Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bari

Vliegtickets naar Bari Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bari

Bari is de stad en de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Apulië. De stad kan een lange geschiedenis voorleggen. Historische bronnen tonen aan dat de stad Bari gesticht werd door de Grieken in de 6e eeuw voor Christus. Het gebied rondom de stad was echter al veel langer bewoond. Andere historische bronnen hebben bewezen dat het gebied rondom Bari is bewoond geweest in prehistorische tijden en dat het zelfs werd bewoond door de Illyriërs 2000 jaar voor Christus. Bari is verspreid over twee kustgedeeltes, de oostkust en de westkust.

Waarom Bari?

Bari is een prachtige plek om te bezoeken voor zowel een stedentrip als voor een lange vakantie. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, geweldige stranden, culinaire specialiteiten, culturele evenementen en een heleboel plezier. De lokale bevolking is heel gastvrij en vriendelijk en is meer dan blij om toeristen te verwelkomen. De stad Bari heeft veel te bieden voor reizigers van alle soorten, van liefhebbers van cultuur tot culinaire verleiders.

5 Bezienswaardigheden in Bari die je moet zien

Bari heeft heel wat bezienswaardigheden, hier is een lijst met vijf must-see bezienswaardigheden:

  • Bari Cathedral – De prachtige Bari Kathedraal, gebouwd in 1087, met zijn bijzondere architectuur en schilderachtige middeleeuwse sfeer.
  • Bari Palese Beach – De prachtige stranden van de stad Bari, de perfecte plek om in de zomer een verfrissende duik te nemen.
  • Bari Castello Svevo – een fascinerende en majestueuze kasteel dat werd gebouwd in de 12e eeuw. Het is een must-see attractie voor iedereen die de stad bezoekt.
  • Basilica of St. Nicholas – de prachtige basiliek van de heilige Nicolaas, gebouwd door de Normandische en Byzantijnse overheersers in 1087.
  • Casa Natale di Petruzzelli – het geboortehuis van Guglielmo Petruzzelli, een veelgeprezen componist en dirigent uit Bari.

5 Restaurants in Bari welke je moet bezoeken

Bari is ook bekend om zijn heerlijke gastronomische specialiteiten. Hier is een lijst met vijf restaurants die je zeker moet bezoeken als je in Bari bent:

  • Antica Trattoria Bellavista – een familiebedrijf, deze trattoria wordt beschouwd als een van de beste restaurants in Bari.
  • Ristorante Al Duomo – Genesteld in het prachtige hertogdom Apulië, dit restaurant presenteert een brede selectie van lokale gerechten voor de gasten.
  • Bocadolci Caffè — Dit is de plek voor de perfecte zoete hap, zoals cakes, koekjes en gebak.
  • Ristorante Pizzeria San Paolo – Aan de andere kant van de Adriatische zee, zal dit restaurant je charmeren met zijn pizza’s en andere lokale gerechten.
  • Il Cuccundeo Caffè – Hier kun je de verschillende traditionele gerechten van Bari proeven, aangevuld met de heerlijke lokale wijn.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Bari?

Bari is goed verbonden met verschillende luchthavens. Er zijn vier luchthavens in de buurt van de stad: de Luchthaven Bari Palese, de Luchthaven Krakow Silesian, de Luchthaven Düsseldorf-Weeze en de Luchthaven Eindhoven. De Bari-Palese luchthaven is de belangrijkste internationale luchthaven in Bari en biedt verbindingen met andere luchthavens in Italië, Europa en andere delen van de wereld. De Luchthaven van Krakow Silesian is een technisch regionale luchthaven die directe verbindingen aanbiedt met Polen en de Luchthaven Düsseldorf-Weeze verbindt Bari met Duitsland, evenals met verschillende andere Europese landen. De Luchthaven Eindhoven is de dichtstbijzijnde luchthaven aan Bari en biedt verbindingen met verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa