Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Arrecife

Vliegtickets naar Arrecife Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote, één van de zeven Canarische Eilanden. Het staat bekend om zijn uitgestrekte stranden, de kleine vissersdorpjes en het unieke landschap. Arrecife is verbonden door een zeesluis met het voorgebergte van Falanco en het havengebied staat bekend als het meest toeristische deel van de stad.

De stad is al heel lang bekend bij de archipel, al in de 16e eeuw in de koloniale periode schreef de Spaanse kapitein Alonso Fajardo dat Arrecife al een bewoond gebied was. De naam Arrecife stamt uit de 18e eeuw, toen de Italiaanse reiziger Gemelli Careri een bezoek bracht aan de Canarische Eilanden. Gemelli beschreef het gebied als “de rotsen in de zee”, wat uiteindelijk de naam van de stad zou worden.

Tegenwoordig is Arrecife met zijn 65.000 inwoners de hoofdstad van Lanzarote. Nadat de Canarische Eilanden werden opgenomen in het Koninkrijk Spanje in de 18e eeuw, groeide de stad enorm. In de jaren 1840 tot 1880 was er een enorme economische voorspoed door de handel met Afrika. Het havengebied van Arrecife groeide toen binnen enkele jaren uit tot een drukke handelsplaats.

Waarom Arrecife?

Arrecife is een prachtige stad, het staat bekend om zijn adembenemende witte stranden, kristalheldere wateren en fotogenieke uitzichten. Het is de enige stad op Lanzarote die een echt stadscentrum heeft, met koloniale gebouwen en kleine winkeltjes. Er is ook een prettig nachtleven, met restaurants, bars en discotheken voor iedereen. De stad is een populaire bestemming voor zowel toeristen als voor lokale bewoners.

Bovendien is Lanzarote ook de ideale bestemming om uit te rusten. Er zijn mooie baaien om te zwemmen, prachtige zandstranden om te ontspannen en lange wandelpaden en fietspaden om te verkennen. De stad is helemaal omringd door de natuur en er staan enkele van de mooiste parken en natuurgebieden op het eiland.

Er is ook de natuurlijke schoonheid van de Canarische Eilanden die Arrecife uniek maakt. De stad ligt in een wervelwind van kleuren, met het kristalheldere blauw van de zee, het glinsterende wit van het zand en het warme geel van de zon. Je kan zo goed als het hele jaar door genieten van de stralende zon.

5 bezienswaardigheden in Arrecife die je moet zien

Als je op zoek bent naar iets spectaculairs in Arrecife, heb je geluk. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden in de stad en omgeving. Hier zijn 5 bezienswaardigheden die je zou moeten zien.

  • Het Castillo de San José – deze 17e-eeuwse versterkte burcht staat bekend om zijn vele gewelven, de mooi beschilderde zalen, ondergrondse kunstgalerijen en een grote openluchtbioscoop.
  • Jameos del Agua – dit is een uniek ondergronds meer, dat is uitgehouwen uit de Hongershut-tunnels. Je kan hier genieten van het turquoise heldere water, maar ook van het theater, het concertzaal, het restaurant en de bar.
  • Parque de las Ciencias – Dit park is het ultieme centrum voor kennis en entertainment. Het staat bekend om het enorme aquarium dat het huis is van meer dan 1000 soorten zeedieren.
  • Het Nationaal Park Timanfaya – het Nationaal Park Timanfaya staat bekend om zijn unieke landschap – een groot zee van zwarte lava dat in de loop der jaren is ontstaan. Er is ook een rustige wandeling langs de kustlijn waar je de verschillende natuurlijke elementen van het eiland kunt bewonderen.
  • Cueva de los Verdes – een fascinerende grot, gemaakt door de lava-stroom die het eiland Lanzarote omringde. De grot is omringd door vele mooie stalactieten en stalagmieten. Je kan hier genieten van een lange wandeling die door het binnenste van de grot gaat.

5 restaurants in Arrecife welke je moet bezoeken

Tijdens een bezoek aan Arrecife mag je het lokale eten eigenlijk niet missen. Er zijn tal van restaurants waar je kan genieten van de heerlijke Canarische keuken. Hier zijn 5 restaurants die je zeker moet bezoeken:

  • Restaurant El Marinero – dit is het meest traditionele restaurant van Arrecife. Het staat bekend om het grote assortiment aan vis- en schaaldierengerechten, en toont de authentieke smaken van de Canarische Eilanden.
  • La Montañeta – dit restaurant is gevestigd in een historisch gebouw uit de 16e eeuw en staat bekend om de typische Canarische keuken. Het is ook een van de oudste restaurants van de stad.
  • Choco del Mar – dit is een aanrader als je van zeevruchten houdt. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op zee en staat bekend om de eerlijke ingrediënten, de grote porties en de uitstekende smaak.
  • La Palma – Dit is een grote tapasbar en restaurant, bekend om zijn authentieke Spaanse tapas. Je kan hier genieten van lokale tapasgerechten en heerlijke cocktails.
  • El Rincon de Juan Choco – dit is een familie-run restaurant dat staat be
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa