Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Belgrado

Vliegtickets naar Belgrado Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Belgrado

Belgrado heeft een interessante geschiedenis, die meer dan tweeduizend jaar teruggaat. Het Palaeolithicum of Paleolithicum (Oertijd) is de meest verre tijd in de prehistorie van Belgrado. Archaeologische vondsten tonen aan dat het al meer dan 8000 jaar geleden een grote menselijke bevolkingsgroep kende.

De eerste geschiedenisboek over Belgrado dateert uit 29 A.D., geschreven door de Griekse geograaf Ptolemeus. Ptolemeus vermeldt de naam van de stad als Singidum. Verder is via de geschriften te achterhalen dat de stad is veroverd door de Goten (3e-4e eeuw), de Hunnen (4e-5e eeuw), de Avaren (7e-8e eeuw) en de Berserkeri (9e eeuw).

In 1169 werd Belgrado veroverd door een Byzantijns leger onder leiding van de Servische Godscinnaar Stefan Nemanja. Dit was het eerste stabiele bewind dat de stad had. Belgrado begon zich steeds meer te ontwikkelen tot een van de machtigste steden in Europa.

In 1389 werd Belgrado verwoest door het Ottomaanse leger. Omdat het Ottomaanse Rijk het wereldonderdrukkende regime aanhing, was Belgrado gedurende 296 jaar onder hun directe controle.

In 1804 kwam het onder auspiciën van de Europese Alliantie onder leiding van de Prins van Servië, Miloš Obrenović. Hij herstelde de hoofdstad Belgrado en de stad begon te groeien. In de 19e eeuw, na de balkanisering van de Whirld War I, begon Belgrado zich te ontwikkelen tot de moderne stad zoals we die vandaag de dag kennen.

Waarom Belgrado?

Belgrado is niet alleen een stad met een rijke geschiedenis, maar ook een stad met vele bezienswaardigheden. Belgrado heeft prachtige bezienswaardigheden, waaronder het Byzantijnse Drievorstendom, de oude Servische kastelen en de 19e-eeuwse paleizen, waardoor het een onvergetelijke bestemming is voor toeristen.

Belgrado is ook een stad van cultuur, waar je naar de schitterende kerken, monastieke gebouwen en musea kunt gaan om meer te leren over de lokale culturele geschiedenis.

Daarnaast heeft Belgrado ook veel interessante winkels, markten, restaurants, café’s, pubs en bars, waar het volwassen publiek kan genieten. En het biedt ook een aantal van de beste clubnachten in Europa, waar je kunt feesten tot de vroege ochtenden.

5 Bezienswaardigheden in Belgrado die je moet zien?

Als je naar Belgrado gaat, zijn hier 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen:

1. De Borstbeeldengalerij van het Nationaal Museum van Servië

De Borstbeeldengalerij van het Nationaal Museum van Servië is een enorme openluchtgalerij met meer dan 105 beelden, waaronder werken van bekende kunstenaars uit de Servische geschiedenis. Hier kun je de up-to-date Servische kunst en geschiedenis ontdekken.

2. Kalemegdan Forts

Kalemegdan Forts is een enorm complex van kastelen, paleizen en verdedigingswerken. Het is gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht op de Donau en de Sava. Het is absoluut de moeite waard een bezoek te brengen aan deze historische plaats.

3. Tito’s Brug

Tito’s Brug staat bekend als een van de meest iconische gebouwen in Belgrado. Het is gebouwd over de Sava-rivier en het biedt een prachtig uitzicht van de prachtige stad Belgrado.

4. Nationale Bibliotheek van Servië

De Nationale Bibliotheek van Servië bevat meer dan 4 miljoen boeken en documenten met betrekking tot de Servische cultuur, kunst en geschiedenis. Het is de thuisbasis van de Servische Nationale Bibliotheek, één van de oudste bibliotheken ter wereld.

5. Sveti Sava-kathedraal

De Sveti Sava-kathedraal is de oudste kathedraalvan Belgrado en een van de belangrijkste heiligdommen binnen de Servische Orthodoxe Kerk. Het is gebouwd in de 19e eeuw en het is uiteraard een must om te bezoeken.

5 restaurants in Belgrado welke je moet bezoeken?

Belgrado is de thuisbasis van veel beroemde restaurants. Hier zijn 5 restaurants in Belgrado die je absoluut moet bezoeken:

  • Ćevabdžinica Željo – een lokaal restaurant dat specialiteiten uit de Balkan serveert, van grillgerechten tot visgerechten.
  • The Black Pepper – een speciaal restaurant dat de beste cocktails en haute gastronomie van Belgrado combineert.
  • Restoran Garden – een restaurant waar verschillende traditionele lokale gerechten worden geserveerd, waaronder de lekkerste vetloze pljeskavica.
  • Porto Montenegro Restaurant – een modern
Belgrado
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa