Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Barcelona

Vliegtickets naar Barcelona Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Barcelona

Barcelona is een stad gelegen in Spanje en is één van de grootste Europese steden. De stad stamt af uit de pre-Romeinse prehistorie en wordt aangemerkt als de oprichting van de stad Barcelona in de 1e eeuw v.Chr..

In de eerste eeuw dat de stad bestond, was Barcelona gevestigd aan de Mediterrane Zee en was het een onafhankelijke staat. Toen de Romeinse Rijk in de 2e eeuw v.Chr. hun controle uitbreidden naar Spanje, werd Barcelona geattacheerd aan het belangrijke Romeinse rechtsgebied van Tarraco.

Barcelona groeide snel vanaf de 1e eeuw t/m de 12e eeuw en was het begin van de gouden eeuw van de stad die sterk beïnvloed werd door de islamitische en christelijke culturen. De stad begon enorm te bloeien toen het in 1137 werd uitgeroepen tot een Koninkrijk voor de Cataloniërs door koning Alfons I.

Waarom Barcelona?

Barcelona is een bijzondere stad in Spanje, verschillend van de rest van het land. Het heeft een gelijkheid die tot diep in de structuren van de stad klieft, terwijl ook sociaal-economische verschillen duidelijk opvallen.

In Barcelona tref je een mix aan culturen en bevolkingen: Spanjaarden van overal; Malaga-bewoners die zich sinds lange tijd in de stad hebben verspreid; Marokkanen die hun handel in de straten bedrijven; en veel andere landgenoten.

Het is geen verrassing dat Barcelona een mekka is voor toeristen. De stad heeft een heleboel te zien, attractions voor de hele familie, evenals een keur aan musea, winkels, bars, restaurants en nachtclubs. Zowel spirituele als bruisende, moderne stukjes beschaving vind je hier!

De voordelen van wonen in Barcelona is dat het ook een hele leuke vakantiebestemming is, die je het hele jaar door kunt bezoeken. Met de temperatuur die niet al te hoog oploopt, maar ook niet te laag is. In de zomer voelt het als een klein paradijs.

5 bezienswaardigheden in Barcelona die je moet zien

Hier volgen 5 bezienswaardigheden die je absoluut moet bezoeken als je in Barcelona bent.

  • Sagrada Família – Een van de bekendste bouwwerken van Barcelona. Deze fameuze basiliek staat bekend om zijn grote architecturale en religieuze betekenis. De bouw begon in 1882 en de bouw van het gebouw is nog steeds gaande.
  • Parc Güell – Dit architectonisch kunstwerk werd in 1900 gebouwd onder leiding van Antoni Gaudi. Parc Güell is tegenwoordig een wereldberoemd nationaal historisch monument, met zijn gebouwen, tuinen en kunstwerken.
  • Casa mila – Ook bekend als “La Pedrera”, is dit pand ook een werk van Gaudi. De stijl van het gebouw is van een modernisme, dat de versmelting weerspiegelt van verschillende stijlen van de Catalaanse architectuur.
  • Las Ramblas – Las Ramblas is een tree lined walkway die een schitterend uitzicht biedt. Hier kun je veel internationale restaurants en winkeltjes indolen.
  • Camp Nou – Camp Nou is de thuisbasis van de voetbalclub FC Barcelona. Het is één van de grootste en meest bezochte voetbalstadions ter wereld. Het is een “must-visit” als je in Barcelona bent.

5 restaurants in Barcelona welke je moet bezoeken

Hier volgen 5 restaurants die je absoluut moet bezoeken als je in Barcelona bent.

  • Cinc Sentits – Een restaurant gelegen in de wijk Eixample. Het specialiseert zich in Catalaanse gerechten, ambachtelijk bereid met lokale ingrediënten. Als je echt een authentieke Catalaanse ervaring wilt meemaken, moet je hier zeker een keer eten!
  • Tickets – Tickets Bar is een avant-garde restaurant met een hip design dat echt iets voor de jonge stedelingen is. Ontdek de passe-partouts en maak je klaar voor een avontuur.
  • Cal Pep – Dit is een echte “tapasbar” gelegen in het centrum van Barcelona. Met haar authentieke gerechten en degustaties is dit een welkom onderbreking van de hectiek van de stad.
  • Lasarte – Een avontuurlijk restaurant gelegen in het Passeig de Gràcia. Het serveert creatieve Euro-Aziatische gerechten, bereid van levendig verse ingrediënten.
  • La Rita – La Rita is bekend om haar Argentijnse steaks. Maar het restaurant heeft ook een ruim assortiment aan zeevruchten, koude gerechten en heerlijke sauzen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Barcelona?

Barcelona heeft twee belangrijke luchthavens: de Barcelona luchthaven (BCN / LEBL) en de Girona luchthaven (GRO / LEGE).

Barcelona luchthaven is de grootste luchthaven van de stad en is gelegen op 12 km van het stadscentrum. Het is ook goed verbonden met metro, trein, bus, taxi’s en andere vervoersmogelijkheden.

Girona luchthaven is kleiner in vergelijking, gelegen op 90 km van het stadscentrum en is vooral op maat gemaakt voor low-cost luchtvaartmaatschappijen. Toch is de luchthaven ook goed verbonden met stads-bussen die je naar het centrum kunnen brengen.

Barcelona
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa