Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Faro

Vliegtickets naar Faro Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Faro?

Faro, gelegen in de Algarve regio in het zuiden van Portugal, is de hoofdstad van dezelfde provincie, Faro. De Algarve regio was vroeger bekend als het land van de “Sidonio”, wat wordt gezegd dat het land van de Pillars of Hercules was voordat het werd veroverd door Romeinen die er in de 1e eeuw v.Chr. een stad bouwden die zou worden bekend als Ossonoba. Van de tweede tot de zevende eeuw was Faro als een van de belangrijkste Kaukasische steden, een cruciale toevoerhaven voor handelaren die zich bezighielden met het handelen in zout, stoffen en landbouw dan wel de handelproducten zoals olijfolie en wijn. De stad had veel macht en invloed in die tijd.

Waarom Faro?

Faro is een favoriete bestemming onder toeristen, vanwege de glorieuze stranden, prachtige golfbanen, historische bezienswaardigheden en ontwikkelingen in de toerismebedrijven zoals kuuroorden, resorts en luxe hotels. Door de vele zonuren, de prachtige watersportmogelijkheden, de betoverende kustlijn en de vele restaurants en cafés, is Faro misschien wel het meest populaire toeristische resort-stadje dat Portugal te bieden heeft. Je kunt er genieten van het hele jaar door vrij Xerez-klimaat, de lokale keuken en geschiedenis.

5 bezienswaardigheden in Faro welke je moet zien

Faro heeft verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in Faro bent:

  • Gevangenismuseum Faro: hier kun je een indruk krijgen van het oude koloniale Portugal, met kunstwerken die zijn gemaakt door de gevangenen uit deze tijd.
  • De olijfboomgaarden – In Segura, een stadje bij Faro, kun je verschillende olijfboomgaarden bezoeken.
  • Faro Oud-Stadscentrum: Met een bezoek aan het oude stadscentrum, kun je genieten van de adembenemende architectuur en een eeuwenoude geschiedenis.
  • De Heilige Johannes kathedraal: in het oude centrum vind je ook de Heilige Johannes kathedraal, die als een van de meest opmerkelijke staaltjes van de romaanse architectuur.
  • Hoge Turm van Faro: deze 25 meter hoge toren is gebouwd door de Moren in de 10e eeuw, en gebruikt om de navigatie van schepen te verbeteren bij hun aankomst in Faro.

5 restaurants in Faro welke je moet bezoeken

Als je een bezoek brengt aan Faro, kun je je smaakpapillen trakteren op de heerlijke gerechten die je in de restaurants van Faro kunt vinden:

  • Teta Rica: een traditioneel en modern restaurant dat bekend staat om het serveren van lokale gerechten.
  • Delicias do Algarve: een restaurant met een behaaglijke sfeer in de buurt van de stad en een ruime selectie aan zeevruchten.
  • Estrada Real: een nieuw restaurant dat ruimte heeft voor 350 personen en is gespecialiseerd in vleesgerechten.
  • Estrela dos prados: met rustieke inrichting en een heerlijk assortiment aan typisch Portugese gerechten.
  • Guarana: een wereldkeuken restaurant gecombineerd met barbeque gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Faro?

Faro heeft een internationale luchthaven liggen, Aeroporto Internacional de Faro. Het is de op drie na grootste luchthaven van Portugal. Ook is er een kleine regionale luchthaven genaamd Aerodromo Municipal de Faro. Deze luchthaven wordt gebruikt door regionale luchtvaartmaatschappijen en biedt lijnvluchten naar andere steden van Portugal. In de stad zelf is er ook een aeroclub genaamd Club de Fly de Faro, waar lokale luchtvaartclubs kunnen genieten van hun hobby en verschillende vliegtuigactiviteiten kunnen ondernemen.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa