Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Cluj

Vliegtickets naar Cluj Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Cluj?

Cluj is ontstaan in de tijd van de Romeinse Rijk. Het gebied waar het nu ligt was het cruciaalste in de Romeinse tijd in wat nu Roemenië is. Een Romeinse stad werd gebouwd, genaamd Napoca. Dit betekende “plaats van rust” in de taal van de Romeinen. Napoca was de hoofdstad van de Romeinse provincie Transsylvanië, een provincie die aan het huidige Roemenië grenst. Het was het centrum van handel, politieke zaken, industrie en civiel recht voor de gebieden rondom het oude Napoca.

Na de steeds veranderende religies en overheersende bevolkingsgroepen, bood Cluj de ruimte aan alle groepen om hun culturele identiteit en rijkdom te behouden. Napoca is geleidelijk aan gegroeid tot een stad met veel invloed en rijkdom, met een krachtig economisch en culturele bloei. Tijdens de Ottomaanse periode groeide het aantal moskeeën, synagogen en kerken in de stad verder.

Tegenwoordig is Cluj-Napoca een echte stad met een riche geschiedenis en veel verschillende culturen, van Romeinse tijd tot het heden. De stad heeft zich ontwikkeld om een metropool te worden met een prachtig landschap, een robuste cultuur en dynamische bevolking.

Waarom Cluj?

Cluj-Napoca is de belangrijkste stad in Transsylvanië, Roemenië. Het is de thuisbasis van de Oradea University, de grootste universiteit van het land. De stad is ook de culturele hoofdstad van het land en het hart van Roemeense muziek, schilderkunst, architectuur, geschiedenis en religieuze tradities. Cluj-Napoca is de thuisbasis van de grootste internationale festivals voor muziek, film en cabaret in Roemenië.

Het ligt aan de oevers van de Someș River in Centraal-Roemenië en wordt omringd door de Hooglanden van Apuseni. Cluj-Napoca bestaat uit historische straten, middeleeuwse kerken, chique winkelstraten, evenals traditionele en moderne architectuur. Het is een toeristische bestemming voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

De stad biedt een brede selectie van culturele activiteiten, evenals goed ontwikkelde infrastructuur zoals wegen, openbaar vervoer, winkels, restaurants, bars en cafe’s, musea en historische bezienswaardigheden. Cluj-Napoca staat bekend om zijn vele gespecialiseerde, kleine winkels waar ambachtslieden allerlei handgemaakte producten verkopen.

5 bezienswaardigheden in Cluj die je moet zien?

Cluj-Napoca biedt veel verschillende bezienswaardigheden voor bezoekers. Hier zijn enkele die je niet mag missen:

  • De Staircase Passage – deze gotische trap is een van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de stad. Het is een prachtig voorbeeld van de stedelijke architectuur die in het begin van de 20e eeuw werd gecreëerd.
  • De Zimbrul Monument – dit monument staat symbool voor de inwoners van Cluj-Napoca. Het is geïnspireerd door de triomf van de plaatselijke zimbrul (een cuarentena) in een oude Roemeense legende.
  • De Etnografische Openluchtmuseum – dit museum is gelokaliseerd op een voormalige boerderij in Cluj-Napoca. Het omvat een collectie van voormalig antiek Roemeens meubilair en andere kunstwerken.
  • De Orthodoxe Kerk – gebouwd in 1823, is het een van de meest vereerde bezienswaardigheden in de stad. De kerk biedt een mooi uitzicht op de stad vanuit de top van de torens.
  • Het Central Park – het centrale park van Cluj-Napoca. Dit is een idyllisch landschap met meer dan honderd soorten bomen, bloemen en andere planten.

5 restaurants in Cluj welke je moet bezoeken?

Cluj-Napoca heeft een rijke culinaire traditie. Er is een rijk aanbod aan restaurants en cafe’s die interessante Roemeense gerechten serveren. Hier zijn enkele restaurants die je moet bezoeken in Cluj-Napoca:

  • Restaurant Istvan – dit is een verfijnde eetgelegenheid waar u authentieke Roemeense gerechten en recepten kunt proeven. De chefs bereiden de gerechten met een mix van traditionele en moderne technieken.
  • Restaurant Jidvei – met uitzicht op de oevers van de Someș River, serveert dit restaurant heerlijke regionale vleesspecialiteiten. Het restaurant heeft ook een selectie van lokale wijnen.
  • Restaurant Trandafirul – dit traditionele, familiegevoerde restaurant serveert culturele gerechten uit Roemenië. Het gespecialiseerd in het maken van verschillende soorten grilled chicken gerechten.
  • Restaurant Fabrica de Bere Ursus – deze brasserie heeft een enorme selectie aan goedkope, authentieke Roemeense bieren. Ze serveren ook traditionele gerechten met bier.
  • Restaurant La Placinte – dit is een no-fuss restaurant met een fascinerende selectie van Roemeens desserts zoals placinte, de populaire gevulde dessertpannenkoek.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Cluj?

Er zijn verschillende luchthavens in de buurt van Cluj-Napoca. De luchthaven Avram Iancu Cluj is de belangrijkste luchthaven voor de stad.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa