Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Berlijn

Vliegtickets naar Berlijn Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland, gelegen in het noorden van het land, dichtbij de Oostzee. De stad is ontstaan uit twee steden, Friedrichstadt en Kölln, die rond het jaar 1230 werden gesticht. In de daaropvolgende eeuwen groeide Berlijn uit tot één van de grootste steden van Duitsland.

Berlijn als een stad publieke bestuur werd pas in het jaar 1709 gevestigd door het Pruisische koningshuis. Koningshuizen speelden invloedrijk een grote rol in de geschiedenis van de stad. In de 18e eeuw werd de stad de residentie van de Pruisische koning Frederik II en in de 19e eeuw werd Berlijn door Adolf Hitler omgebouwd tot de ‘derde Rijkshoofdstad’. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad verdeeld in vier verschillende sector, Oost-Berlijn behorend tot de communistische DDR en West-Berlijn tot de democratische Bondsrepubliek Duitsland.

Waarom Berlijn?

Berlijn is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Er is genoeg te doen, te bezichtigen en te beleven. De stad is net als vele anderen een cultuurrijke stad en ademt de lange geschiedenis van het land. Uiteraard staat Berlijn ook bekend om het wilde nachtleven. Door de doorsnee Duitsers nog niet zo lang geaccepteerd, maar is het toch een enorm leuke ervaring. Daarnaast is het een groot voordeel dat de meeste mensen in de stad redelijk goed Engels spreken.

Berlijn is bovendien een van de goedkoopste steden om te bezoeken in Europa. Voor zowel vervoer als accommodatie worden betonnre tarieven gehanteerd. Daarnaast halen veel bezienswaardigheden hun geld niet uit het bezoek, maar eerder uit subsidies van de overheid.

5 bezienswaardigheden in Berlijn die je moet zien

Berlijn heeft talloze bezienswaardigheden, waarvan we er een paar hier opnoemen:

1. De Berliner Dom

De Berliner Dom is een grote protestantse kathedraal die gebouwd is in de 18e eeuw. De kerk is een van de meest iconische bouwwerken in Berlijn en staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis.

2. Tempelhof Luchthaven

De luchthaven werd gebouwd in de twintigste eeuw en is een van de meest bekende monumenten in Berlijn, met zijn beroemde ‘Vliegende Dorp’ terminal. Nu is de terminal omgebouwd tot een enorm park, waar het publiek geniet van de grootste stedelijke parken van Europa.

3. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was het meest bekende grenspost tussen Oost – en West-Berlijn. Nu is het een grote attractie voor toeristen, want het is een goed bewaard gebleven herinnering aan de Koude Oorlog.

4. De Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Berlijn. Het gebouw werd gebouwd in de 18e eeuw als een van de ‘Stadspoorten’ in Berlijn. Het staat nog steeds als een symbool voor de vereniging van Duitsland en is een must-see voor iedereen die in het land is.

5. De Gedaanteverandering van de Parthenon

De Gedaanteverandering van de Parthenon is een indrukwekkende replica van het capitele gedeelte van het Parthenon uit het oude Griekenland. Het was een geschenk van de stad Athene aan de stad Berlijn in 1980 en is nu een van de meest bekende bezienswaardigheden van Berlijn.

5 restaurants in Berlijn welke je moet bezoeken

Berlijn staat natuurlijk ook bekend om de geweldige en betaalbare restaurants. Hieronder staan 5 restaurants die je niet mag missen:

  • Café Einstein – een wel bekend restaurant dat je kunt vinden in het voormalige oost-Berlijn en verschillende Deli-stijl gerechten serveert.
  • Monsieur Vuong – een restaurant dat gespecialiseerd is in Vietnamese-Duitse fusion gerechten.
  • Wok to Walk– een populaire zaak met Thaise en Aziatische gerechten.
  • Clean Eatery – een vegetarisch en veganistisch restaurant met lekkere gerechten.
  • Schwarze Café – een kleine cafe dat lekkere Duits-Mediterraanse gerechten serveert.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Berlijn?

Berlijn heeft drie luchthavens in de buurt:

  • Berlijn-Tegel (TXL) – De belangrijkste internationale luchthaven van Berlijn, gelegen 10 kilometer ten noordwesten van het centrum van de stad.
  • Berlijn-Schönefeld (SXF) – Gelegen in het zuiden van de stad, op ongeveer 18 kilometer van het centrum.
  • Berlijn- Staaken (BER) – Gelegen in Berlijn-Mitte, op slechts 8 kilometer van de Brandenburger Tor.

Berlijn is een prachtige stad voor een bezoek. Of je nu gaat voor kleine en intieme musea, cultuur, geschiedenis, nachtelijk avontuur of een simple sightseeing tour – je vind het allemaal in Berlijn. Of je nu een korte trip of lange vakantie plant, er is genoeg voor iedereen te beleven.

Berlijn
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa