Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bologna

Vliegtickets naar Bologna Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bologna?

Bologna, ook wel bekend als de roze stad van Italië, staat al eeuwenlang bekend om haar levendige culturele sfeer. De stad kent een lange geschiedenis, die haar oorsprong heeft in de 8e eeuw voor Christus. Toen de Etrusken de stad in bezit namen, werd zij bekend als Felsina en kreeg zij haar eerste koninklijke opperhoofden, de zogeheten Gavarini’s.

Vanaf dat moment begon de stad als handelsplaats te groeien. Er kwamen steeds meer handelaren en kunstenaars, waardoor de stad in de richting van de Renaissance groeide. Bologna ontwikkelde zich snel tot een van de belangrijkste culturele centra van Europa.

In 475 werd de stad veroverd door de Oost-Romeinen en werd zij onderdeel van het rijk. Er kwam een gemeenteraad met een aantal belangrijke politici, waaronder de beroemde Dante Alighieri. Tijdens deze periode groeide de stad economisch gezien zeer snel. Er werd een markt geopend, waar producten uit alle delen van het rijk verkocht werden. De stad kreeg daarom de bijnaam ‘De stad van de markt’.

Waarom Bologna?

Bologna staat bekend om vele verschillende dingen. De stad is niet alleen het culturele centrum van Italië, maar ook het politieke centrum. Bij Bologna denk je vooraanstaand aan een prachtig cultureel landschap, maar dat is niet de enige reden waarom je de stad moet bezoeken.

Bologna staat gelijk aan old-world charme. De gebouwen en monumenten krijgen hun kleur van de rode lokale baksteen. Ook het typisch Italiaanse straatbeeld met smalle straten, met hun middeleeuwse gebouwen, worden door de bewoners met trots gedragen. Bologna biedt een ruim aanbod aan winkels, bars, restaurants en bedrijven die zorgen voor een levendig en bruisend dagelijks leven.

Bij Bologna denk je ook al snel aan gelato. Als je in de stad bent, moet je de lokale ijsmakers niet missen. Zij maken de beste gelato die je ooit geproefd hebt. Een ander bekend symbool in Bologna is de twee torens die enigszins ver uit elkaar staan. Deze torens staan al eeuwenlang aan de horizon en zijn een must om te bezoeken.

5 bezienswaardigheden in Bologna die je moet zien?

Bologna heeft veel prachtige bezienswaardigheden die je echt moet zien. Hier zijn vijf bezienswaardigheden die je in Bologna zeker niet mag missen:

  • Basiliek van San Petronio: De San Petronio Basiliek is een van de meest iconische gebouwen in de stad. Het is een beeldbepalend gebouw en een must-visit als je in Bologna bent. Het gebouw domineert de Piazza Maggiore en heeft een Renaissance-architectuur.
  • La Due Torri: De twee torens, bekend als de Due Torri, die in verschillende stukken van de stad gevonden worden, zijn een must. Deze torens staan als een iconisch symbool van Bologna en zijn een must-see.
  • Torre Asinelli: Torre Asinelli is een andere toren die je echt moet bezoeken als je in Bologna bent. De toren biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omringende heuvels. Je kunt de Torre Asinelli beklimmen voor een historisch uitzicht over Bologna.
  • Piazza Maggiore: Piazza Maggiore is een enorm plein midden in het historische centrum van Bologna. Het is een rustig plein met vele terrassen en verschillende bezienswaardigheden. Je vindt hier tevens de San Petronio Basiliek.
  • Due Torre Hotel: De Due Torre Hotel is een van de mooiste hotels in Bologna. Het hotel dateert uit de 18e eeuw en beschikt over prachtige luxe kamers en suites. Het hotel is gelegen op slechts een steenworp afstand van de due torre en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

5 restaurants in Bologna welke je moet bezoeken?

Bologna is ook een gastronomisch gebied met veel restaurants met een zeer hoge kwaliteit. Hier zijn vijf restaurants in Bologna die je moet bezoeken:

  • Osteria de’ Poeti: Osteria de’ Poeti is een restaurant gelegen in het historische centrum van Bologna. Het restaurant serveert gerechten met lokale producten uit de streek, bereid met authentieke recepten. Ook het interieur is traditioneel en een echte blikvanger.
  • Ristorante Cavour: Ristorarte Cavour is een van de meest bekende restaurants in Bologna. Het restaurant is gevestigd in een van de oudste panden in de stad en serveert twee verschillende keukens: de Italiaanse keuken en de traditionele Emilia-Romagna keuken.
  • Trattoria Manfredi: Trattoria Manfredi is een typisch Bolognese trattoria gelegen in het zuiden van de stad. Het restaurant serveert heerlijke typisch Bolognese gerechten. Je kunt er genieten van een uitgebreid aanbod aan antipasti, pasta’s, vleesgerechten en vele andere lokale specialiteiten.
  • Al Sangiovese: Al Sangiovese is een echte aanrader voor wie op zoek is naar heerlijke lokale gerechten. Het restaurant is vernoemd naar de lokale perzikdie Sangiovese, en serveert voortreffelijke gerechten uit de Emilia-Romagna-keuken. Je kunt er ook proeven van lokale wijn speciaal uit
Bologna
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa