Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Chania

Vliegtickets naar Chania Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Chania?

Chania is een stad in West-Creta dat rond het jaar 1400 voor Christus werd gesticht. Het is een van de meest zuidelijke steden in Griekenland met een prachtig mediterraan klimaat. Chania is de tweede stad van Creta en heeft een lange en gevarieerde geschiedenis.

De stad is gebouwd op de plek waar vroeger de antieke stad Kydonia stond. De antieke stad heeft een duidelijk zichtbaar spoor in de omgeving achtergelaten. De stad staat bekend als een kustplaats en is favoriet onder toeristen die op zoek zijn naar schilderachtige uitzichten en unieke bezienswaardigheden.

Na de overwinning van de Venetianen op het Ottomaanse Rijk in 1669, was Chania een van de belangrijkste steden van Creta. Veel bezienswaardigheden uit deze tijd zijn nog steeds te zien in Chania, zoals de oude stad die een mix van culturenuit het Ottomaanse Rijk, Venetië en Griekenland herbergt.

Waarom Chania?

Chania is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Griekenland en trekt jaarlijks veel bezoekers. De stad heeft veel te bieden, zoals een prachtig mediterraan klimaat, betoverende zandstranden, haar schilderachtige uitzichten en vele verschillende bezienswaardigheden.

De omgeving van Chania geeft een eeuwige lente weer. Je zal hier in het jaar zonnige dagen zonder regen verwachten. De stranden in Chania zijn breed, golvend en hebben helder blauw water, waardoor het een van de meest perfecte bestemmingen voor watersporten is.

Naast de vele stranden, vele activiteiten en cultuur heeft Chania ook tal van gastronomische ervaringen te bieden. Er zijn vele lekkernijen en lokale gerechten te proeven in de verbazingwekkende restaurants die je in het hele gebied kan vinden. Hierzuilen ook talrijke kleine winkeltjes en markten waar je een ruime keuze hebt uit lokale producten.

5 bezienswaardigheden in Chania die je moet zien

1. Fortezza van Chania: Het Fortezza van Chania is gebouwd in 1538 door de Venetianen en kan als een enorme vestiging worden beschouwd in het gebouw dat de oude Venetiaanse stad omsloot.

2. Agios Frangiskos Kloster: Dit klooster is gebouwd in de vijftiende eeuw en ligt gelegen in Achladia, heel dicht bij de zee.

3. Ramp van Paleochora: De Ramp van Paleochora is een antieke stad met een bewaarde stadsmuur en een ingangspoort die door Evan hier zelf ontworpen is.

4. Historisch Museum van Chania: Het Historisch Museum van Chania dat is gevestigd in het oude Venetiaanse Paleis waar je een unieke collectie van objecten en schilderijen kan bekijken die verschillende periodes en culturen doorheen de geschiedenis van Chania omvatten.

5. Venetiaanse Kerk van Agios Nikolaou: Deze kerk heeft een stijlvolle architecturale stijl en beschikt over prachtige Fresco’s uit de 13e eeuw.

5 restaurants in Chania die je moet bezoeken

1. Akrogiali: Dit restaurant biedt een van de beste selecties aan lokale gerechten in Chania.

2. Apikia: Dit restaurant staat bekend om zijn smakelijke pastagerechten.

3. Hungry Donkey: Dit gezellige eetcafé serveert tal van lokale gerechten, salades en sandwiches.

4. Sinatra: Dit restaurant staat bekend om zijn Italiaanse gerechten en heeft een kleurrijk decor.

5. Zazarac: Dit restaurant staat bekend om zijn verbluffende omgeving en lekker eten.

Welke luchthavens zijn er in de buurt van Chania?

Er zijn 2 luchthavens in de buurt van Chania – Chania International Airport (CHQ) en Heraklion International Airport (HER).

Chania International Airport ligt op slechts 10 km van de stad Chania. Er rijden bussen van deze luchthaven naar de stad Chania en ook naar andere plaatsen op Creta.

Heraklion International Airport ligt op ongeveer 83 km van Chania. Deze luchthaven is verbonden met vele Europese steden met vluchten en is bereikbaar met taxi’s of met bussen die er dagelijks heen en weer rijden.

Chania
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa