Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Cardiff

Vliegtickets naar Cardiff Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Cardiff?

Cardiff is de hoofdstad van Wales en is tevens ook de grootste stad in Wales. Het is een stad met een rijke geschiedenis. Er zijn veel gebieden met gerenoveerde historische gebouwen, zoals het Kasteel van Cardiff en de prachtige historische buitenwijken van Roath, Cathays en Llandaff.

Het Kasteel van Cardiff werd meer dan twee millennia geleden gebouwd in het Romeinse tijdperk. De tweede Normandische heerser van Engeland, Robert Fitzhamon, versterkte de muren van het fort verder in de 12e eeuw. Eeuwen later, in de 19e eeuw, werd Cardiff tot een belangrijke haven gemaakt voor het exporteren en importeren van- en naar Engeland.

Tegenwoordig is Cardiff de belangrijkste culturele en economische plek van Wales, gevestigd op de zuidkust. De stad is rijk aan cultuur en heeft een indrukwekkende muziekscene.

Waarom Cardiff?

Cardiff is een stad met veel te bieden. De stad heeft een enorme mix aan cultuur, mode, lifestyle en entertainment. Als je op zoek bent naar een moderne stad met een historische en culturele touch, dan is Cardiff de plek waar je heen moet.

Een andere reden om naar Cardiff te gaan is om te genieten van de adembenemende natuurschoon. Cardiff heeft prachtige bossen, stranden en andere openbare ruimtes voor iedereen om te genieten van outdooractiviteiten. Muziekliefhebbers kunnen genieten van de vele concerten en optredens die in de stad plaatsvinden.

De stad heeft ook vele winkels, restaurants en bars waar je naartoe kunt gaan om te genieten van de levendige sfeer van Cardiff. Er zijn ook veel gerenoveerde gebouwen, waardoor Cardiff een unieke charme krijgt. Al met al is Cardiff een prachtige stad met veel te bieden.

5 bezienswaardigheden in Cardiff die je moet zien

  • Het Kasteel van Cardiff – Het Kasteel van Cardiff is een fascinerend gebouw, dat dateert uit het Romeinse tijdperk en is vervolgens versterkt in de 12e eeuw. Het kasteel is een belangrijk gebouw, vanwege het aantal interessante binnen-en buitenmuren, tempels, citadel en stadswallen.
  • Cardiff Bay – Cardiff Bay is een natuurlijke haven met een prachtig uitzicht op de zee. Er zijn veel restaurants, bars en winkels om te genieten; en ook veel vaarboten voor diegenen die van watersporten houden.
  • De Sint-David’s Hall – Deze architectonische parel is een unieke concertzaal met een historie van meer dan een eeuw. Het is beroemd om zijn prachtige interieur en entertainment-evenementen.
  • National Museum Cardiff – Dit museum biedt een educatieve en inspirerende aanblik op de geschiedenis, cultuur en levensstijl van Wales en andere landen.
  • St. Fagans National History Museum – Dit openluchtmuseum staat bekend om zijn uitgebreide verzameling historische gebouwen, waaronder een typisch bedevaartskerkje, kastelen, boerderijen en geoctrooieerde huizen.

5 restaurants in Cardiff welke je moet bezoeken

  • The Persian – het is een uniek restaurant dat bekend staat om hun gerechten uit de Perzische keuken.
  • NO. 10 – NO.10 is een populaire cafetaria met een zeer vriendelijk personeel. Ze hebben heerlijke burger en andere snacks.
  • La Scala Restaurant – La Scala restaurant serveert traditionele cuisine met een moderne touch.
  • The Clink – The Clink is een restaurant dat bekend staat om zijn gerechten uit de Moderne Britse keuken.
  • Butchers Arms – Dit restaurant heeft een traditionele maar toch moderne inrichting. Het serveert heerlijke Britse gerechten in een gastvrije omgeving.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Cardiff?

Cardiff International Airport is de enige luchthaven die in de buurt van Cardiff ligt. Het ligt op ongeveer 16 kilometer van Cardiff City en heeft routes naar meer dan 70 bestemmingen over de hele wereld. Er zijn ook andere luchthavens in de buurt, waaronder de Bristol Airport, de Birmingham Airport, de Liverpool Airport en de Manchester Airport. Al deze luchthavens zijn goed verbonden met Cardiff via de trein en de bus.

Cardiff
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa