Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Corfu

Vliegtickets naar Corfu Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Corfu?

De geschiedenis van Corfu gaat al duizenden jaren terug. Het wordt gezegd dat het oorspronkelijk een Phoeniciaanse stad was. Corfu werd bekend als “Kerkyra” en werd oorspronkelijk bewoond door Ionesionische Grieken. Later werd Corfu veroverd door de Romeinen, de Byzantijnen en de Venetiano’s.

De Venetiaanse overweldigers sloten de stad in een imposante city wall om het te beschermen tegen de aanvallen van de Turken. Het werd een welvarende haven onder hun regel en was het verzamelpunt van goud, juwelen en zijde. Halverwege de 17e eeuw werd Corfu een territorium van Oostenrijk. In de 20e eeuw werd Corfu behouden voor het moderne Griekenland.

Waarom Corfu?

Corfu staat bekend om de eindeloze stranden, helderblauw water en heerlijke lokale gerechten. De island mag dan wel klein zijn, maar heeft een interessante geschiedenis en veel verschillende gebieden die allemaal verschillende attracties hebben. Corfu heeft een uitstekende reputatie voor een all-inclusive vakantie waar de gasten in de watten worden gelegd.

Het eiland biedt gasten ook veel culturele activiteiten en unieke bezienswaardigheden, met inbegrip van een aantal van de mooiste kastelen en fortificaties. Er is voor iedereen wat wils op Corfu, of je nou op zoek bent naar actieve vakantie met watersport of ontspannen bij een zonnige badplaats.

5 bezienswaardigheden in Corfu die je moet zien?

  • Venetiaanse Vesting van de old town – Een must-see in Corfu is de venetiaanse vestingmuren die de old town encircleren. Deze vestingmuren stammen uit de 15e en 16e eeuw en werden gebouwd om Corfu te verdedigen tegen invallen vanuit land én zee.
  • Spianada van Corfu – De Spianada Square is een groot plein dat omgeven wordt door de gemiddelde Venetiaanse straten. Het is het grootste plein van Corfu en heeft een aantal architecturale stukjes, waaronder Achillion Palace en het Arsenal Gate.
  • Kapitein Coreli House – Het kapitein Corelli’s House is een van de meest herkenbare plekken in Corfu. Het huis stamt uit de 19e eeuw en heeft prachtige bloemmotieven op de gevels.
  • Kanoni Bay – Kanoni Bay is een van de meest aantrekkelijke stranden van Corfu. Het is van hieruit alsof je uitkijkt over het paleis van Achillion, een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Corfu
  • Mon Repos – Mon Repos is een paleis dat dateert uit de 19e eeuw dat deel uitmaakt van het dagelijkse leven van Corfu. De prachtige villa ligt in een prachtig parkvol struiken en bloemen.

5 restaurants in Corfu welke je moet bezoeken?

  • Krini Fish Tavern – Krini Fish Tavern is een zeer populair restaurant in Corfu Town. Hier kun je genieten van heerlijke lokale vis aan het strand terwijl je geniet van de schitterende zonsondergang.
  • Psaras – Psaras is een trendy eetgelegenheid in het centrum van Corfu Town. Hier kun je terecht voor een heerlijk traditioneel Grieks diner en genieten van ongelooflijke uitzichten over Corfu.
  • Amverde Hotel – Amverde Hotel biedt zowel internationale als Griekse gerechten. Door de prachtige ligging van het hotel op de kade is de uitzichten gegarandeerd spectaculair.
  • La Vigna – La Vigna is een lokale trattoria in Corfu Town. Het is hier dat je ervan moet genieten om te komen van het kleurrijke nachtleven dat Corfu te bieden heeft. La Vigna biedt een heerlijke selectie van Italiaans gerechten.
  • Etrusco Ristorante – Etrusco Ristorante is een Griekse en Italiaanse restaurants in de buurt van Gouvia Haven. Ze serveren typische Griekse gerechten met speciale ingrediënten uit Corfu.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Corfu?

Corfu heeft twee luchthavens waarvandaan mensen Corfu’s eiland kunnen bereiken: Corfu International Airport (Ioannis Kapodistrias) en Aktion National Airport.
De luchthaven van Corfu ligt op 6 kilometer buiten de stad. Het is de meest gebruikelijke luchthaven voor mensen die naar Corfu reizen, maar heeft helaas niet zoveel intercontinentale vluchten.
De luchthaven van Aktion ligt op 80 kilometer ten noordwesten van Corfu en heeft veel meer internationale routes naar andere steden in Europa. Het is ook een ideale optie voor mensen die op zoek zijn naar goedkopere opties voor vluchten.

Corfu
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa