Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Dresden

Vliegtickets naar Dresden Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Dresden

Dresden is een stad in de deelstaat Saksen, gelegen aan de rivier de Elbe. Dresden is een van de oudste en meest schilderachtige steden in Duitsland. Volgens sommige bronnen werd Dresden opgericht in het jaar 1206, wat het een van de oudste steden van Duitsland maakt. Na de Duitse expansie in de late 16e eeuw was Dresden het administratieve centrum van Saksen. Tegenwoordig is het een moderne stad met veel economische, culturele en toeristische mogelijkheden.

Waarom Dresden?

Dresden is wellicht bestempeld als een van de mooiste steden van Duitsland. De stad heeft een lange en fascinerende geschiedenis die dateert uit de 12e eeuw. Dresden vertegenwoordigt ook verschillende culturele stromingen van Europa, namelijk Barok en Classicisme. Deze twee stijlen voeren voeren je van doorheen oude gebouwen, bloementuinen en beeldende kunst.

Daarnaast heb je ook modern Duitsland, met de abdij met de fraaie torens van de fraaie Frauenkirche, het Nationaal Museum van Techniek en Industrie en een aantal winkelstraten. Verder voert je de stad langs pleinen en parken, waaronder het Spectaculair Sandpilaren Park. Dresden biedt een rustgevend stedelijk klimaat met stranden, restaurants, winkelstraten en zelfs zeer gerenommeerde concerten.

Dresden is een stad die in vele opzichten gaat verdiepen. Veel reizigers ervaren de plek als een stad die reiswaardig is en het bezoek meer dan waard is.

5 bezienswaardigheden in Dresden die je moet zien?

Hieronder staan 5 bezienswaardigheden die je in ieder geval ook moet zien als je in Dresden bent:

1. Der Zwinger (De Zwinger):

Deze barokke stadspaleis-binnenplaats is een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Dresden. De Zwinger is vooral mooi met zijn vele fonteinen, Oude Meesters kunstwerken in de Semi-Circulare Orangerie, evenals interessante ontdekkingen binnen het Mathematisch-Physische Salon.

2. De Semper Opera House:

Deze opera is een van de meest indrukwekkende Barokke gebouwen in Europa en domineert de Theater Platz, ook wel de ‘Felix Mendelssohn Platz’ genoemd. Het gebouw is gekanaliseerd door de stromingen van de Wupper River, waardoor het een van de mooiste en meest gedenkwaardige culturele bezienswaardigheden in heel Duitsland is geworden.

3. De Frauenkirche:

Dresden heeft veel prachtige kerken met de Frauenkirche als de meest opvallende. Deze kerk heeft verschillende schaduwrijke bogen en spitse torens die de lucht overheersen. De Frauenkirche werd gebouwd in de 18e eeuw en heeft een lange geschiedenis van renovatie sinds 1838.

4. De Nationaal Keramisch Museum:

Dresden is een stad met een lange traditie van keramiek en glas. Het Nationaal Keramisch Museum biedt een indrukwekkende collectie met keramische comfortabelen, meubelen, glas-en porcelainen objecten en het boeiende verhaal achter het maken van de stukken.

5. De Merians Tuinen:

De Merians Tuinen is een mooie tuinpark gelegen in het hart van de stad. Hier vind je verschillende bungalows, paviljoens, bloementuinen, fonteinen, en een aantal architectonische structuren. Hier proef je van het landelijke leven in Dresden.

5 restaurants in Dresden welke je moet bezoeken?

Als je van lekker eten houdt tijdens je verblijf in Dresden, dan zijn hier 5 restaurants waar je zeker een bezoek aan moet brengen:

1. La Luna:

Dit restaurant gespecialiseerd in Toscaanse en Spaanse gerechten. La Luna wordt beschouwd als een van de beste restaurants van Dresden en is een ideale plek om te genieten van een romantische avond met familie of vrienden.

2. Budda Asia:

Eten in Budda Asia is alsof je reist naar de markt van Thailand en Vietnam. Het restaurant serveert Thais street food gerechten alsmede echte Vietnamse klassiekers.

3. Altes Zollhaus:

Stap terug in de tijd tijdens je diner in het Altes Zollhaus. Deze prachtig gerenoveerde boerderij uit de 19e eeuw serveert klassieke Saksische gerechten gecombineerd met een hedendaagse variant.

4. Frauenküche:

Frauenküche serveert vegetarische gerechten met een verscheidenheid aan seasonal, biologische ingrediënten. Dit is een goed restaurant met een goede prijs-kwaliteit verhouding, voor als je een een goedkope maar goede maaltijd zoekt.

5. Caffee Lusin:

Caffee Lusin, gevestigd in de oude stad, is een van de best beoordeelde restaurants in Dresden. Het is populair bij locals, maar ook bij toeristen die willen genieten van heerlijke fusion gerechten.

Welke luchthavens heb je dichtbij Dresden?

De dichtstbijzijnde luchthavens bij Dresden zijn de luchthaven Dresden (DRS) en de luchthaven Leipzig (LEJ). Deze luchthavens zijn ongeveer op ongeveer 86 km afstand van Dresden gelegen.

De luchthaven Dresden is een internationale luchthaven met internationale verbindingen naar steden in heel Europa. Als je naar Dresden reist, zijn de volgende luchtvaartmaatschappijen beschikbaar: Ryanair, SunExpress, Air Berlin, XL Airways en KLM.

Daarnaast heeft Dresden ook een goede connectie met Leipzig. De luchthaven Leipzig is een internationale

Dresden
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa