Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Boedapest

Vliegtickets naar Boedapest Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en de rivier de Donau loopt dwars door de stad. De stad werd voor het eerst genoemd in 1873, toen de steden Boeda en Pest werden samengevoegd om Boedapest te vormen. De stad wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa en heeft veel geschiedenis en cultuur te bieden.

Waarom Boedapest?

Boedapest heeft veel te bieden, waardoor het een geweldige stad is om een paar dagen te bezoeken. Het heeft veel historische bezienswaardigheden die mensen uit de hele wereld aansporen om de stad te bezoeken. Daarnaast biedt de stad ook veel leuke cafés, restaurants en bars. Het is ook een van de beste steden in Europa voor het huren van fietsen en het verkennen van de stad, wat het een perfecte bestemming maakt voor bezoekers van alle leeftijden.

5 Bezienswaardigheden Die Je Moet Zien in Boedapest

Boedapest biedt veel mooie bezienswaardigheden die je moet zien.

1. De Chain Bridge

De Chain Bridge is een iconisch brugontwerp dat staat als een van de meest herkenbare symbolen van Boedapest. De brug is gebouwd in de 19e eeuw en staat symbool voor de eenwording van Boeda en Pest.

2. Parlementsgebouw

Het beroemde Parlementsgebouw is een immense neo-Gotische structuur aan de linkerzijde van de Donau. Het is één van de meest iconische gebouwen van de stad en het is een must om dit gebouw te bezoeken tijdens je verblijf in Boedapest.

3. Buda Kasteel

Het Buda Kasteel is een ander gebouw dat je tijdens je bezoek aan Boedapest moet bezoeken. Het kasteel staat op de top van de heuvel van Boeda en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

4. Fisherman’s Bastion

Een ander indrukwekkend bouwwerk in Boedapest is de Fisherman’s Bastion. Het is een prachtig uitziend fort dat is ontworpen in de neo-Romaanse stijl.

5. Heldenplein

Het Heldenplein is een indrukwekkend plein dat is ontworpen in Neo-Barokke stijl. Het plein staat vol met standbeelden van Hongaarse helden en de omgeving is prachtig aangelegd met fonteinen, bloemen en verschillende planten.

5 Restaurants in Boedapest Welke Je Moet Bezoeken

Boedapest heeft een grote keuze aan uitstekende restaurants die je moet bezoeken. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • New York Café – Dit café dateert uit het einde van de 19e eeuw en combineert kunst, cultuur en een ontspannen sfeer.
  • Café Central – Dit café is wereldberoemd en heeft een levendige atmosfeer.
  • Chimney Cake House – Een bijzondere tentoonstelling van Hongaarse gebakken specialiteiten.
  • Klassz – Een modern restaurant in Boedapest dat goede Hungaarse gerechten serveert.
  • Budapest Bar – een modern en trendy bar met een geweldige selectie aan dranken.

Welke Luchthavens heb je in de Buurt van Boedapest?

De dichtstbijzijnde luchthavens die je vanuit Boedapest kunt bereiken zijn Liszt Ferenc International Airport, Gödöllö Airport en Hegyeshalom Airport. De luchthavens bieden vluchten naar steden over de hele wereld. Boeddapest heeft ook een binnenhaven waar veerboten kunnen aanleggen.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa