Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Clermont- Ferrand

Vliegtickets naar Clermont- Ferrand Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Clermont- Ferrand

Clermont- Ferrand is een stad gelegen in het hart van de FRANKRIJK, in de regio Auvergne- Rhône-Alpes. Het is de thuisbasis van ongeveer 137.000 inwoners en krijgt vaak de grandeur van een historisch stadje.

De stad dateert uit de Romeinse tijd en kreeg de naam Augustonemetum, naar keizer Augustus, toen Caesar in 47 BC de stad veroverde. Later werd de naam veranderd in Clermont Ferrand, wat een samenvoeging is van twee dorpen die aan elkaar grenzen, Clermont en Ferrand.

Clermont-Ferrand was oorspronkelijk het centrum van de leer van de Benedictijnse Regel, een katholieke ORDER die de stad vele eeuwen rijk heeft gemaakt. In 946 werd Clermont een kerkelijk centrum en vervolgens een keurvorstelijke stad.

Rond 1102 werd het een van de belangrijkste steden van het KONINKRIJK VAN Frankrijk. Hoewel de stad verschillende omwentelingen heeft doorstaan, is het altijd in staat geweest om een deel van de oorspronkelijke charme te behouden.

Tussen de 15e en 19e eeuw werd Clermont-Ferrand uitgeroepen tot een centrum van wetenschap, cultuur en het kunsten. Het was een belangrijk politiek centrum tijdens de jaren tachtig, toen een aantal burgemeesters de stad leidden. Het land is tegenwoordig, op dezelfde manier als vroeger, een centrum van leren en kunsten.

Waarom Clermont-Ferrand?

Er zijn veel redenen om Clermont- Ferrand als toeristische bestemming te bezoeken. De stad is beroemd om zijn historische bezienswaardigheden, waaronder de Prachtige Sint-Pierre Kerk en de Notre-Dame de-L’Esperance Kerk.

Daarnaast is Clermont-Ferrand een stad van uitgaansgelegenheden. Bezoekers kunnen genieten van tradionele Franse gerechten en ook beroemde Frans gebakken goederen. Na afloop van de maaltijd is er tijd om de bars en clubs te verkennen die de stad heeft te bieden.

Verder heeft Clermont-Ferrand een breed scala aan culturele ervaringen. In de zomermaanden wordt er vaak vuurwerk gevierd met talloze festivals, waaronder le grand corso, La Réveillère en La Fête de La musique.

Omringd door vulkanische heuvels, prachtige tuinen en meren, is Clermont- Ferrand ook een prachtig stadje om te bezoeken. De stad heeft meer dan negen verschillende parken, waar bezoekers kunnen genieten van het adembenemende uitzicht op het landschap terwijl ze door de stad wandelen.

In het algemeen is Clermont-Ferrand een prachtige plaats om te bezoeken. Hier kunnen bezoekers genieten van de Franse gerechten, historische plaatsen, culturele ervaringen en natuurlijke schoonheid.

5 bezienswaardigheden in Clermont-Ferrand die je moet zien?

1. Het Vulcania Park: Vulcain Park is een uniek avonturenpark gelegen in de prachtige omgeving van de voormalige vulkanen. Het is een geweldige plek om te verkennen, met bijna 100 attracties en meer dan 30 verschillende soorten dieren.

2. De kathedraal Sint-Pierre: dit is een van de oudste kathedralen in Frankrijk, gebouwd in de 8e eeuw. Er is ook een prachtig gotisch interieur, een orgel uit de 18e eeuw en een bijzonder orgel uit de 19e eeuw.

3. La Grande Halle (Grande Salle): dit is een majestueuze hal die dateert uit de 16e eeuw. Het is een van de mooiste gebouwen in de stad en staat bekend om zijn kleurrijke historische exterieur.

4. Place de Jaude: Dit is het bruisende hart van Clermont-Ferrand. Hier vind je vele cafés, restaurants, boetieks en nog veel meer.

5. Musée des âges d’Volte: Een bezoek aan dit fort is een onvergetelijke ervaring. Het is gevestigd in de oude gevangenis, en je kunt hier de verschillende perioden van de stad bezoeken, van de pre-Romeinse tijd tot de moderne revolutie.

5 restaurants in Clermont-Ferrand welke je moet bezoeken?

1. Bistro Le Figue: Deze kleine bistro biedt verse lokale gerechten en een uitstekende Franse wijnkeuze. Er is ook een breed scala aan vegetarische opties, dus er is voor iedereen wat te vinden.

2. Restaurant Olivier Chabert: Hoewel de prijs wat hoog is, maakt het eten dat hier wordt geserveerd, het meer dan waard. Het serveert authentieke Franse gerechten, gepresenteerd met een moderne twist.

3. La Baraque: La Baraque is een leuk restaurant, dat een smakelijke selectie van seizoensgebonden gerechten en aperitieven serveert.

4. L’Herbier: Dit trendy restaurant is gespecialiseerd in traditionele Franse gerechten, met een smaakvolle moderne twist.

5. Chez Coco: Dit casual restaurant biedt een diversiteit aan Franse gerechten, zoals terrines, salades en steak.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Clermont-Ferrand?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Clermont-Ferrand.

De eerste is Clermont-Ferrand-Aulnat luchthaven.Deze luchthaven ligt op ongeveer 8 km ten noorden van de stad en biedt nationale en internationale verbindingen.

De tweede luchthaven is de Internationale luchthaven Lyon-Saint-Exupéry, gelegen op ongeveer 80 km ten zuid-oosten van Clermont-Ferrand. Dit is de belangrij

Clermont- Ferrand
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa