Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Billund

Vliegtickets naar Billund Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Billund

Billund is een klein stadje in het zuiden van Denemarken. Het stadje is wereldwijd bekend door de Lego Group, het populaire speelgoedbedrijf dat hier is gevestigd. Het stadje werd opgericht in 1947 door Geske Holger Reenberg Simonsen, die het vernoemde naar een boerderij die al eeuwenlang in de buurt stond.

Het stadje Billund was begin jaren vijftig niet veel meer dan een klein, agrarisch dorpje. Maar de komst van de Lego Group veranderde de stad volledig. De fabriek die hier in 1960 werd gebouwd aan de rand van de stad, zorgde ervoor dat de kleine bevolking snel groeide en de stad begon te moderniseren. Tegenwoordig is Billund uitgegroeid tot een toeristische en culturele bestemming met een moderne infrastructuur.

Billund heeft nu toeristische attracties en musea, evenals veel winkels, gezellige café’s en een drukke luchthaven. Er zijn sereenmeer, mooi strand en kleine kastelen. Er worden vele culturele evenementen en festivals georganiseerd in Billund, waardoor het een bruisend stadje is voor bezoekers uit alle delen van de wereld.

Waarom Billund?

Billund is een geweldige bestemming voor een korte vakantie of een weekendje weg. Billund is een perfecte plaats om ontspanning te zoeken, maar ook een uitstekende bestemming om te genieten van de vele sightseeing-mogelijkheden. Het staat ook bekend om de vele parken en aangename relaxatieruimtes.

Het klimaat in Billund is het hele jaar door aangenaam. Het gebied rond Billund omvat ook meer dan 2000 hectaren aan bos, meren en stranden. Dit biedt tal van mooie plekken waar je kunt genieten van het prachtige natuurschoon. Met de centrale ligging ten opzichte van andere Deense steden, bezoekers hebben de mogelijkheid om veel te zien als ze Billund bezoeken.

5 bezienswaardigheden in Billund die je moet zien

Billund is bekend om zijn vele bezienswaardigheden. Hier vind je een lijst van vijf dingen die je echt moet zien als je Billund bezoekt:

 • Legoland – Legoland is een populaire attractiepark in Billund dat jaarlijks wordt bezocht door miljoenen bezoekers uit heel de wereld. Hier vind je meer dan 50 activiteiten om je te vermaken.
 • Givskud Zoo – Givskud Zoo is een prachtig dierenpark, dat bezoekers toelaat om op hun gemak alle dieren te zien. Het is een avontuur in het wild met meer dan 2.000 diersoorten.
 • Moster Slote – Moster Slote is een middeleeuwse stad in Billund. Hier vind je want torens, cobblestone geplaveide lanen en een middeleeuws kasteel.
 • Walibi Adventure Park – Walibi Adventure Park is een bouw- en avonturenpark dat kinderen in het park kan vermaken met waterglijbanen, boemerangbanen en trampolines.
 • Lalandia Aquadome – Lalandia Aquadome is een indoor waterpark dat het hele jaar open is. Het wordt beschouwd als een van de mooiste waterparken van Denemarken.

5 restaurants in Billund welke je moet bezoeken

Billund is ook een paradijs voor foodies. Hieronder vind je een lijst met vijf restaurants die je echt moet bezoeken als je in Billund bent:

 • The Brick Kitchen – The Brick Kitchen is gelegen in het Creation Centre in Legoland en de perfecte plek om Deens comfort food te eten met ingrediënten die afkomstig zijn uit de hele wereld. Ze serveren lekkere desserts, een selectie gerechten,
  pizza’s, salades en nog veel meer.
 • Rådhustorvet – Rådhustorvet is een klein restaurant in het centrum van Billund. De plek wordt bekroond als één van de beste restaurants in Billund. Ze serveren een selectie van eenvoudige, maar zeer smakelijke traditionele Deense gerechten.
 • Jensens Bøfhus – Jensens Bøfhus is een traditioneel Deens restaurant waar bezoekers terecht kunnen voor een hamburger of een steak. Met veel vleesgerechten, betaalbare prijzen en prachtig uitzicht, is het een van de meest populaire
  restaurants in Billund.
 • Søby Søbad – Søby Søbad is een ongewone lokale culinaire ervaring. Het restaurant is gelegen aan de rand van een meer en serveert heerlijke eten uit de lokale regio.
 • Chill House Cafe Billund – Chill House Cafe Billund is een ideale plek om te relaxen. Ze serveren heerlijke koffie, diverse soorten sandwiches en lokale desserts.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Billund?

Billund heeft zijn eigen internationale luchthaven, de Billund Airport. Maar er zijn ook andere luchthavens in de buurt die bezoekers kunnen gebruiken. Hieronder volgen enkele luchthavens dichtbij Billund:

 • Esbjerg International Airport – Esbjerg International Airport (EKE) is gelegen op 74 km van Billund en het meest dichtbijzijnde vliegveld. Het biedt meer dan 50 routes naar vele plaatsen in Europa.
 • Kolding Airport – Kolding Airport (KLD) ligt op een afstand van 12,5 km van Billund en is alleen geopend voor kleine vliegtuigen en privé-vluchten.
 • Sønderborg Airport – Sønderborg Airport (SGD) is een regionale luchthaven gelegen op 59 km van Billund. Het wordt voornamel
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa