Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Brussel

Vliegtickets naar Brussel Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Brussel

De stad Brussel heeft een uitgebreide historie die teruggaat tot de 6de eeuw. In die tijd stond het bekend als Brosella en het werd bewoond door Germaanse stammen. In de 9de eeuw vond er een enorme ontplooiing plaats met de bouw van een romeinse vesting. De naam Brussel is afkomstig van de burcht Braque du Sillon, die deel uitmaakte van de stadsmuren en werd gebouwd door Karel de Grote. In de 10de eeuw werd Brussel het middelpunt van het bisdom Cambrai en groeide het uit tot een vrije stad.

Het huidige stadscentrum kreeg zijn huidige vorm in de 16de eeuw, toen de stad bovenaan de lijst stond van steden van de eerste Nederlanden. In de 17de eeuw werd Brussel onderdeel van het Spaanse rijk en ontwikkelde het zich tot een van de meest Westerse steden van het land. Na de Franse Revolutie werd Brussel het middelpunt van België en ontstond er een nieuwe stad met grote open pleinen, brede straten, brede lanen en kunstgalerijen.

In de 20ste eeuw groeide Brussel uit tot een grote metropool met meer dan een miljoen inwoners. De stad groeide ook economisch razendsnel, toen België zich aansloot bij de Europese Unie. Tegenwoordig is Brussel de hoofdstad van België en fungeert het ook als hoofdstad van de Europese Unie.

Waarom Brussel?

Brussel is een fascinerende stad waar Middeleeuwse stadscentra, grandiose moderne architectuur, een rijke cultuur, buitengewone gastronomie en veel historische bezienswaardigheden een bezoek meer dan waard zijn. Hoewel de stad meer dan 1.3 miljoen inwoners telt, voelt het nog steeds klein aan en kun je er gemakkelijk lopen. Van het oude stadscentrum Provencialen tot het modernere marktplein en de zakenwijk, de stad’s architectuur is een reflectie van de culturen, die hier gestalten gaven aan de geschiedenis.

Stadsvolwassenen en bezoekers uit andere landen vinden in Brussel vele pleziermomenten en de stad is bekend om zijn publieke parken, de mooie winkelstraten, de historische gebouwen en boeiende musea. In Brussel wonen tal van internationale ambassades, kunstgalerijen, culturele centra en talloze theatres. Ook is er veel entertainment, waaronder concerten, festivals, markten, winkelcentra en restaurants. Dit alles maakt Brussel tot een unieke stad.

5 bezienswaardigheden in Brussel die je moet zien

Brussel heeft veel te bieden als het gaat om historische bezienswaardigheden – hier zijn slechts 5 bezienswaardigheden in Brussel die je niet mag missen:

  • Grand Place: deze plek is het historische epicentrum van Brussel en is een van de mooiste pleinen van Europa. Hier kun je genieten van middeleeuwse gebouwen, talloze monumenten, historische markten en cafés.
  • Atomium: deze monumentale structuur is gemaakt van staal en staat symbool voor de wetenschap, technologie en de toekomst van de Europese Unie.
  • Het Koninklijk Paleis: het Koninklijk Paleis is een prachtig en indrukwekkend paleis dat werd gebouwd in de 17de eeuw. Het paleis herbergt ook vele kunstwerken en voert het culturele erfgoed van Brussel voort.
  • Parc de Bruxelles: deze openbare tuin is een van de grootste parken van Brussel en is een populaire bestemming voor gezinnen. Je kunt hier genieten van het prachtige groen en mooie fonteinen.
  • Manneken Pis: Manneken Pis is het beruchte beeld in het centrum van Brussel. Het beeld staat al meer dan 300 jaar in de stad en is de meest bekende attractie van de stad.

5 restaurants in Brussel welke je moet bezoeken?

Brussel staat ook bekend om zijn culturele gastronomie. Er zijn vele restaurants waar je kunt genieten van lokale en internationale smaken. Hier zijn 5 restaurants in Brussel waar je de lekkerste gerechten kunt proberen:

  • Chez Leon: Chez Leon is een lokaal restaurant dat bekend staat om zijn authentieke Belgische gerechten. Proef de beste classic steak tartare, mussels, friet en chocolade.
  • Delirium Café: met meer dan 2.000 bieren en een uitgebreide menukaart maakt het Delirium Café een geweldig uitgaanshotel in Brussel. Er zijn ook livemuziekoptredens en gerechten voor ieders smaak.
  • Le Petite’s Corner: Le Petite’s Corner is een stijlvol restaurant met een uitgebreide menukaart waar je de meest verfijnde gerechten kunt proeven. Ze serveren ook veel bijzondere lokale gerechten.
  • Diva: Diva is een fashionable restaurant dat bekend staat om zijn spirits, gin-tonics en mediterrane gerechten. Dit restaurant is een goede plek om te genieten van de internationale keuken van Brussel.
  • L’Etoile du Nord: L’Etoile du Nord is een traditioneel restaurant met Franse invloeden. Het restaurant serveert ook wafels, chocolade, tartines en karamelsoesjes.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Brussel?

Er zijn 3 luchthavens in de buurt van Brussel. De meest bekende en drukste luchthaven is

Brussel
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa