Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Edinburgh

Vliegtickets naar Edinburgh Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Edinburgh

De geschiedenis van de Schotse stad Edinburgh gaat verschillende eeuwen terug. In de 11e eeuw lag hier een klein dorp genaamd ‘Edwines burh’. Door de gunstige ligging aan de Firth of Forth kon dit stadje uitgroeien tot de hoofdstad van Schotland.

In de middeleeuwen groeide de stad uit tot een van de belangrijkste steden in Europa. In de volgende eeuwen kreeg de stad veel belang en was het het centrum van de Schotse samenleving. Edinburgh verwoestte in 1544 bijna helemaal door soldaten van Henry VIII, maar werd vervolgens herbouwd.

De stad ging door vele veranderingen en er kwamen verschillende architectuurstijlen bij. De meest voorkomende stijlen in de stad zijn de haussmann-stijl, de barokke stijl, de romantische stijl en het neoclassicisme.

In de 18de eeuw werd Edinburgh een van de belangrijkste handelssteden van het Verenigd Koninkrijk. Er werden winkels, hotels, cafes en restaurants geopend. Er werden ook vele openbare gebouwen gebouwd.

Waarom Edinburgh?

Edinburgh is een van de mooiste, meest interessante en meest historische steden ter wereld. De stad heeft een lange geschiedenis en gaat terug tot de middeleeuwen. De stad heeft nog steeds veel van de originele architectonische stijlen behouden.

De stad is gelegen langs de Firth of Forth, waardoor de lucht schoon en fris is. In de omgeving van de stad vind je veel parken en bossen. Er is hier ook een uniek transportsysteem dat je naar alle plaatsen in en rond Edinburgh brengt. De mensen hier zijn erg hartelijk, vriendelijk en gastvrij.

In Edinburgh vind je ook veel cultuur. Er zijn hier tal van galerieën, musea en andere culturele instellingen. Er zijn ook veel historische gebouwen, zoals het Kasteel van Edinburgh en het Edinburgh City Center. Ook heb je hier vele cafés, bars en restaurants waar je even lekker kunt genieten en dineren.

Door al deze verschillende meerwaarde is Edinburgh een echte toeristische trekpleister. Een stad waar je kunt genieten van de unieke architectuur, cultuur en contact met de lokale bevolking.

5 bezienswaardigheden in Edinburgh die je moet zien

  • Kasteel van Edinburgh.
  • Prinses straat en de Royal Mile.
  • Hollyrood Palace.
  • Royal Yacht Brittannia.
  • Nationale galerie van Schotland.

Kasteel van Edinburgh

Kasteel van Edinburgh is het meest herkenbare gebouw van de stad. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en diende als fortification voor de bevolking. Het is een schitterend gebouw en het is tevens een van de meest bezochte toeristische attracties in de stad. Je kunt hier gidsen tours krijgen, waardoor je meer te weten komt over de geschiedenis van het gebouw.

Prinses straat en de Royal Mile

De Prinses straat en de Royal Mile bieden een schitterend uitzicht op de stad. De straat is een lange straat die door het schilderachtige centrum van de stad loopt. Hier vind je tal van schilderachtige gebouwen en winkels. Er is ook het Schotse Parlement gevestigd, waar je alles te weten komt over de politiek van Schotland.

Hollyrood Palace

Hollyrood Palace is het officiële residentie van de Britse koningin. Hier kun je goed zien hoe oud de stad is en de prachtige interieurs bewonderen. Veel mensen kiezen er ook voor om een tour door het paleis te boeken, zodat ze meer te weten kunnen komen over het koninklijke gezinsleven.

Royal Yacht Brittannia

Royal Yacht Brittannia is de voormalige koninklijke jacht van de Britse koningin. Je kunt hier een tour boeken, waar je te weten komt over de geschiedenis van het schip. Je kunt ook verschillende exposities bewonderen van de verschillinge prive-eigendommen op het schip. Dit is een bezoek waard en het is vooral interessant voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Britse koninklijke familie.

Nationale Galerie van Schotland

De Nationale Galerie van Schotland is een van de grootste kunstmusea van Groot-Brittannië. Hier vind je meer dan 1000 kunstwerken van verschillende kunstenaars uit de 17de eeuw tot heden. Er is ook een interessante collectie moderne kunst, zoals schilderijen, beelden en foto’s die je hier kunt bewonderen.

5 Restaurants in Edinburgh welke je moet bezoeken

  • The Witchery by the castle.
  • Number One.
  • The Kitchin.
  • Malmaison Brasserie.
  • The Gardener’s Cottage.

The Witchery by the castle

The Witchery by the castle is gelegen in het Kasteel van Edinburgh. Het restaurant heeft een uitzonderlijke sfeer en serveert geweldig eten dat wordt bereid met verse, lokale producten. The Witchery by the castle is dé plaats om feestelijk te dineren.

Number One

Number One is gevestigd in het The Balmoral Hotel. Dit is een Michelin-sterrenrestaurant dat gespecialiseerd is in het serveren van internationale gerechten met een moderne twist. Je kunt hier terecht voor een luxe lunch of diner.

The Kitchin

The Kitchin is een bekend restaurant in Edinburgh dat gespecialiseerd is in de Schotse keuken. Je kunt hier verschillende gerechten krijgen met lokale Schotse ingrediënten. Het restaurant heeft zelfs een eigen tuin waar gerech

Edinburgh
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa