Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Dublin

Vliegtickets naar Dublin Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Dublin?

Dublin is de grootste stad en hoofdstad van Ierland. Er zijn veel theorieën over het ontstaan van Dublin, maar de meest aannemelijke theorie is dat het ontstaan van Dublin begon in de 5e eeuw toen de veroveraar Uí Neill een stad stichtte die bekend staat als de stad van de zeeën. De stad groeide uiteindelijk uit tot de hoofdstad van Ierland.

Vanaf de 8e eeuw stond Dublin in de top van de middeleeuwse Europese steden. Dublin werd erg belangrijk en druk bevaren door veel bedrijven, waardoor het een invloedrijke havenstad werd. In de 12e eeuw werd hoofdstad van Ierland, geopend veel kapellen en kerken die deel uitmaakten van de Keltische christelijke traditie.

Vandaag de dag is Dublin nog steeds een stad met veel geschiedenis en om die reden is het een belangrijke toeristische bestemming.

Waarom Dublin?

Dublin is een van de meest populaire bestemmingen in Ierland. Het is een prachtige stad waarvan de geschiedenis diep geworteld is in Gaeilge culturele tradities. Dublin is ook een stad met unieke architectuur, een verrassend stedelijk landschap, een gezellige pub-scene en muziek die alles wat leuk maakt.

Of u nu komt om het leven te vieren met vrienden op de pub of om te genieten van de kunstgalerieën en historische bezienswaardigheden in Dublin, er is altijd iets voor iedereen om te ervaren. Daarnaast biedt Dublin een gastvrije lucht, waar bezoekers het gevoel krijgen alsof ze welkom zijn.

5 prachtige bezienswaardigheden in Dublin die je moet zien

1. Kasteel van Dublin
Het Kasteel van Dublin staat al voor meer dan 800 jaar in de stad en heeft in die tijd een heleboel bijzonderheden gezien. Het Kasteel van Dublin is het oudste gebouw in de stad en is nu een gerestaureerde interessante bezienswaardigheid waar je een interessant hedendaags verhaal over de geschiedenis van de stad kunt ervaren.

2. Guinness Storehouse
Als je zoekt naar een authentiek Iers drankje, moet je zeker het Guinness Storehouse bezoeken voor een fascinerende kijk op de Ierse tradities. Het gebouw is een eerbetoon aan de meest Ierse drank, waar alle intuïties, ingrediënten en voorgeschiedenis van Guinness worden verkend.

3. Trinity College
Het Trinity College is een van de meest bekende en oudste universiteiten in Ierland. Bezoek het bezienswaardige Old Library en ontdek een speciale verzameling van oude boeken, documenten en andere kunstwerken.

4. St. Patrick’s Cathedral
St Patrick’s Cathedral is de grootste christelijke kathedraal in Ierland en een van de oudste gebouwen in het land. Het is een bijzondere bezienswaardigheid vol met kunstwerken, antieke instrumenten en geschiedenis.

5. Phoenix Park
Phoenix Park is ’s werelds grootste stadspark en biedt de perfecte achtergrond om de lokale dieren, wandelpaden en wandelpaden in de bossen te ontdekken.

5 restaurants in Dublin waar je absoluut moet bezoeken

  • The Winding Stair
  • Klaw
  • Café en Seine
  • Fallon & Byrne
  • Rustic Stone

The Winding Stair
The Winding Stair is een restaurant gelegen op de O’Connel Street in het hart van Dublin. Het is het perfecte restaurant om genieten van traditionele, seizoensgebonden Ierse gerechten en is een van de beste restaurants in Dublin.

Klaw
Klaw is een leuk visrestaurant in Dublin, dat iedereen zal verrassen met zijn levendige sfeer, toegewijde service en heerlijke visgerechten.

Café en Seine
Café en Seine is een prachtig steakhouse gelegen aan de rand van de rivier Liffey. Ga hier naar toe als je wilt genieten van heerlijke steak gerechten met een adembenemende uitzicht.

Fallon & Byrne
Fallon & Byrne is een van de beste restaurants in Dublin. Het is een chique en goed beoordeeld restaurant dat bekend staat om zijn verfijnde Europese gerechten.

Rustic Stone
Rustic Stone is een restaurant gelegen in de stad en is de perfecte plek om lekker te eten en te genieten van heerlijke drinks.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Dublin?

Dublin heeft meerdere luchthavens in de buurt. De belangrijkste internationale luchthaven is de Dublin Airport, gelegen in Collinstown, Co. Dublin. Deze luchthaven is de op twee na drukste luchthaven van Europa en verbindt bezoekers met meer dan 150 bestemmingen over de hele wereld.

Daarnaast heeft Dublin ook een regionale luchthaven genaamd Dublin City Airport, gelegen in Swords, Co. Dublin, die vluchten naar Europese steden en sommige bestemmingen in Groot-Brittannië biedt.

Er zijn ook twee andere luchthavens in de nabijheid van Dublin die populaire bestemmingen bieden vanuit Ierland. De luchthaven Cork Airport ligt op ongeveer 2 uur rijden van Dublin en biedt vluchten naar andere Ierse steden en bestemmingen in het VK. Shannon Airport ligt op 2, 5 uur rijden van Dublin en verbindt bezoekers met bestemmingen in het VK, Ierland en Europa.

Dublin
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa