Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Dubrovnik

Vliegtickets naar Dubrovnik Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Dubrovnik?

Dubrovnik is een meer dan 1.000 jaar oude stad, gelegen aan de Adriatische kust in de Republiek Kroatië. De stad is gesticht in de 7e eeuw. Op dat moment kwamen er steeds meer immigranten, waaronder Grieken, Romeinen, Slavische stammen, Illyriërs, Byzantiërs en Venezianen. Ze werden allemaal aangetrokken door de schitterende landbouwgrond en de zoete waterbronnen die de stad te bieden had.

In de 14e eeuw konden de inwoners van Dubrovnik onafhankelijkheid afdwingen. Ze richtten een republiek op. Daarna groeide de stad uit tot een economisch machtscentrum. Dubrovnik had een eigen rechtbank, een eigen munt en was een belangrijke haven. Het was ook een centrum van politieke, economische en culturele invloed in de regio.

Echter, de groeiende economische welvaart van Dubrovnik bleef niet onopgemerkt. Naar mate de stad groeide, raakte Dubrovnik steeds meer in conflict met andere grote mogendheden in de regio. In de 16e eeuw werd Dubrovnik vooral bedreigd door de Osmaans-Turkse bezetting. De Turkse kapers die achter de kust de handel in de Middellandse Zee bedreigden, veroorzaakten ook een beschadiging van de stad.

In de 19e eeuw, toen de Habsburgers hun heerschappij over Dubrovnik uitoefenden, diende de stad als bevoorrechte bestemming voor Europese adellijke families. Daardoor kon Dubrovnik zich ontwikkelen tot de culturele attractie die het vandaag de dag is.

Waarom Dubrovnik?

Dubrovnik is een schilderachtig Europese stad met een ruig kustlandschap. De stad wordt omringd door een 14e eeuwse stadsmuur, die het middeleeuwse karakter van de stad benadrukt. In Dubrovnik liggen prachtige kerktorens, oude stadsmuren, smalle steegjes en verschillende historische bezienswaardigheden.

Het tropische klimaat, gecombineerd met het fenomenale uitzicht uit verschillende delen van de stad, maken Dubrovnik een echte top locatie voor vakantiegangers. Bezoekers kunnen genieten van de verwarmde zee, de schilderachtige stranden en de adembenemende uitzichten. Ervaar het magische Dubrovnik met een indrukwekkende verzameling verschillende culturen en invloeden.

Maar de stad biedt ook veel meer dan historische bezienswaardigheden en natuurlijke landschappen. Dubrovnik heeft een uitgebreid assortiment winkels, bars en restaurants, waardoor het een perfecte bestemming is voor zowel korte stedentrips als langere vakantieavonturen.

5 bezienswaardigheden in Dubrovnik die je moet zien?

Stadsmuren van Dubrovnik

De Stadsmuren van Dubrovnik zijn een prachtig voorbeeld van Europese architectuur uit de middeleeuwen. De stadsmuur is gebouwd in de 14e eeuw en beschermde de stad tegen invasies en oorlogen. De ommuurde stad is een van de best bewaarde, middeleeuwse stadscentra ter wereld.

The Old Town

De Old Town van Dubrovnik is een vast onderdeel van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. In de straatjes en steegjes van de stad kunt u verschillende architectonische juweeltjes uit de middeleeuwen en de renaissance bewonderen. Slenter door de zigzag straatjes en geniet van het schilderachtige uitzicht!

Stranden

Dubrovnik heeft verschillende schilderachtige stranden. Het meest bekende is Banje, gelegen naast de stadsmuur. Hier kunt u genieten van de warmte van de zon, de kleurrijke gebouwen en de natuurlijke omgeving.

Dubrovnik Cable Car

Met de traditionele kabelbaan in Dubrovnik krijgt u een unieke kans om te genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Vanuit de top van de Srd Mountain kunt u genieten van panoramisch uitzicht over de stad en de Adriatische Zee.

De Dubrovnik Pilepoort

De Pilepoort is een van de mooiste poorten in Dubrovnik. De poort is begonnen als een symbool van bevrijding, maar later werd het een prachtig voorbeeld van renaissance-architectuur. De poort bevat ook verschillende beeldhouwwerken, fresco’s en beelden.

5 restaurants in Dubrovnik welke je moet bezoeken?

  • Konoba Dubrava – een klassiek restaurant met een schitterend uitzicht op de stad
  • Le Bocchicchio – een traditionele en culturele facet van de stad
  • Bitzaro – een bijzonder en gastvrij restaurant, dat bekend staat om zijn gerechten met verse producten uit de streek
  • Konoba Pupo – een familiegericht restaurant, waar gasten kunnen genieten van de lokale gerechten
  • Lepetit – een elegant restaurant met een variatie aan internationale gerechten

Welke luchthavens heb je in de buurt van Dubrovnik?

Er liggen verschillende luchthavens in de buurt van Dubrovnik. De meest populaire luchthaven voor internationale vliegtuigen is de Luchthaven Dubrovnik. De luchthaven ligt op de plaats van het historische stadscentrum. Andere luchthavens in de buurt zijn Luchthaven Brac en Luchthaven Sibenik.

De luchthaven Dubrovnik biedt internationale verbindingen naar steden in heel Europa en is

Dubrovnik
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa