Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Cork

Vliegtickets naar Cork Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Cork?

Cork is een stad in Ierland, gelegen in het zuidoosten van het land, een klein stukje West-Europa. De stad is tevens de grootste stad van Ierland. De stad staat bekend om haar levendige cultuur, voortdurende aanwezigheid van muziek en de geschiedenis die je in de lucht voelt.

Cork is opgericht in de vroege middeleeuwen en stond bekend als ‘Corcaigh’, wat letterlijk betekent ‘marskramer’, ofwel iemand die zich door zijn waar voortbewoog. De stad heeft door de jaren heen een aantal veranderingen ondergaan in termen van bezienswaardigheden, architectuur en organisatie.

Een van de interessantste veranderingen in de stad is de rol van de rivier Lee in het verleden. In de jaren twintig, toen de stad op een vervallen staat was, toen de stad op zoek was naar een beschermende omgeving en nieuw leven. De stad ging in het jaar 1000 van start als een klein middeleeuws havenstadje en veranderde in de loop van de jaren in een grote stad, omringd door meer dan 21 bruggen.

Waarom Cork?

Er wordt gezegd dat Cork een van de meest boeiende steden is door de innovatieve kunstgerelateerde evenementen die het organiseren. Het stad heeft zich gevestigd als een centrum met artistieke creatie waar verschillende kunstzinnige disciplines plaatsvinden, zoals street art, architectuur, dans, film, muziek, schrijven en beeldende kunst.

Cork staat ook bekend om zijn voortdurende eerbetoon aan het verleden. Er wordt rekening gehouden met de middeleeuwse geschiedenis en het ambacht dat de stad al eeuwenlang aanspreekt. De kathedraal die hier gebouwd is heeft een uitzonderlijke architectuur, evenals de aangrenzende kloosters.

De voortdurende ontwikkeling en veranderingen geven de stad meer waarde. Iedereen voelt zich thuis in Cork, ongeacht geloof, huidskleur, nationaliteit of leeftijd. Het is een plaats waar gastvrijheid, tolerantie en vriendelijkheid de norm zijn.

Ook is het een van de mooiste steden in Ierland vanwege de schilderachtige omgeving. De stad staat bol van spectaculaire natuurgebieden, prachtige stranden, diepe meren, kronkelende rivieren en schilderachtige dorpen. De 20-mijl longwaterweg is perfect om te zwemmen en heeft een aantal van de meest magnifieke landschappen die de stad biedt.

5 bezienswaardigheden in Cork die je moet zien?

Cork biedt zijn gasten een oneindig aanbod aan bezienswaardigheden die onvergetelijke avonturen en prachtige herinneringen bieden. Hier zijn 5 bezienswaardigheden in Cork die je moet zien:

1. Blarney Castle

Blarney Castle is een majestueus kasteel en een van Cork’s meest bezochte bezienswaardigheden. Het kasteel staat bekend om het oorspronkelijke Ivoor Slot dat iedereen mag kussen om de Koop van Blarney te krijgen en een geschenk van fluweelzachte spraak te krijgen.

2. St. Anne’s-kathedraal

St. Anne’s kathedraal is een prachtig baken in Cork en heeft een eigenaardig kenmerk van een koepel met een indrukwekkende kollergang. Deze kathedraal is gebouwd in het midden van de 19e eeuw en heeft de meeste elementen van de gotische kunst.

3. English Market

English Market is een markt die het hart en een van de meest populaire bezienswaardigheden van Cork vertegenwoordigt. De meeste mensen die hier komen proeven en genieten van de heerlijke lokale lekkernijen, zoals verse groenten, vleeswaren en kaas.

4. Fota Wildlife Park

Fota Wildlife Park is een droombestemming voor dierenliefhebbers. Deze park staat bekend om zijn collectie aan uitgestorven en zeldzame dieren, waaronder zebra’s, olifanten, luipaarden, leeuwen en wolven.

5. Cork City Gaol

Cork City Gaol is een gevangenis die dateert uit 1824. De gevangenis ligt net buiten de stad en maakt deel uit van de stadstoeristische attracties vanwege de interessante historische betekenis. De gevangenis is een must-see die een panoramisch uitzicht biedt over de rivier de Lee.

5 restaurants in Cork welke je moet bezoeken

Cork is niet alleen beroemd om haar eindeloze culturele betekenis, maar ook om haar culinaire wereld. Hier zijn 5 restaurants in Cork waar je zeker moet bezoeken:

1. Les Gourmandes

Les Gourmandes staat bekend om zijn authentieke Franse gerechten die in het centrum van Cork worden geserveerd. Ze serveren de allerbeste gerechten van vlees, zeevruchten, groenten en zuivelproducten.

2. Café Paradiso

Het exclusieve Café Paradiso staat bekend om zijn bijzondere europese gerechten en genereert een uitstekende culinaire oplossing op basis van biologische ingrediënten van het seizoen.

3. Fenn’s Quay

Fenn’s Quay is een van de meest unieke plekken om in Cork te eten. Het is een informeel restaurant met moderne invloeden met een uitgebreide reeks aan verse gerechten van lokale producenten.

4. Isaacs Restaurant

Isaacs Restaurant is een typisch Iers restaurant, gevestigd in een 18e-eeuws Victoriaans gebouw. Ze serveren lokale gerechten zoals stoofpotjes, burgers, visgerechten en n

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa