Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Chambery

Vliegtickets naar Chambery Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Chambery?

Chambery is een oude stad in de Alpen, gelegen in de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. De stad is gemakkelijk te bereiken via de autosnelweg of de trein die halt houdt, de regio is weinig begraven onder armoedige heuvels. Het is een charmante stad gelegen in een rustig, boulevardsysteem. De historische plaats werd voor het eerst genoemd in 1095 als La Champ Deregne, waarna de stad Chambery werd genoemd.

In de middeleeuwen begonnen de bewoners de stad op te bouwen tot wat het nu is door de bouw van verschillende gebouwen zoals de Sint-François-kathedraal uit het begin van de zestiende eeuw, de oude citadel oorspronkelijk gebouwd in de dertiende eeuw, het Koninklijke paleis uit de veertiende eeuw en het Marktplein van Chambery.

De stad heeft sindsdien veel veranderd met verschillende infrastructuur- en technologische verbeteringen. Hoogbouw werd toegevoegd aan de stad als vervanging van de woningen van de eenvoudige mensen. De moderne stad heeft nu moderne gebouwen, winkels, musea, galerijen en andere toeristische bestemmingen. Chambery is vandaag een goede mix van cultuur, ontspanning en economische activiteit.

Waarom Chambery?

Chambery is een zeer levendige en aantrekkelijke stad die door vele bezoekers wordt bezocht. Er is een enorme keuze aan toeristische attracties, waaronder oude culturele monumenten, unieke architectuur, indrukwekkende kunstwerken, moderne winkelcentra, levendige markten en natuurlijk het adembenemende uitzicht op de bergketens.

De stad heeft ook een prachtige omgeving, waardoor het ideaal is voor avontuurlijke bezoekers die van wandelen, bergbeklimmen, skiën, klimmen en andere activiteiten in de buitenlucht houden.

Niet alleen is Chambery bekend om zijn sfeer, maar ook om de lokale lekkernijen. Het is een stad die bekend staat om het gebruik van Savoyer kaas, honing, noten, paddenstoelen en wilde bessen. Er zijn tal van gerechten die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Savoie en nog steeds met veel passie worden bereid.

5 bezienswaardigheden in Chambery die je moet zien?

1. Place de Foulage – Het plein van de Foulage ligt vlakbij de Place St. Michel en is een rustieke schoonheid met een fontein, een kerk en enkele sierschijven die de ware kerk versterken.

2. Musee Savoisien – Het Savoie Museum is niet alleen een voormalige kapel, maar ook een echte openluchtmuseum met adembenemende kunstcollecties die in chronologische volgorde worden gepresenteerd.

3. Kasteel van Chambery – Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en is een geweldige plek om foto’s te maken. Het is omgeven door een middeleeuwse vestingwal, die een onmisbaar middeleeuws beeld creëert.

4. The Bourget Lake – Lac de Bourget of de Bourget Lake ligt naast de stad en is een van de meest adembenemende meren in Europa. Het is een plaats om van de rust en frisheid te genieten.

5. Les Bellons Tower – De toren is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur in Chambery. Het is een echte monumentale toren die wordt omringd door een mozaïekpatroon.

5 restaurants in Chambery welke je moet bezoeken?

1. L’Avenue – L’Avenue serveert zowel Franse als internationale gerechten, met een toevoeging van lokale lekkernijen. Het is een trendy plaats waar liefhebbers van versheid, smaak en elegantie kunnen genieten.

2. Les Marquis de la Chassagnette – De restaurant heeft een gave selectie lokale gerechten die tot de lekkernijen van de regio behoren.

3. Le Petite Bistrot – Dit restaurant heeft een warm en huiselijk interieur en serveert traditionele lokale producten.

4. Macaroni à la chose – Macaroni à la chose is een modern bistro dat speciale Italiaanse Macaroni serveert, die worden gekookt in vier verschillende kazen.

5. Le Cardinat – Het restaurant heeft een aantrekkelijke terras en staat bekend om zijn complete garde des mets-menu’s die zowel Frans als internationaal zijn.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Chambery?

Chambery heeft verschillende luchthavens in de omgeving die eenvoudig te bereiken zijn. De meest populaire luchthavens zijn Annecy-Haute-Savoie-Mont-Blanc Airport, Grenoble-Isère Airport en Lyon-Saint Exupery Airport.

Annecy-Haute-Savoie-Mont-Blanc Airport is de meest dichtstbijzijnde luchthaven, gelegen op 45 km afstand. Het is een kleine luchthaven die het meeste wordt gebruikt door regionale zakenlui of toeristen die op zoek zijn naar een vakantiebestemming in de omgeving.

Grenoble-Isère Airport is een andere luchthaven en ligt op 110 km afstand. Het wordt gebruikt voor commercieel reizen, wat het de perfecte luchthaven maakt voor passagiers die naar de Franse Alpen willen reizen.

Ten slotte is er de populaire Lyon-Saint Exupery Airport. Dit is een internationale luchthaven die bezoekers wereldwijd verbindt met Chambery. Het ligt op 115 km van Chambery en is een van de belangrijkste luchthavens in het land.

Chambery
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa