Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Catania

Vliegtickets naar Catania Vergelijken met Vliegtickets.com


Ontstaan van Catania

Catania is de tweede stad van Sicilië en de achtste stad van Italië. De stad werd voor het eerst vermeld in 734 v. Chr., toen de Grieken daar het oerdorp Naxos stichtten. In de vierde eeuw voor Christus vestigden Romeinen zich in het gebied rondom Catania. Vijf eeuwen lang was Catania een Arabische stad. Na de verovering door de Normandiërs in de 12e eeuw herleeft Catania tot een grootse handelsstad die bekend staat om haar schitterende architectuur, fraaie kerken en diverse forten.

Waarom Catania?

Catania is een van de meest charmante steden van Europa, gevuld met een rijke geschiedenis en tradities. De stad is uniek in haar mengeling van heidense cultuur, Romeinse invloeden en hedendaagse stijl. De vele interessante monumenten en gebouwen die Catania rijk is, onthullen veel van de geschiedenis van deze verschillende culturen. Bovendien, met zijn prachtige kust en de nabijheid van de Etna vulkaan, is Catania de perfecte reisbestemming voor wie wil genieten van een unieke ervaring.

5 bezienswaardigheden in Catania die je moet zien

  • De Piazza del Duomo, de voornaamste ontmoetingsplaats in Catania. In de middeleeuwen werd deze plein opgericht als marktplaats waar dagelijks commerciële activiteit plaatsvond. Vandaag liggen hier diverse Romeinse overblijfselen zoals tempels en fonteinen.
  • De Kathedraal van Catania, van origine gebouwd in de twaalfde eeuw. In 1693 werd de kathedraal, door een uitbarsting van de Etna, vrijwel geheel vernietigd. Pas in de achttiende eeuw werd de kathedraal herbouwd en opnieuw in gebruik genomen.
  • Het Castello Ursino, een fort dat dateert uit de 13e eeuw. De muren van het fort bevatten prachtige muurschilderingen en de innerlijke tuinen bieden een fantastisch uitzicht uit over de stad.
  • De Piazza Universita, het historisch middelpunt van Catania dat dateert uit de 14e eeuw. Oorspronkelijk was dit het centrum van de universiteit die in die tijd werd gesticht. Vandaag staan hier verschillende pompeuze Palazzi’s.
  • De Badia Greca di San Nicolò l’Arena. Deze basiliek uit de 11e eeuw, met mystieke fresco’s, zou door Arabieren zijn gebouwd met stenen uit de naburige Etna.

5 restaurants in Catania welke je moet bezoeken

  • Osteria Antica, een lokale trattoria waar je kunt genieten van verse lokale gerechten zoals pasta al forno, een ovenschotel die bestaat uit verschillende ingrediënten.
  • De La Nave Cucina, met hun vis specialiteiten, waar je kunt genieten van het beste dat de zee te bieden heeft.
  • De All’Antico Ristoro di Pirandello, waar je van klassieke Siciliaanse gerechten kunt smullen in een knusse en vriendelijke sfeer.
  • Trattoria del Vicolo, een prachtige trattoria waar je kunt genieten van de lokale culinaire tradities.
  • Il Bacaro, een gezellige en traditionele trattoria waar je lekkere lokale gerechten kunt proeven.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Catania?

De luchthaven van Catania, ook wel bekend als Luchthaven Vincenzo Bellini, is de grootste luchthaven van Sicilië. Het is de twaalfde drukste luchthaven van Italië met ongeveer 8,7 miljoen passagiers per jaar. Catania heeft negen afhandelingsgebieden waar voldaan wordt aan de hoge eisen van luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven is gelegen op 11 kilometer van Catania centrum. Naast de luchthaven Vincenzo Bellini bevinden er zich nog enkele andere luchthavens in de omgeving zoals de Luchthaven van Sigonella, de Luchthaven Comiso en de Luchthaven Trapani.

Catania
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa