Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Brindisi

Vliegtickets naar Brindisi Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Brindisi?

Brindisi is de hoofdstad van de provincie Brindisi in Apulië, een regio in het zuidelijke deel van Puglia in Italië. De stad werd gesticht door Griekse kolonisten rond 856 voor Christus die het stuk lagen in de regio bewoonden die wordt beschouwd als de thuisbasis van de stad. Als gevolg hiervan, is er veel historisch erfgoed in de stad waardoor het een verrijking voor toeristen is die de stad bezoeken. Geschiedenis liefhebbers, en degenen die op zoek zijn naar culturele bezienswaardigheden, zullen hun hart ophalen in de prachtige oude stad, Brindisi.

De stad droeg verschillende namen, waaronder Brentesion, dat komt van het oude Griekse woord Brini of bris, wat ‘braambomen’ betekent. Andere benamingen die de stad had plus de bronnen daarvan zijn: Brinndisi, dat afkomstig is van ‘bris-desi’(steen); Brundinia, uit ‘prunten’ (vijgen) en Baldismara, wat ‘de meer van Baldo’ betekend.

Waarom Brindisi?

Er zijn tal van redenen waarom mensen geboeid worden door de stad Brindisi. De stad, haar bezienswaardigheden en excursies bieden veel opties voor ontspanning, vrijetijdsbesteding en cultuur om de bezoeker dagenlang te bezig te houden.

De oude wonderen van Brindisi zijn zonder twijfel een van de hoogtepunten van een bezoek aan de stad. Ongeacht of je interesse hebt in architectuur, archeologie, of geschiedenis, deze stad biedt je de mogelijkheid om te genieten van de schitteringen van de lokale geschiedenis. Uitstapjes naar de antieke monumenten en Romeinse theater zoals de Castellana, bieden interessante voorzichtigheidsmaatregelen in geschiedenis.

De culturele complexiteit van de stad kan gevoeld worden in de vele authentieke gebouwen die het stadsbeeld bepalen. De prachtige gebouwen zoals porta Napoli, de oude stadsmuren, de vele kerken en oude herenhuizen zacht opgedrongen in de straten van de stad.

5 bezienswaardigheden in Brindisi die je moet zien?

Er zijn veel historische en culturele bezienswaardigheden die je in Brindisi kunt bezoeken o.a.:

  • Ruïnes van de Tempel van Diana – De Tempel van de Godin Diana dateert uit de 4e eeuw voor Christus en staat in de stad Brindisi. Het is een prachtige verschijning die de reizigers en de stad bewonderen.
  • Rector’s Palace – Dit is een prachtig renaissance paleis dat gebouwd werd aan het einde van de 16e eeuw. Het heeft een mooie voortuinen en kunstwerken waar je gewoonweg van moet genieten.
  • Colonna di San Pietro door – Dit is een enorme tien meter hoge standbeeld dat uitkijkt over de stad Brindisi. Het is een indrukwekkend gezicht dat te zien is bij dag en nacht.
  • Forte a Mare – Dit is een verdedigingsmiddel van Brindisi. Er zijn verschillende onderdelen van het fort die allen door de Turken en de Schwaben bouwers zijn versterkt in de 16e eeuw. Een must see voor de liefhebbers van militaire geschiedenis.
  • De Duomo van Brindisi – Dit is een prachtige achttiende-eeuwse kerk gebouwd in barokke stijl in de stad. Het is een intiem gebouw dat beschikt over verschillende kunstwerken zoals topstukken schilderkunst.

5 restaurants in Brindisi welke je moet bezoeken?

Als je naar Brindisi gaat, wil je natuurlijk ook een van de smakelijke lokale restaurants bezoeken zoals:

  • Osteria da Greta – Dit is een lokaal restaurant waar gerechten uit de mediterrane keuken worden geserveerd. Zij serveren smakelijke cocktails en gerechten die je zoet liefdesaffaire voegen aan de stad.
  • La Locanda Del Castello – Dit is een prachtig familie gerund restaurant met oude meesters met een voortreffelijke gerechten. De gerechten zijn authentiek en voedzaam, waardoor het een dubbele verwennerij voor de bezoeker zal zijn.
  • Locanda Don Serafino – Dit is een groot en verfijnd restaurant waar je heerlijke gerechten kunt eten bereid door de lokale chefs. Het is omgeven door stukjes omringde tuinen die je een rustgevend gevoel geven bij het genieten van de maaltijd.
  • Il Pirata – Dit restaurant is gevestigd in de oude wallen en torens van de stad, en heeft specifieke gerechten die je je kunt bestellen. Het biedt ook een spectaculair uitzicht op
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa