Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Boekarest

Vliegtickets naar Boekarest Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Boekarest

Boekarest is de hoofdstad en ook het grootste stedelijk centrum van Roemenië. Het heeft de overweldigende titel ‘Little Paris’ verdiend. Deze prachtige stad is een schitterende combinatie van de gouden leefstijl van vroeger met de stedelijke charme van vandaag. De stad is hoofdzakelijk meer dan 500 jaar geleden gebouwd op een eiland in de rivier de Dambovita. Het beslaat ongeveer 3% van het landoppervlak met een bevolking van 1,92 miljoen mensen.

Het oorspronkelijke Boekarest was oorspronkelijk een klein dorp in de Middeleeuwen. Het stadje werd opgericht in 1459 door domnitor Vlaicu Albest, een heerser. Hij gaf de stad de naam Curtea Veche, wat betekent ‘Oude Hof’. Curtea Veche stond onder Frans bewind en in de late 16e eeuw werd de stad in 1595 verwoest door de Ottomaanse Sultan, Suleiman de Prachtige. Na de verwoestende aanval werd de stad herbouwd en gereorganiseerd door Constantin Brâncoveanu, een andere domnitor . Deze herbouwde de stad en veranderde de naam in Boekarest.

Waarom Boekarest?

Boekarest is een stad met veel te bieden. De stad is zeker het waard om verschillende malen te bezoeken. De stad is boordevol interessante geschiedenissen, oude gebouwen, interessante culturele evenementen, heerlijke restaurants en winkelmogelijkheden, nachtclubs, parken en vele andere attracties. Er is voor iedereen wat te vinden. De uitgebreide kunstszene in Boekarest biedt bezoekers een prachtige kijk op het oude en hedendaagse Roemenië. Er zijn een aantal interessante musea waar bezoekers verhalen kunnen ontdekken van de stad en haar cultuur.

Boekarest is een prachtige stad om te bezoeken met een aantal van de beste hotels en resorts. Deze zijn zeer comfortabel en gelegen in een prachtige omgeving. Er zijn verschillende opties voor de reiziger waaronder luxury hotels, designhotels, resorts, hostels en andere budgetaccommodaties. Voor ieder budget is er iets te vinden in Boekarest.

5 bezienswaardigheden in Boekarest die je moet zien

Boekarest biedt een enorme verscheidenheid aan bezienswaardigheden wat het bezoeken van de stad leuker maakt. Hier zijn enkele van de meest bezochte attracties die je niet moet missen tijdens je bezoek aan de stad:

  • Stadspark Cișmigiu – Dit is een prachtig park aan de noordkant van het centrum van Boekarest. Het park is een oase van rust en sereniteit in de drukke stedelijke omgeving. Het is het oudste en meest bekende stadspark in de stad en het herbergt verschillende prachtige bloemen, bomen, planten en als je geluk hebt zelfs wilde dieren.
  • Palatul Parlamentului – Dit is het grootste gebouw van Europa met een oppervlakte van 86.000 vierkante meter en gelegen in het centrum van Boekarest. Het is het huis van de Roemeense wetgevende macht en het parlementsgebouw waar de ministerraad vergadert. Het gebouw is prachtig versierd en gerestaureerd uit de oorspronkelijke stijl.
  • Het Oude Stad – Het oude stadscentrum is een prachtig gebied en herbergt tal van interessante bezienswaardigheden. De buurt staat bekend om zijn prachtige oude monumenten, kirken en oude huizen. Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés waar je zeker van kunt genieten.
  • Kerk van de Literat – De Kerk van de literat is de hoogste kerk in Boekarest, waarvan de naam verwijst naar de schrijvers en doktoren die de kerk gezelschap houden in de 17e eeuwse begraafplaats. De kerk is prachtig versierd met wanden vol kunstwerken, moskeeën, bloemen, kunst en andere prachtige details.
  • Het Nationaal Kunstmuseum – In het Nationaal Kunstmuseum kunt u de beste werken bewonderen van Roemeense kunstenaars. Het museum herbergt een schat aan kunstwerken en bevindt zich nabij het Palatul Parlamentului. Het museum is de afgelopen jaren steeds meer bezoekers gaan trekken, waardoor het een leuke ervaring is om alle kunstwerken en hun verhalen te leren kennen.

5 restaurants in Boekarest welke je moet bezoeken

Boekarest heeft een grote selectie restaurants met een variatie van wereldkeuken. Enkele van de beste eetgelegenheden in de stad zijn hieronder genoemd:

  • La terasa Under the Stars – La Terasa Under the Stars is een hippe en gezellige plek in een bohemien kunsthuiscomplex. Het restaurant biedt meer dan alleen eten; het geeft bezoekers een echt stedelijk gevoel. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en het eten smaakt prachtig.
  • Cococo – Cococo is een eenvoudig maar stijlvol restaurant dat zich bezighoudt met wereldkeuken. Het is een prima plek voor een intieme maaltijd en heeft een prachtige inrichting. Het restaurant biedt een breed scala aan gerechten waarmee zowel lokale als internationale gasten zeer tevreden zullen is met wat het te bieden heeft.
  • Mamma Rosa – Mamma Rosa is een restaurant dat zich bezighoudt met Italiaanse keuken. Het gebouw is
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa