Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Florence

Vliegtickets naar Florence Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Florence

Florence, gelegen in de regio Toscane in Italië, is een van de meest unieke steden van Europa. Al meer dan 2500 jaar is de stad een bron van kunst, cultuur en geschiedenis. Hier begon de Italiaanse Renaissance. Hier proef je de echte mediterrane sferen. Sinds 1982 staat de stadskern van Florence op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO, dus het is fijn om hier een bezoek te brengen om de vele schatten te zien die deze stad te bieden heeft.

Waarom Florence?

Florence heeft een lange en bewogen geschiedenis en is een bezoek meer dan waard. De stad is een schatkamer vol artistieke schatten, waaronder vele stedenbouwkundige meesterwerken uit de vroege Italiaanse renaissance. Maar ook de kunst en architectuur uit de Middeleeuwen is hier te zien. De stad is aantrekkelijk met zijn bruggen en de prachtige huizen uit de vroege renaissance. Allemaal samen maken Florence tot een historisch en romantisch stadsbeeld. Een andere grote aantrekkingskracht is de Toscaanse keuken. Florence is de geboortestad van de ‘cucina toscana’.

5 bezienswaardigheden in Florence die je moet zien

Florence is een must-see voor iedere reiziger en biedt een onvergetelijke reiservaring. Hieronder een lijstje van 5 bezienswaardigheden in Florence die je absoluut gezien moet hebben:

  • Santa Croce – Deze prachtige middeleeuwse basiliek is een van de meest iconische gebouwen in Florence en herbergt de graven van Galileo Galilei, Michelangelo en verschillende andere intellectuelen.
  • Il Duomo – Dit is de Grote Dom van Florence met zijn ‘Graspoort’ en de de “kleine Dome”. Hier zie je de beroemde fresco’s, ook wel de ‘Salomonseiloog’ genoemd.
  • Ponte Vecchio – De beroemde oude brug over de Arno is een absoluut hoogtepunt, waakzaam verdedigd door de familie Medici.
  • Galleria Degli Uffizi – Dit is een van de meest beroemde en meest bezocht kunstmusea ter wereld. Hier vind je verschillende meesters uit de renaissance als Giotto, Botticelli en Rafael.
  • Palazzo Vecchio – Dit gebouw (gebouwd in 1314) is het hoogste symbool van Florence. Het biedt een mix van stijlen uit de renaissance en de middeleeuwen.

5 restaurants in Florence welke je moet bezoeken

Tijdens je bezoek aan Florence moet je ook absoluut de lokale specialiteiten proeven. Hieronder een korte lijst van 5 restaurants in Florence welke je echt gezien moet hebben:

  • Osteria de Talismano – Dit is een klein restaurant in het historische centrum van Florence waar je heerlijke traditionele gerechten uit Toscane kunt proeven.
  • Trattoria Mario – Dit is een gezellig restaurant met een heerlijke selectie van seizoensgebonden streekgerechten.
  • Trattoria Sostanza – Dit restaurant won een Michelin-ster en wordt gezien als een van de beste restaurants in Florence.
  • Antico Ristoro di Cambi – Dit is een van de oudste restaurants van Florence. Je proeft hier de beste producten uit de streek.
  • Osteria Caffè Italiano – Dit is een traditioneel restaurant in Florence waar je geniet van echte Italiaanse wit, rood en rosé wijnen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Florence?

Florence heeft een internationaal vliegveld, de Amerigo Vespucci. Dit is de noordelijke luchthaven van Florence en ligt slechts 8 km van het stadscentrum. Er vertrekken bussen naar het stadscentrum en je kunt ook een taxi of een privé-transfer gebruiken. Daarnaast heb je ook andere vliegvelden in de buurt, zoals de Pisa International Airport (80 km), Rome Fiumicino Airport (155 km) en Perugia Airport (175 km). Ze bieden goede verbindingen naar Florence en je reisduur is ongeveer 2-3 uur.

Florence
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa