Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Belfast

Vliegtickets naar Belfast Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Belfast?

Belfast is de hoofdstad en de grootste stad van Noord-Ierland. Het is gelegen aan de rivier de Lagan en het Lough Neagh en wordt gedomineerd door de Belfast-Lough en de Belfast Hills. In deze stad worden een scala aan culturele activiteiten georganiseerd, zoals festivals, theatervoorstellingen, exposities en meer. Belfast is een stad met een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd.

In de 9e eeuw kwam de omgeving van Belfast onder controle van de Vikings. In de 12e en 13e eeuw bouwden de Angelsaksen de stad Belfast. In de 14e eeuw werd Belfast toegevoegd aan het gebied dat bekend staat als het ‘Rijk van Ulster’. Na de verovering door Engeland zag Belfast een aantal veranderingen doorgaan. In 1603 werd de stad overgenomen door Elizabeth I en beelden van haar verspreidden zich in de stad.

In de 18e eeuw ontwikkelde de stad Belfast zich verder. Er werd een grote haven gebouwd nabij de monding van de Lagan. Textiel industrie, ijzer smeden en chocolade producenten vestigden zich in de stad. Doordat de haven en de industrie de stad begonnen te ontwikkelen tot een moderne stad. In 1921 vond de deling plaats en het Noord-Ierse gebied, waar Belfast de hoofdstad van werd, werd losgekoppeld van het eiland Ierland.

Waarom Belfast?

Belfast staat bekend om zijn vele historische bezienswaardigheden. De stad heeft een rijk cultureel erfgoed, met veel musea, kerken, kathedralen en andere infrastructuur die een uniek kijkje bieden in de geschiedenis van de stad. Daarnaast zijn er ook vele moderne attracties door de stad.

Ook heeft Belfast een overvloed aan prachtige architecturale stijlen. Van Richard Curtis’ Victoriaanse gebouwen tot Edwardian markten, de stad biedt een mix aan unieke stijlen die je nergens anders kunt vinden.

Daarnaast biedt de stad ook veel entertainment. Er is een levendige muziekscene waar je elke avond live optredens van verschillende muziekstijlen kunt bijwonen. Er zijn veel pubfestivals waar je kunt genieten van lokale speciaalbieren, kunstschaatsen en vele andere activiteiten.

Tenslotte heeft Belfast een van de warmste en meest vriendelijke culturen in Noord-Europa. De stad is een levende versie van de Ierse gemeenschap, gezegend met een uitgesproken accent en humor, die ervoor zorgt dat bezoekers je openlijk begroeten.

5 bezienswaardigheden in Belfast die je moet zien?

1. Titanic Quarter: Het Titanic Quarter is een unieke belevenis. Bezoekers kunnen de voormalige machinehal bezichtigen, meer leren over de bouw van de Titanic en een tour maken op het voormalige Titanic Dockyard.
2. Crumlin Road Gaol: Dit voormalige gevangenis is vanaf 1996 een publiek museum. Het gebouw is gerenoveerd om de historische elementen beter te laten uitkomen en is een bezoekje waard.
3. Giants Causeway: Dit geologische wonder is een schilderachtige kustlijn met prachtige zeegaten. Het is een unieke ervaring die je zeker een keer in je leven meegemaakt moet hebben als je in Belfast bent.
4. Carrick-a-Rede-rope bridge: Deze hangbrug is 302 meter lang en is gebouwd over de 11 meter brede kloof. Er worden hier regelmatig rondleidingen gegeven door gidsen.
5. The City Hall: Dit is één van de grootste historische bezienswaardigheden in Belfast en is gebouwd in 1906 in neorenaissancestijl. Het City Hall biedt prachtige stadstours en bezichtigingen.

5 restaurants in Belfast welke je moet bezoeken?

1. James Street South Bar & Grill: Geniet van gerechten zoals Japans tonijnplateau, gerookte eend en Angus-biefstuk. Het restaurant biedt ook verrassende desserts.
2. Deane’s Eipic: Dit is één van de beste restaurants van Belfast. Er worden seizoensgebonden menu’s geserveerd met gerechten zoals kreeft, hertenfilet, lamsbout en meer.
3. Lavery’s: Dit populaire restaurant biedt met verschillende gerechten een eersteklas menu. Proef zeker de zeevruchten.
4. Ox: Dit restaurant heeft een sterrenchef-kok die maaltijden bereidt met hoogwaardige seasonal ingrediënten. Geniet van gerechten zoals geroosterd Iers vlees, oestermaaltijden.
5. Mourne Seafood Bar: Dit restaurant biedt speciale vismenu’s in een spectaculaire omgeving. De chef-kok bereidt verse vis, goed uitgevoerd en klaar om te worden gekoesterd.

welke luchthavens heb je in de buurt van Belfast?

De dichtstbijzijnde luchthaven van Belfast is Belfast International Airport. Deze luchthaven beschikt over tal van vluchten, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast is er ook George Best Belfast City Airport, het kleinere zusje van Belfast International. Deze luchthaven wordt veel gebruikt voor regionale vluchten naar andere steden in het Verenigd Koninkrijk.

Verder is er ook de luchthaven van Dublin, gelegen op ongeveer 2 uur rijden van Belfast. Het is een grote internationale luchthaven, met een groot aantal vluchten die naar vele verschillende bestemmingen vliegen.

Ten slotte is er ook de City of Derry Airport, gelegen op ongeveer 1 uur rijden van Belfast. Deze luchthaven doet veel lokale vluchten naar andere steden in Europa.

Belfast
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa