Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Brest

Vliegtickets naar Brest Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Brest

Brest ligt in Bretagne en is een Franse stad met bijna 152.000 inwoners. Het is de op twee na grootste stad in de regio en heeft een lange geschiedenis. De stad is al meer dan 2500 jaar geleden gesticht en heeft in die tijd een aantal interessante culturele evenementen bijgewoond. Vanwege het milde klimaat en de nabijheid van de zee was het een gunstige locatie voor middeleeuwse handel. Al eeuwenlang bezit Brest een belangrijke strategische locatie aan de mond van de rivier de Aulne.

Het zou zijn opgericht door de Kelten en in de 6e eeuw christianiseerden de Bretons het gebied. Uit de Keltische naam Vorgium komt de huidige naam Brest. Voor de 19e eeuw werd Brest goed bewaard, waardoor het een van de oudste steden in Bretagne is. Hoewel Brest jeugdige energie heeft, wordt het nog steeds gezien als een van de meest historische steden in Bretagne. Tot het midden van de 19e eeuw was de stad vooral een klein havenstadje. In 1820 werd het een legerbasis en veranderde in één van de meest militaire steden in Frankrijk.

Het arsenaal uit de 19e eeuw is een van de oudste gebouwen in de regio. Hier vonden in 1685 opstanden plaats tegen de Franse monarchie. De nederlaag van deze opstand leidde tot de annexatie van Bretagne door Frankrijk. In 1846 kregen Brest en het nabijgelegen Pointe du Raz de eerste defensieforten in Frankrijk. Sindsdien heeft de stad dienstgedaan als een militaire basis voor de Franse marine. In 1890 opende Brest haar eerste lokale universiteit, waardoor de stad een meer cultureel karakter kreeg.

Waarom Brest?

Brest is een stad met vele identiteiten, die het inwoners mogelijk maakt om zich comfortabel te voelen. Het biedt een oude historische sfeer met de charme van een kleine stad en is tegelijkertijd modern en jong. Dit is wat het zo’n unieke bestemming maakt. Het is gevuld met de werelds beste watersporten, heerlijk eten en een rijke cultuur. Met haar mooie achtergrond is Brest het perfecte decor voor een prachtige daguitstap.

Brest is een goede reisbestemming voor degenen die van de zee houden. Het staat bekend om zijn ongelooflijke stranden, zoals de Pointe du Raz en de Bay of Brest. Hier kun je surfen, kajakken, zeilen en nog veel meer watersporten beoefenen. Zelfs als je alleen maar naar de zee wilt kijken, zal Brest je met zijn prachtige uitzichten versteld laten staan.

Het klimaat van Brest is gematigd en mild. De temperatuur in de zomer kan tot boven het 20 graden worden, waardoor Brest een heerlijk stedentrip bestemming is om te bezoeken. De atmosferische condities verbeterde wat betekend dat de stad milder wordt. Dit betekend dat je in Brest langer kunt genieten van de zon en de stranden.

5 Bezienswaardigheden in Brest die je moet zien

  • De middeleeuwse stadsmuren – De muren van Brest zijn meer dan 1000 jaar oud en zijn gebouwd om de stad te beschermen tegen indringers. Ze zijn een van de oudste bezienswaardigheden van de stad en zijn een bezoekje waard.
  • Stade Francis le BOULCH – Stade Francis le BOULCH is een van de grootste voetbalstadions in Frankrijk. Het biedt een prachtig staal uitzicht over de stad.
  • Het Oud Château de Brest – Dit kasteel uit de 12e eeuw ligt binnen de stadsmuren en bevat enkele prachtige verdedigingswerken. Het biedt een interessante geschiedenis.
  • Park Mixte – Park Mixte is een rustgevend stadspark met eeuwenoude bomen. Het is een mooi kader voor picknicks, wandelingen en ontspanning.
  • Pointe duRaz – De Pointe duRaz is een van de mooiste stukjes natuur in Bretagne. Vanaf de kust ligt de beroemde fotogenieke La Vieille stèle en kun je genieten van het prachtige uitzicht op de baai.

5 restaurants in Brest welke je moet bezoeken

  • Le Fiacre – Le Fiacre biedt een typisch Bretons menu in een bohemien stijl inrichting. De gerechten worden klaargemaakt met verse lokale producten.
  • La Table des Saveurs – La Table des Saveurs serveert typische Franse gerechten met een moderne draai. Ze gebruiken alleen de beste ingrediënten voor hun heerlijke gerechten.
  • Les Halles – Les Halles biedt een keur aan internationale gerechten, waaronder een uitgebreide speciaal menu voor vegetariërs. Dit restaurant serveert een verfijnde smaak.
  • La Corniche – La Corniche serveert traditionele Franse gerechten met een twist in een rustige omgeving. Vanaf hun terras heb je een prachtig uitzicht op de stad.
  • Le Patio Breton – Le Patio Breton heeft een grote selectie van authentieke Bretonse gerechten. De chef-kok zorgt voor consistente kwaliteit en een goede sfeer.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Brest?

Brest heeft twee luchthavens die gemakkelijk toegankelijk zijn voor reizigers. Het meest dichtbijgelegen vlie

Brest
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa