullen met de prachtige oceaan en de rust en de mooie uitzichten.

De stad zelf biedt ook veel attracties en bezienswaardigheden. Je kunt met een dagje winkelen, of kijk naar de kleurrijk geklede locals elkaar in de cafés of restaurants te ontmoeten. De stad heeft ook een goed geconserveerde historische centrum dat wordt geacht een van de meest mooiste stad om te bezoeken te zijn.

5 bezienswaardigheden in Alghero die je moet zien?

1. Cattedrale di Santa Maria – Cattedrale di Santa Maria, ook wel Santa Maria Cathedral genoemd, is een belangrijke religieuze monument dat afgebeeld wordt op veel postkaarten en monogrammen. Het staat in de buurt van het prachtige historische centrum, waardoor het een aanwinst is voor de architectuur in Alghero.
2. Cala Porto Conte – Cala Porto Conte is een adembenemende baai die zich strikt aan de noordwest kust van Sardinië. Er zijn prachtige kiezelstranden, kreken en prachtige klifwanden die je kunt verkennen.
3. La Torre di San Giovani – La Torre di San Giovani is een van de oudste torens van Alghero. Bovenaan de toren verschijnen en Schotse adelaar en een kruis.
4. Spiaggia Le Bombarde – Spiaggia Le Bombarde is een van de mooiste stranden in de buurt van Alghero. Het heeft een blank zand en een kristalhelder water, die hebben samengebracht om een ​​prachtig uitzicht.
5. Isola della Maddalena – Isola della Maddalena is een groep van eilanden en stranden die rijk behuisd is met mediterrane planten en dieren. Hoewel sommige eilanden moeilijk toegankelijk zijn, bieden anderen grote ruimte om te verkennen.

5 restaurants in Alghero welke je moet bezoeken?

1. Ostricaia Smeralda – Ostricaia is een non-chill restaurant dat bekend staat om zijn zelfvervaarste Sardijnse specialiteiten. Hier kun je genieten van heerlijke lokale gerechten helemaal vers uit de omgeving.
2. Antico Ulivo – Antico Ulivo serveert typische gerechten in de meest charmante sfeer. Je kunt ook genieten van heerlijke vis- en vleesgerechten in het gezelschap van prachtige bomen en ornamentele tuinen.
3. La Tappa – La Tappa is een rustige oase waar je heerlijk enheidgenoten specialiteiten zoals antipasto, pasta met verse zeevruchten, zal zien.
4. Markus – Markus is een lokale trattoria die bekend staat om zijn veganistische gerechten. Afgezien daarvan, het heeft ook delicatessen, lokale wijnen, Sardijnse specialiteiten.
5. L’Ostrica.it – L’Ostrica is een kleine brasserie van de oude stad, die verschillende specialiteiten biedt. De sfeer is rustig en gastvrij, en wordt beschouwd als een van de beste restaurants in Alghero.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Alghero?

Alghero ligt op ongeveer 11 km van de luchthaven Alghero – Fertilia, een kleine nationale luchthaven die de belangrijkste poort is voor de stad. Andere luchthavens in de buurt van Alghero zijn Olbia Costa Smeralda Airport, dat bereikbaar is binnen 150 km en Cagliari Elmas Airport die op ongeveer 165 km afstand ligt. Er is ook een kleinere luchthaven, Alghero – Riviera del Corallo Airport, die is gelegen op ongeveer 18 km van het centrum van de stad.

Alghero
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa