Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Elazig

Vliegtickets naar Elazig Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Elazig?

Elazig is een stad in het oosten van Turkije gelegen in het Armenisch-Turkse Hoogland. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad is tevens één van de meest historisch ontwikkelde steden van Turkije.

Elazig stamt af van de Perzische stad Echuza, die dateert uit de 10de eeuw. De stad werd naar verluidt gesticht door Chosroes, koning van het Sasanidenrijk. Vele hebben naar verluidt hun werk gestopt om aan de bouw te beginnen. De stad heeft ook vele tijdens de ontstaanfase vele bezetters gekend.

In de twee daaropvolgende eeuwen was Elazig in handen van de Seltsjoeken, Tartaren en Armeniërs. In 1360 werd de stad ingenomen door de Ottomaanse vorsten. De stad werd opgeleefd en werd begrepen in het Levantenrijk.

In de 19de eeuw vond een grote economische groei plaats in Elazig. In deze periode veranderde de stad op economisch, cultureel en lokaal vlak. Vele Arabische handelslieden en kooplieden een thuis te hebben Elazig.

Tegenwoordig wordt de stad Elazig gezien als een van de culturele schatten van Turkije, omdat de stad een miljoenenjarige geschiedenis heeft. De provincie Elazig is bekend om haar schoonheid en prachtige uitzichten.

Waarom Elazig?

Elazig is een stad met vele interessante bezienswaardigheden. De oude gebouwen, moskeeën en monumenten uit de stroom van de Perzische geschiedenis trekt veel toeristen aan. De historische stad biedt ook prachtige landschappen.

Elazig is bekend om zijn historische kastelen, beroemde moskeeën, geweldige musea, schilderachtige tuinen en volle markten. Als je meer interesse hebt in lokale culturen, zoals lokale gerechten en lokale tradities, dan is Elazig een geweldige bestemming om te bezoeken.

Elazig heeft ook vele culturele bezienswaardigheden. Er zijn ook verschillende kerken en historische sites, die een bezoek waard zijn. Ook culturele centra, zoals de culturele en artistieke sites en musea, bieden een verscheidenheid aan interessante activiteiten, van kunst en cultuur tot architectuur en geschiedenis.

Elazig is ook bekend om zijn heerlijke culinaire gerechten. Er zijn vele geweldige cafés, restaurants en bars die de lokale en internationale culinaire cultuur presenteren. Er is ook de mogelijkheid om verse producten te kopen en te proberen, waardoor je een echt lokaal gevoel krijgt.

5 bezienswaardigheden in Elazig die je moet zien

Als je aan Elazig denkt, denk je waarschijnlijk aan historische plekken. Elazig bevat vele interessante bezienswaardigheden die je moet zien als je de stad bezoekt. We hebben vijf historische bezienswaardigheden uitgelicht:

  • Het Ulu Mosque en Kerk Complex: Het Ulu Mosque-complex bevindt zich in het centrum van Elazig en omvat een moskee, een kerk en een fort. Het Ulu-complex is gebouwd in de 14de eeuw en is een mooi voorbeeld van islamitische en christelijke architectuur.
  • De stadsmuur: De oude stadsmuur van Elazig stamt uit de 14de eeuw en beschermde vroeger vele historische bezienswaardigheden. Deze twintig meter hoge stadsmuur dateert uit de 14de eeuw.
  • Izzeddin Pasa Paleis: Het Izzeddin Pasa Paleis, ook wel het Kesik Koshk genoemd, is een paleis uit de 15de eeuw. Het is gebouwd door de Ottomanen voor de vele historische characters die de stad bezochten.
  • Het Bezesten: Het Bezesten is een oud marktcomplex uit de 16de eeuw. Het was ooit een populair boetiekcentrum. Hagel, rijst, dieren, kruiden, kleding en andere goederen werden er verhandeld.
  • Koz Cave: Koz Cave is gevonden in het hart van Elazig in de Adiyaman-bergen. De grot is ongeveer twee hectare groot en heeft een rivier en een prachtig bos. In de grot zijn verschillende lagen zandsteen, kalksteen en stalactieten aangetroffen.

5 restaurants in Elazig welke je moet bezoeken

Elazig is bekend om zijn heerlijke culinaire gerechten. Er zijn vele geweldige restaurants die de lokale en internationale gerechten aanbieden. Hier vind je vijf van de meest populaire restaurants in Elazig:

  • Esma Sultan Restaurant: Esma Sultan is een van de populairste restaurants in Elazig. Het restaurant biedt mediterrane en Ottomaanse gerechten.
  • Don Balon Restaurant: Don Balon is een populaire plek voor lokale gerechten. Het restaurant biedt een breed aanbod aan gerechten, van kebab tot mezzes.
  • De geitenkudde: Dit restaurant is bekend om zijn lokale gerechten. Het menu bestaat uit Turkse gerechten, zoals köfte, balkenbrij en lahmacun.
  • Kolpak: Kolpak is een bekend restaurant in Elazig dat bekend staat om zijn creatieve waarden. Het restaurant biedt internationale maar ook Ottomaanse gerechten.
  • Tulum Sofrasi: Tulum Sofrasi is een bekend restaurant in Elazig
Elazig
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa