Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Basel/Mulhouse

Vliegtickets naar Basel/Mulhouse Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Basel/Mulhouse?

Basel/Mulhouse is een grensoverschrijdende stad, gelegen aan de grens van Zwitserland en Frankrijk, in het departement Haut-Rhin, in de regio Grand Est. Het is de thuisbasis van meer dan 200.000 mensen.

Hoewel Basel-Stad in Zwitserland ligt, ligt Basel-Land en het Zwitserse deel van Mulhouse in Frankrijk. Het gebied heeft een lange en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen, toen het een van de eerste grenssteden was tussen Frankrijk en Zwitserland.

Tot de 18e eeuw was de stad een handelscentrum tussen de twee landen. Grote producten zoals textiel, jute en bier, maar ook luxe artikelen zoals juwelen en kunstwerken werden er verhandeld. In de 19e eeuw veranderde de stad in een belangrijk toeristisch centrum en nog steeds is het een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen.

Waarom Basel/Mulhouse?

Basel/Mulhouse biedt een ontspannen stedelijke sfeer. De stad heeft veel te bieden voor jong en oud – van monumenten en gebouwen tot een ruime keuze aan restaurants, winkels en andere attracties. Er zijn prachtige kastelen, uitgestrekte parken en vele musea waar bezoekers onvergetelijke ervaringen kunnen opdoen.

Bezoekers kunnen genieten van het prettige klimaat en de indrukwekkende uitzichten op de omringende Alpen. De stad is ook de perfecte locatie voor het bezoeken van nabijgelegen steden, zoals Freiburg of Strasbourg, die gemakkelijk te bereiken zijn met de trein of de auto.

5 bezienswaardigheden in Basel/Mulhouse die je moet zien?

  • Het historische oude stadscentrum – De Old Town is een kronkelende straat met prachtige 16e-eeuwse huizen en 15e-eeuwse kerken. Deze levendige straat is geplaveid met kronkelige straatjes en veel kunstenaars en kunstwerken.
  • Kathedraal van Sankt Blaise – Deze kathedraal is een van de mooiste bezienswaardigheden in Basel/Mulhouse. De kathedraal, gebouwd in 1271, is gelegen in het historische stadscentrum en bevat prachtige architectonische stijlen uit de Romeinse, Gotische en barokke perioden.
  • De Strasbourg Munster – Dit klooster, gebouwd in de 13e eeuw, is een grote kathedralen in de stad die is uitgerust met Barokke, Gotische en Romaanse stijlen. Er is een indrukwekkend uitzicht op de Alpen vanuit het klooster.
  • Château de Pourtalès – Het kasteel, dat dateert uit de 17e eeuw, bevindt zich aan de oevers van de Rijn. Het kasteel is gebouwd in de stijl van de Franse renaissance en bevat prachtige fresco’s, prachtige meubels en een indrukwekkend uitkijkpunt.
  • Het Musée d’Histoire naturelle – Dit museum is een perfecte plek voor diegenen die meer te weten willen komen over de biodiversiteit van de regio Basel/Mulhouse. Het museum biedt een interessant en informatief programma dat kinderen en volwassenen kan inspireren.

5 restaurants in Basel/Mulhouse welke je moet bezoeken?

  • La Cascade – een geweldige Frans-georiënteerde restaurant dat bekend staat om zijn kreeft, eieren Benedict en gebraden kippen, die worden geserveerd met zoete aardappelpap en salade.
  • Mon Mai – een prestatiegerijk Chinees restaurant gespecialiseerd in klassieke Chinese gerechten zoals wok, katoen, en druivensirion.
  • Bar des Anges – een populair café met een Dickensiaans decor en een uitgebreid assortiment aan tapbieren en wijnen.
  • Chez Rött – een restaurant met traditionele Zwitserse gerechten zoals fondue, rösti en raclette.
  • Kolping Haus – een directe restaurant met klassieke bavariaanse gerechten zoals schnitzels, weissbier en sauerkraut.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Basel/Mulhouse?

Basel/Mulhouse heeft twee internationale luchthavens, namelijk de EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg en de Basel-multinationale luchthaven. De EuroAirport ligt in het grensgebied van Basel-Stad, Basel-Land en Mulhouse in Frankrijk. Het is de thuisbasis van meer dan 20 luchtvaartmaatschappijen die routes aanbieden naar meer dan 120 bestemmingen in binnen- en buitenland.

De Basel-multinationale luchthaven is de tweede luchthaven en heeft een grote selectie aan budget- en chartervluchten naar vele bestemmingen, waaronder Londen, Berlijn, Parijs en Rome.

Basel/Mulhouse
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa