Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bergen

Vliegtickets naar Bergen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bergen?

Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen en is een van de meest fascinerende steden aan de Noorse kust. De stad is gelegen tussen zee en fjorden en omringd door bergen. De stad is de thuisbasis van meer dan 50.000 inwoners en wordt ook wel de ‘Gouden Stad’ genoemd omdat het een uitstekende locatie is voor toeristen die wensen te genieten van het natuurschoon van Noorwegen. Bergen werd gesticht in 1070 als een klein vissersdorp genaamd bryn. Bergen is sindsdien uitgegroeid tot de culturele hoofdstad van Noorwegen. Vanwege de meerdere kleine fjorden en vele eilanden die Bergen omringen hebben de inwoners de naam van de stad gemanipuleerd en zo werd “Bergen” geboren.

Waarom moet je naar Bergen?

Bergen heeft een rijke cultuur en biedt een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, activiteiten, musea en restaurants. Het oude centrum van de stad, Bryggen, is een van de enige plekken in de wereld zoals de UNESCO het heeft opgenomen in het werelderfgoed. De stad heeft ook om verschillende redenen een beroemde reputatie gekregen; zo was Bergen in de middeleeuwen een belangrijk handels- en cultuurcentrum. Niet alleen is het een zeer gezellige stad met een afwisselend straatbeeld. Er is ook genoeg om de avonturier in je te bevredigen. De buitensportmogelijkheden in Bergen zijn zo oneindig dat het moeilijk is om niet te genieten van wat de stad te bieden heeft. Ten slotte, Bergen is ook een leuke stad om gewoon in te wandelen, om je te verliezen in de charme en karakter van de Noorse natuur, om te genieten van het uitzicht op de verschillende fjorden en eilanden, of gewoon om te genieten van de lokale cultuur.

5 bezienswaardigheden in Bergen die je moet zien

Bergen is een stad met veel bezienswaardigheden, variërend van de vroege middeleeuwse gebouwen tot een rijk cultureel leven. Hier zijn vijf plekken je moet zien in Bergen:

  • Bryggen: Het oude centrum van Bergen, opgenomen als Werelderfgoed door de UNESCO, is de toeristische schatkamer van de stad. De oude kade dient als bestemming voor gadgets en souvenirs.
  • Fløibanen: Laat je verrassen door een prachtig uizicht over de stad en de omliggende fjorden vanaf de top van de Fløyen berg met de kabelbaan. Daar zijn ook meerdere café’s en restaurants voor gezelligheid.
  • Aquarium Bergen: Neem een kijkje bij de onderwaterruiters van het Aquarium Bergen, een van de grootste aquariums van Noorwegen. Daar kun je de bekendste vissen, zoals de zeehonden, otters en zeebeer zien en leren over Noorse oceanografie.
  • Bergenhus Festning: Een van de oudste bouwwerken in Bergen, de burcht Bergenhus Festning is een van de beste plekken om te bezoeken in de stad. Er zijn twee vuurtorens die de haven van Bergen bewaken.
  • Troldhaugen: Troldhaugen, het huis van componist Edvard Grieg, is gelegen in het charmante fjordlandschap, het is een must om te visiteren in Bergen. De locatie heeft een prachtig concertgebouw met heerlijke omgevingen.

5 restaurants in Bergen die je moet bezoeken

Bergen heeft een grote verscheidenheid aan restaurants die Noorse gerechten serveren. Hier zijn vijf restaurants die je moet bezoeken in Bergen:

  • Kalfaret Bryggeri: Kalfaret Bryggeri is een gezellig restaurant dat gespecialiseerd is in Noorse traditionele gerechten, waaronder het beroemde ‘fishedish’ met verse Noorse vis. Het restaurant biedt gerechten die zijn samengesteld met ingrediënten die afkomstig zijn van kleine boerderijen in de omgeving.
  • Mathallen Food Market: : Mathallen is een voedselmarkt die staat voor authentieke Noorse smaken die vele landen van Noorwegen omvatten. Het biedt een verscheidenheid aan lekkere Noorse gerechten zoals gerookte vis, mooie salades en zoete desserts.
  • Fjellsia: Fjellsia is een kleinschalig restaurant dat staat voor lokale Noorse specialiteiten. Het restaurant biedt authentieke gerechten die zijn samengesteld met lokale ingrediënten.
  • Blekken: Blekken is een modern restaurant. Het restaurant serveert typisch Noorse gerechten met een modern tintje.
  • Lohne: Lohne is een gezellig bistro dat zich focust op traditionele gerechten van Noord-Noorwegen. Het restaurant serveert ook verschillende vegetarische gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Bergen?

Bergen is goed verbonden met andere steden in Noorwegen en in het buitenland dankzij een modern luchtverkeerssysteem. Er zijn twee luchthavens in de buurt van Bergen; de eerste is de Bergen luchthaven Flesland, gelegen op 10 km ten zuiden van Bergen. De luchthaven is verbonden met alle gebieden in Europa. De tweede luchthaven is de Askøy Lufthavn, gelegen op 14 km van het centrum van Bergen. De luchthaven vliegt echter naar slechts een aantal bestemmingen, zoals de meeste Noorse en enkele Europese steden.

Bergen
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa