Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bremen

Vliegtickets naar Bremen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bremen

Bremen is een stad gelegen in Duitsland direct aan de rivier de Weser. De stad is ongeveer 1000 jaar geleden gesticht en heeft een rijke geschiedenis. Bremen staat bekend om zijn architectuur en heeft een van de meest karakteristieke historische stadscentra ter wereld. De stad is zelfs opgenomen in de werelderfgoed lijst van UNESCO. In 1923 werd Bremen een deelstaat van Duitsland en door deze en goede economische vooruitzichten kon de stad verder uitgroeien. Tegenwoordig is Bremen een van de meest dynamische steden van Duitsland.

Waarom Bremen?

Bremen staat bekend als een cityport en heeft in het verleden een rijke economie gehad. Tegenwoordig, is Bremen nog steeds een zeer populaire toeristenbestemming vanwege zijn vele culturele aantrekkingskracht. De stad is de thuisbasis van een verscheidenheid aan musea, theaters, festivals, bezienswaardigheden en kunstgalerijen. Daarnaast is Bremen ook een van de belangrijkste industriële centra van Duitsland. De stad heeft ook één van de modernste luchthavens van Duitsland en biedt daardoor een geweldige stedentrip mogelijkheid. Verder biedt Bremen talloze winkel-, dinning, sport-en ontspanning mogelijkheden voor toeristen om uit te kiezen.

5 bezienswaardigheden in Bremen die je moet zien

Bremen staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden, hieronder vind je 5 bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken:

 • Oude Rai: De oude Rai is het oudste stukje stadspoort van Bremen. Het is de meest herkenbare en beroemde symbolen van de stad.
 • Universiteit van Bremen: De universiteit is gelegen in het hart van Bremen en gebouwd in 1919. Heerlijk om hier rond te struinen en om meer te weten te komen over de historie van de stad.
 • Dom van Bremen: Deze dom is gebouwd in de 11e eeuw en is het grootste gebouw in het stadscentrum van Bremen.
 • Rhododendron Park: Een prachtig park gelegen in Bremen. Er zijn meer dan 4.000 verschillende soorten rhododendrons in deze attractie.
 • Bremen Rathaus: Deze prachtige stadszaal is gebouwd in 1411 en gelegen net ten zuiden van het stadscentrum. Geniet van een tour door het Rathaus en bewonder de geschiedenis van Bremen.

5 restaurants in Bremen welke je moet bezoeken

Bremen biedt een verscheidenheid aan restaurants, hieronder vind je enkele die je zeker moet bezoeken:

 • Hans im Glück: Een van de meest populaire restaurants in het stadscentrum van Bremen. Ze serveren o.a. veganistische hamburgers, salades, pizza’s en karaffen wijn.
 • Osteria l’ascàl: Een Italiaans restaurant gelegen in het hart van Bremen, l’ascál. Ze serveren heerlijke gerechten zoals pizza, pasta, risotto en sauzen.
 • Sardijn: Gespecialiseerd in traditionele oosters-Turkse keuken. Ze serveren ook veganistische en vegetarische opties, begeleidt door een geweldige selectie van Turkse, Griekse en Spaanse wijnen.
 • Aloha Poké: Dit trendy restaurant serveert veganistische poké bowls met een mix van quinoa, krokante groenten en verse exotische toppings.
 • Altey: Een chic restaurant, gelegen in de moderne Hafen-wijk van Bremen. Ze serveren heerlijke steaks, vis gerechten, salades en desserts.

Welke luchthavens zijn er in de buurt van Bremen?

Er zijn diverse luchthavens in de buurt van Bremen waaruit je kunt kiezen. De belangrijkste luchthavens zijn:

 • Hannover-Langenhagen: Deze luchthaven is de internationale hub voor de Bremen en is gelegen op iets meer dan een uur rijden van Bremen.
 • Bremen Airport: Bremen Airport is gelegen in het westen van Bremen en is een van de meest moderne luchthavens van Duitsland.
 • Bremen-Neuenland: Dit is een kleine luchthaven, gelegen op ongeveer 15 minuten rijden van Bremen. Er is een beperkte aantal vliegtuigen met rechtstreekse verbindingen naar bestemmingen binnen Duitsland en andere Euro
Bremen
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa