Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Birmingham

Vliegtickets naar Birmingham Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Birmingham

Birmingham is de tweede stad van Groot-Brittannië in bevolkingsdichtheid. Met bijna 5 miljoen bewoners is het een belangrijke stad in het Verenigd Koninkrijk. Birmingham is ook bekend onder de naam “Workshop of The World”. Maar wat maakt deze stad zo bijzonder?

Birmingham is al meer dan 1.000 jaar oud. Het is voortgekomen uit een klein dorp uit de zevende eeuw dat in de Middeleeuwen werd gesticht. In de vijftiende eeuw begon de stad te groeien, dankzij de nieuwe markten en de bloeiende schoollanden.

In de achttiende eeuw bereikte de stad de bloei die we vandaag kennen. Er waren touwslagers, bakkers, smederijen, ambachtslieden en handelaren die allemaal hun werk deden in de stad. Dit hielp bij het verdere groeien van Birmingham en bij het verbeteren van de levensstandaard voor de bevolking.

In de negentiende eeuw veranderde Birmingham in een centrum voor industriële activiteit. De stad begon steeds meer te specialiseren in het maken van gereedschap, metaalverwerking, porselein, katoen, tabak en textiel. Dit hielp bij het verdere ontwikkelen van de stad.

Waarom Birmingham?

Birmingham is een van de meest cultureel diverse steden in Groot-Brittannië. Het heeft een lang en rufjk verleden met veel leuke bezienswaardigheden, musea, galerieën en andere interessante locaties.

De stad heeft ook veel winkels, cafés, restaurants en pubs. Hier kun je genieten van het authentieke stadse gevoel van Birmingham. Het is ook een ideale plaats om te studeren, met de universiteit van Birmingham, de Birmingham City University en de University of Birmingham.

Daarnaast biedt de stad topfaciliteiten voor allerlei sporten, waaronder rugby, honkbal, golf, atletiek en veel meer. Birmingham heeft ook een aantal schitterende parken, waaronder de Victoria Park en Cannon Hill Park.

Kortom, Birmingham heeft alles wat je zoekt als je op zoek bent naar een leuke stad om naartoe te gaan. Je kunt hier genieten van het historisch erfgoed, de cultuur en het hectische stadsleven.

5 bezienswaardigheden in Birmingham die je moet zien

Birmingham is een van de meest bezienswaardige steden in Groot-Brittannië. Hier zijn 5 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen als je er bent:

  • The Bullring: The Bullring is een gigantische overdekte winkelcentrum dat een must is om te bezoeken als je in Birmingham bent. Hier vind je de populairste winkels en restaurants, en er is ook een prachtig panorama op de stad.
  • Cadbury World: Cadbury World is de thuisbasis van de populaire ‘Cadbury chocolade’. Hier kun je genieten van tal van tentoonstellingen, attracties en proeverijtjes.
  • The Jewellery Quarter: De Jewellery Quarter is een van de best bewaarde geheimen van de stad. Hier vind je eindeloze winkels met prachtige juwelen, zoals sieraden, horloges en antiek.
  • National Motorcycle Museum: Word enthousiast van motorfietsen? Neem dan een kijkje bij het National Motorcycle Museum, hét nationaal erfgoed voor Britse motorfietsen. Hier kun je ook tal van antieke motorfietsen bewonderen.
  • Custard Factory: Geniet van de interessante cultuur van de stad in de Custard Factory. Het is een creatief industrieel complex met talloze galerieën, locaties voor sales, restaurants, bars en veel meer.

5 restaurant in Birmingham waar je moet eten

Birmingham heeft een fascinerend en divers eetcultuur. Hieronder vind je 5 restaurants waar je moet eten als je hier bent:

  • The Plough: The Plough is een gezellig restaurant dat bekend staat om zijn rijke smaakvolle gerechten, waaronder lokale klassiekers zoals de weersverwachting en kipkebab.
  • Purnell’s: Purnell’s is een lovende chique restaurant met Michelin-ster in Birmingham. Hier kun je genieten van uitstekende maaltijden met seizoensgebonden ingrediënten.
  • Lasan: Geniet van Indiase gerechten in het Michelin-sterrenrestaurant Lasan. Hier kun je genieten van schitterende maaltijden koken, gemaakt met de allerbeste ingrediënten.
  • Cherry Reds: Cherry Reds is hét ideale spot als je op zoek bent naar een gezellig avondje uit. Hier kun je genieten van gerechten zoals mac & kaas, streetfood en burrito’s.
  • Parkers Restaurant: Parkers Restaurant is een top fine dining-restaurant dat beroemd is om de verfijnde maaltijden. Hier kun je genieten van gerechten zoals scharren, krab en visbouillon.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Birmingham?

Birmingham heeft twee internationale luchthavens, namelijk Birmingham Airport en Birmingham-Shuttlesworth International Airport.

De Birmingham Airport ligt op slechts 10 kilometer ten oosten van het stadscentrum. Hier landen jaarlijks meer dan 16 miljoen passagiers, waaronder veel internationale vluchten.

Birmingham-Shuttlesworth International Airport ligt op slechts 8 kilometer van downtown Birmingham. Hier kun je genieten van verregaande vluchten, waaronder domestic flights, naar verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten.

Birmingham
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa