Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Antalya

Vliegtickets naar Antalya Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Antalya?

Antalya is een stad in Turkije die zich bevindt aan de Mediterraanse kust. De stad heeft een lange geschiedenis. Helemaal terug in de tijd, toen de stad “Attalia” werd genoemd, komt de geschiedenis tot leven. Attalia was de naam die het kreeg na de stichting door Attalos II, de koning van Pergamum. De naam Attalia veranderde naar Antalya in de tweede eeuw voor Christus. Antalya werd slagveld van veel verschillende culturen, waardoor de geschiedenis er zeer interessant is.

Waarom Antalya?

Antalya is misschien wel de populairste stad in Turkije met zijn fantastische stranden en leuke stad. Het mediterrane klimaat zorgt er ook voor dat Antalya een geweldige bestemming is. Het heeft gemiddeld 220 dagen zon per jaar, waardoor de stad een ideaal bestemming is voor diegenen die opzoek zijn naar een warm weer. Ook is Antalya gunstig gelegen tussen Alanya en Kemer.

5 bezienswaardigheden in Antalya die je moet zien?

Antalya is een populair bestemming vanwege de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Hieronder staan 5 bezienswaardigheden die je echt bezocht moet hebben als je de stad bezoekt:

  • Kaleici: Kaleici is het oude centrum van Antalya en staat bekend als één van de mooiste historische gebieden van Turkije. In deze wijk kun je heerlijk wandelen door de smalle steegjes, terwijl je geniet van de prachtige gebouwen.
  • Dudenwatervallen: Deze spectaculaire watervallen zijn makkelijk te bereiken vanuit Antalya. Onderweg erheen kun je genieten van de omliggende natuur. Je kunt de watervallen ook per boot bezoeken.
  • Hadrianspoort: Hadrianspoort is een klassiek voorbeeld van Romeinse architectuur. Het werd gebouwd in 130 voor Christus door Keizer Hadrianus om de stad te beschermen en is een must-see bezienswaardigheid voor degenen die de stad bezoeken.
  • Yivli Minaret: Yivli Minaret is een 13e eeuws islamitisch monument waarvan het ontwerp eenheid symboliseert tussen de islamitische en de Byzantijnse cultuur. Het minaret is een mooi voorbeeld van de islamitische architectuur en is zeker de moeite waard om te bekijken.
  • Termessos:Termessos is een ruines van een oud Lyciërs garnizoensstad die zich bevindt op een heuveltop met uitzicht over Antalya. De ruines zijn nog steeds in een goede staat en de heuveltop wordt omringd door bossen. Klim de bergen in om de ruïnes te bezoeken.

5 restaurants in Antalya welke je moet bezoeken?

De stad Antalya heeft veel restaurant om uit te kiezen. Hieronder staan 5 restaurants waar je zeker eens moet eten:

  • Altinboga Cafe & Restaurant: Altinboga Café & Restaurant is een van de populairste restaurants in Antalya. Het restaurant biedt authentieke Turkse gerechten en heerlijke visgerechten aan. Wij adviseren om de wijnen te proberen die het restaurant aanbiedt.
  • Kebab Turki: Kebab Turki is een ander traditioneel restaurant in Antalya. Bij Kebab Turki kun je genieten van echte Turkse kebabs en diverse stoofschotels. Het restaurant geeft je de ervaring om authentieke Turkse gerechten te proeven.
  • Twin Peaks: Twin Peaks is een populair restaurant in Antalya. Het restaurant biedt een westers gerechten, met als specialiteit hamburgers. Het restaurant is bekend om de prachtige uitzichten over de oceaan en de stad.
  • Ozcan Uryun: Ozcan Uygun is een familiegericht restaurant gelegen in het centrum van Antalya. De chef-kok combineert moderne en traditionele Turkse gerechten en kleine gerechten. Een ander pluspunt is dat het restaurant service aanbiedt tijdens de late uren.
  • Aquapark: Aquapark is een leuk en hip restaurant gevestigd aan de kust van Antalya. Het restaurant serveert een interessante mix van vis, vlees en schaaldieren gerechten. Ook zijn er veel verschillende cocktails en wijnen te krijgen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Antalya?

Antalya heeft twee luchthavens in de buurt. De meest bekende luchthaven is Antalya International Airport. De luchthaven is gelegen op 15 km noordelijk van de stad en dient als het grootste vliegveld in Turkije. Het is goed verbonden met andere steden in Turkije. Daarnaast is er ook een kleinere privé luchthaven, de Antalya Aero-Club. Deze luchthaven is in feite een schietveld voor de lokale vereniging.

Antalya
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa