Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bordeaux

Vliegtickets naar Bordeaux Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bordeaux?

Bordeaux is een city in het zuiden van Frankrijk. De stad is de hoofdstad van de Gironde-streek en is een historische plaats. Bordeaux is al meer dan 2000 jaar geleden opgericht.

Er zijn verschillende theorieën over waar Bordeaux naam vandaan komt. Volgens sommigen is Bordeaux vernoemd naar het Franse woord “burdigala” dat in het Keltisch “hoeveelheid” betekent. Anderen denken dat de stad vernoemd wordt naar het Franse woord “bort” dat “kaap” betekent.

Het eerste bewijs van de stad dateert uit de 1e eeuw voor Christus, toen het was went was gevestigd door de Kelten. De Kelten hadden een fort gebouwd op een hoge brug, waaronder de stroom de Garonne vloeit. De Kelten hadden later verschillende andere bevolkingsgroepen naar hun stad gebracht, waaronder de Romeinen, waardoor de stad gedurende vele jaren onder hun invloed kwam.

De Romeinen hebben de stad onder de naam “Burdigala” gesticht, die later veranderd is naar “Bordeuax”. In de 4e eeuw werd de stad veroverd door de Visigoten, die de stad opnieuw verfraaiden en verschillende gebouwen en monumenten bouwden.

In de 7e eeuw werd Bordeaux veroverd door de Arabieren en vervolgens door de Normandiërs in de 9e eeuw. In de 12e eeuw werd Bordeaux genoemd als één van de grootste steden in de wereld.

Waarom Bordeaux?

Bordeaux staat vooral bekend om haar natuurlijk schoonheid, architectuur en geschiedenis. Met haar vele kastelen, historische monumenten en luxe wijnproevers verwelkomt Bordeaux tal van toeristen, die op zoek zijn naar avontuur en cultuur.

De stad heeft ook een aantal interessante musea, waaronder het Musée d’Aquitaine en het Mémoire de la Ville de Bordeaux.

Ook de restaurants en winkels in Bordeaux zijn erg populair. Er zijn verschillende winkels met lokale producten, zoals wijnen, voedsel en kunst.

De wijnen van Bordeaux zijn beroemd overal ter wereld en worden als één van de beste ter wereld beschouwd. Wijnproeverijen worden georganiseerd voor toeristen om hen kennis te laten maken met de wijnen van de stad.

Bordeaux is ook de thuisbasis van de meest bekende Franse voetbalclub Girondins. Andere activiteiten die in de stad plaatsvinden zijn het academiefestival, het feminist festival, de vintage markt en de filmfestivals.

5 bezienswaardigheden in Bordeaux die je moet zien?

  • Het Place de la Bourse: Dit is een van de meest markante pleinen in Bordeaux. Het is het middelpunt van de stad, omringd door de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden. Het plein wordt gedomineerd door de beroemde drijvende tuin en het neoclassicistische paleis.
  • Château de La Brède: Dit is de meest populaire kasteel net buiten Bordeaux. Het is opgericht in de 14e eeuw en vandaag de dag kunnen bezoekers er een tour maken en verschillende tentoonstellingen bekijken.
  • Cathédrale Saint-André: Deze gotische kathedraal is gebouwd tussen de 12e en 15e eeuw en is een van de meest indrukwekkende monumenten in Bordeaux. Er zijn veel verschillende stukken kunst te zien die de verschillende periodes in de stad vertegenwoordigen.
  • Médiathèque: De Médiathèque is het culturele centrum van Bordeaux. Het museum biedt tal van tentoonstellingen en evenementen op het gebied van muziek, fil, fotografie en kunst.
  • Aquarium du Bassin d’Arcachon: Dit is een van de grootste aquaria in Europa. Er zijn meer dan 6.000 verschillende soorten vis en andere mariene wezens te zien, evenals lezingen en presentaties.

5 restaurants in Bordeaux welke je moet bezoeken?

  • Le Bibent: Le Bibent is een beroemd restaurant in Bordeaux dat al meer dan honderd jaar oud is. Het serveert heerlijke regionale gerechten, waaronder Patoinais, Acteoptal en Speeltand.
  • Chez Garmament: Dit is een Michelin-sterrenrestaurant dat lekkere gerechten serveert met Franse, internationale en seizoensgebonden specialiteiten.
  • L’Augerine: L’Augerine is een rustiek restaurant in Bordeaux. Het serveert een mix van meerder regionale, traditionele en Franse gerechten.
  • Le Cheval Blanc: Dit restaurant is bekend om de mix van Franse, moderne en regionale gerechten die worden geserveerd. Er worden ook wijnen geproefd die uit de regio komen.
  • Trymore: Dit is een van de beste restaurants in Bordeaux. Het serveert een grote selectie aan Franse, moderne en Bio-producten, die worden geserveerd in een prachtige omgeving.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Bordeaux?

Bordeaux heeft twee luchthavens: Bordeaux-Mérignac en Bergerac-Roumanière.

De Bordeaux-Mérignac International Airport is de grootste van de twee en ligt ongeveer 10 kilometer van het centrum. Er zijn veel directe vluchten naar vele internationale bestemmingen en daarnaast biedt het ook vluchten aan naar vele Franse steden.

De Bergerac-Roumanière Luchthaven ligt 66 kilometer ten noorden van Bordeaux en is toegankelijk via lokale bussen. De luchthaven

Bordeaux
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa