Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bilbao

Vliegtickets naar Bilbao Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bilbao

Bilbao is een stad in het noorden van Spanje aan de monding van de rivier de Nervión. De stad maakt deel uit van het Baskenland en is de hoofdstad van de regio Baskenland. Het officiële taalgebied is Spaans, maar dat is niet de enige taal die in Bilbao wordt gesproken. In deze stad wordt ook het Baskisch gesproken, wat een van de oudste talen ter wereld is. Bilbao is een echte stad met een zeer rijke geschiedenis.

De eerste vermelding van Bilbao stamt uit 1075, toen de stad als marktplaats diende voor de lokale Boergondische bevolking. Bilbao was de belangrijkste havenstad voor de Spaanse monarchie onder de monarchie van Karel I. In die tijd werden koper, ijzer, wijn en textiel uitgevoerd, waardoor de stad floreerde. Er werden steeds meer schepen aangetrokken en er werd goed gebruik gemaakt van de rivier de Nervión, waardoor de stad goed bereikbaar was en veel handel ontvangen van andere steden.

Met de verovering van de stad door de Moren in de 14e eeuw kreeg de stad steeds meer economische invloed. De stad behoorde meer dan 200 jaar aan de Moren totdat het in 1511 veroverd werd door de katholieke troepen van koning Filips I, Koning van Castilië. Daarna werd Bilbao steeds meer uitgebreid en gerestaureerd en heeft het veel invloed gehad op de tellure economie van het Baskenland.

Waarom Bilbao?

Bilbao heeft een grote schat aan culturele en historische bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen een ontmoeting hebben met de Boergoense en Baskische geschiedenis door toeristische attracties zoals het historisch centrum, het middeleeuwse kasteel van San Sebastian, marktplaatsen, Baskische kunstgallerijen en middeleeuwse paleizen. Er is ook veel te zien van de recentere geschiedenis van de stad, zoals de stoom-aanjager Monte de Gozo, de evangelische kerk van Txurdinagabarri en de beroemde 19e-eeuwse bloemenmarkt.

Bilbao heeft een grote verscheidenheid aan cultuur, waaronder musea, galleries, kunstgalerijen en nachtclubs. Er zijn talloze concerten, theaters, filmzalen en festivals, waaronder het International Jazz Festival en de Baskische Filmweek. Er zijn ook tal van sportevenementen op topniveau, waaronder voetbalwedstrijden, surfwedstrijden en mountainbike wedstrijden.

Bilbao heeft ook veel natuur te bieden met zijn prachtige stranden, fjorden, bergen en bossen. Er zijn tal van wandel- en fietstochten te maken in de stad en de vele parken maken de stad groen.

5 bezienswaardigheden in Bilbao die je moet zien

Bilbao heeft veel te bieden voor reizigers, van de vele musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden tot de prachtige natuur. Hieronder is een lijst met 5 bezienswaardigheden in Bilbao die je absoluut moet zien:

  • Guggenheim Museum: Het is een van ’s werelds beroemdste musea, met een collectie van moderne kunstwerken en een prachtige architectuur van Frank Gehry.
  • Funicular de Artxanda: Dit is de oudste kabelbaan in Bilbao, die de bezoekers omhoog voert naar de omgeving van de stad, met een prachtig uitzicht op Forua.
  • Plaza Nueva: Deze plein is de oudste plein van de stad en staat vol met prachtige architectuur, zoals de neoclassicistische kathedraal van Santiago.
  • Anillo Verde: De Anillo Verde is een fiets- en wandelroute van 60 km die aan de rand van Bilbao ligt. Hier kunnen bezoekers genieten van het spectaculaire uitzicht op de buitenwijken.
  • Gran Vía: Gran Vías is een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Er zijn veel winkels, bars en restaurants, waar bezoekers naar hartenlust kunnen winkelen.

5 restaurants in Bilbao waar je heen moet

Bilbao heeft veel restaurants met lokale gerechten en internationale cuisine. Hieronder is een lijst met 5 restaurants in Bilbao waar alle bezoekers een heerlijke maaltijd kunnen eten:

  • El Globo: Dit restaurant serveert husselsuppers en lokale gerechten zoals talo-scramble. Het heeft ook een prachtig binnenzwembad, waar bezoekers kunnen ontspannen na het eten.
  • El Rebelo: El Rebelo heeft een prachtige café-bar en restaurant, wat een van de grootste bars in Bilbao is. Hier kun je genieten van tapas, tapas om te delen en andere lokale gerechten.
  • La Viña: La Viña serveert internationale en lokale gerechten met een moderne twist. Het restaurant heeft een selectie van wijnen en cocktails, perfect om te combineren met het diner.
  • Txikito: Txikito is een high-end restaurant, gespecialiseerd in vleesgerechten, vis en wildgerechten. Het heeft een prachtig terras met uitzicht op de bergen, wat de ervaring nog meer verhoogt.
  • Aizian Goiz: Aizian Goiz is een populair eetcafé in Bilbao, met gerechten zoals kip met pittige saus, kaasburrito’s en een selectie van desserts. Het terras is omlijst door de prachtige bergen.

Welke luchtaven heb je in de buurt van

Bilbao
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa