Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Dusseldorf

Vliegtickets naar Dusseldorf Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Dusseldorf

Düsseldorf is een Rijnlandse stad die is gebouwd langs de Rijn, net ten noorden van de stad Keulen. De stad was lange tijd een kleine boerendorp, maar in de achttiende eeuw groeide de stad, nadat Keizer Karel V de stad stadsrechten had verleend. Zijn neef Willem V, die stadhouder van Gulik, Cleve en Berg was, transformeerde de kleine boerendorp in een kleine stad.

In de 19e eeuw, toen de industriële revolutie in gang was gezet, kende de stad haar bloei. De overheid begon belastingen te verlagen en boerderijen en landbouwgronden werden opgekocht voor industrieel gebruik. Ook werden er spoorlijnen naar de stad gebouwd om zowel mensen als goederen te vervoeren.

Na de Tweede Wereldoorlog onderging Düsseldorf een enorme verandering. Na de oorlog werd de stad namelijk grondig heringericht volgens modern stedenbouwkundige principes en met behulp van internationale stedenbouwkundigen. Düsseldorf veranderde daardoor in een van de meest cosmopolitische steden van Duitsland.

Waarom Dusseldorf?

Düsseldorf is een van de meest interessante steden in Duitsland. De stad heeft een grote culturele diversiteit, waaruit een verscheidenheid aan restaurants, cafés en andere attracties voortvloeit. De oude stadsomgeving wordt gedomineerd door prachtige straten die verdwalen tussen de beroemde kerken, musea en andere historische gebouwen. De stad heeft ook een aantal mooie parken, waaronder de Gürzenich, vol met mooie bloemen en narcissen, en het bekende Hofgarten met 1600 bomen.

Ook als je shopaholic bent, is Düsseldorf een geweldige plek om te bezoeken. De stad is de thuisbasis van vele bekende modemerken en er worden regelmatig fashion shows gehouden. Dusseldorf heeft ook een van de belangrijkste medische en technische Hogescholen in Duitsland. De stad heeft dus veel historie, maar tegelijkertijd is het een moderne stad met vele ambities.

5 bezienswaardigheden in Dusseldorf die je moet zien

Düsseldorf heeft een heleboel bezienswaardigheden die je moet zien tijdens het bezoeken van de stad. Hieronder volgen enkele bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken:

  • Konigsallee – het middelpunt van de stad en een uitstekende plaats om streetstyle-fotografie te maken. Hier vind je ook veel exclusieve winkels, restaurants en cafés.
  • Het kunstmuseum van Dusseldorf – het museum heeft een indrukwekkende verzameling kunstwerken, waaronder originele schilderijen en drukwerken van Duitse kunstenaars zoals Karl Schmidt-Rottluff en Lovis Corinth.
  • Stadsmuseum – het stadsmuseum geeft een interessante geschiedenis van Dusseldorf weer. Er worden vele exposities van kunstenaars uit de stad gepresenteerd.
  • Kasteel Jagerhof– een barokke stadspaleis uit de achttiende eeuw. Het museum biedt exposities van meesters zoals Rubens, Rembrandt en Bruegel.
  • De oude stadsmuur – de laatste stukken van de oude stadsmuur uit de dertiende eeuw, die de stad beschermde tegen aanvallen van buitenaf.

5 restaurants in Dusseldorf welke je moet bezoeken

Düsseldorf heeft veel restaurants die je kunt bezoeken in verschillende voedselklassen en stijlen. Hieronder vind je 5 restaurants in Dusseldorf die je echt moet bezoeken:

  • Restaurant “Brenner” – een Italiaans restaurant dat je beloofd om te genieten van heerlijke gerechten zoals pasta, pizza en vleesgerechten.
  • Restaurant “Weltkunst”– een Thais restaurant dat gerenommeerd is om zijn vers, exclusieve ingrediënten en kruidige gerechten.
  • Restaurant “Klingendes” – een traditioneel Duits restaurant met een selectie van lokale gerechten, zoals de schnitzel.
  • Restaurant “Schnitzelhaus” – een eerlijk Duits restaurant dat een rijke selectie van zowel traditionele als moderne schnitzelgerechten aanbiedt.
  • Restaurant “Valentino” – een coctailbar met een modern, creatief menu dat de beste internationale ingrediënten gebruikt om gerechten te bereiden.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Dusseldorf?

Het vliegveld van Düsseldorf, dat vroeger vaak Düsseldorf International Airport wordt genoemd, is een internationaal vliegveld dat is genesteld op slechts 14 kilometer van het stadscentrum. Het is de grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen en de op twee na drukste luchthaven van Duitsland, na Frankfurt en München.

Daarnaast liggen er ook een paar kleinere vliegvelden in de buurt van Düsseldorf, zoals het Kleve Airport dat zich in het zuiden van de stad bevindt en het Baden Airpark dat zich in het zuidoosten bevind. Verder is er ook nog Düren Airport dat zich ongeveer een uur ten noorden van Düsseldorf bevindt.

Het is duidelijk dat Düsseldorf een van de meest bezochte steden is

Dusseldorf
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa