Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar East Midlands

Vliegtickets naar East Midlands Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van East Midlands

East Midlands is een gebied in het midden van Engeland, dat bestaat uit Derbyshire, Leicestershire, Nottinghamshire, Lincolnshire en Rutland. De streek werd formeel erkend in de jaren 70 van de 20e eeuw. Er wordt gezegd dat een naam als ‘East Midlands’ oorspronkelijk van toepassing was op het gebied dat nu bekend staat als de East Midlands-regio, tot aan de 18e eeuw.

Waarom East Midlands?

East Midlands is een veelzijdige regio met een breed scala aan landschappen en bezienswaardigheden. De streek is rijk aan geschiedenis, want het kent een rijkdom aan cultureel erfgoed dat teruggaat tot de prehistorie. Er zijn vele schilderachtige dorpen en steden om te verkennen, met hun prachtige kastelen, statige paleizen en gezellige café’s en pubs. Met zijn heuvelachtige landschap, het weidse uitzicht vanaf de top van een lokale heuvel en de lieflijke valleien, East Midlands is ook een magische plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

5 bezienswaardigheden in East Midlands die je moet zien

East Midlands heeft veel interessante bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Hieronder vind je 5 hoogtepunten in deze regio die je niet mag missen:

  • Belvoir Castle is een 19e-eeuws kasteel gelegen op een heuvel in Leicestershire, met prachtige tuinen, interessante tentoonstellingen van kunst en geschiedenis, evenals korte wandelingen langs de kasteelmuren.
  • Harlaxton Manor is een 19e-eeuws victoriaans kasteel dat een mooi alomvattend uitzicht biedt over de zacht glooiende heuvels van de streek. Het is een interessant en leerzaam bezoek voor liefhebbers van geschiedenis.
  • Sherwood Forest is een beroemd bos dat deel uitmaakt van het ‘Robin Hood’ verhaal en ik heb prachtige wandelpaden die langs kleine meren, bossen en glooiende heuvels leiden.
  • Lincoln Cathedral is een schilderachtig oud kathedraalgebouw dat dateert uit de 12e eeuw. Het is bekend vanwege zijn specifiek gotische stijl en prachtige interieur.
  • Wollaton Hall is een 16e-eeuws paleis met een boeiende geschiedenis en een kleurrijke tuin. Het pand bevat ook een interessante natuurhistorische verzameling.

5 restaurants in East Midlands die je moet bezoeken

Naast al het prachtige natuurschoon biedt East Midlands ook een grote verscheidenheid aan restaurants die de beste keukens van de wereld serveren. Hier zijn de 5 beste restaurants in de streek:

  • Le Mistral is een Franse brasserie in Leicestershire die een uitstekende Franse keuken biedt met gerechten zoals steak frites, konijnebouillon en stoofpot.
  • Ghyll Scrambler is een gezellig restaurant met een menu met typisch Britse gerechten, zoals vis en chips, kip Tikka Masala, cottage pie en een royale selectie desserts.
  • The Arboretum, een modern restaurant in Nottingham, biedt een selectie van samengestelde gerechten, vers bereide desserts en een grote selectie verse salades.
  • TheVine is een Italiaans restaurant in Rutland dat gezellige Italiaanse gerechten serveert zoals pizza’s, pasta’s en penne alla vodka.
  • The Falcons Nest is een zeer gewaardeerd diner in Lincolnshire met grote porties vers bereid eten. Het menu bestaat uit gerechten zoals Angus-burger, de Scampi Falco en een selectie desserts.

Welke luchthavens heb je in de buurt van East Midlands?

De East Midlands-regio heeft twee internationale luchthavens in de buurt. De East Midlands-luchthaven is een internationale luchthaven in Leicestershire, een uur ten noordoosten van Birmingham. Het is de grootste luchthaven in de regio en biedt de toegang tot meer dan 60 bestemmingen over de hele wereld.
De Nottingham East Midlands Airport is gelegen aan de grens tussen Nottinghamshire en Derbyshire. Het ligt ongeveer 40 kilometer vanaf het stadscentrum van Nottingham en heeft vluchten naar 28 belangrijke bestemmingen over de hele wereld.

East Midlands
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa