Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Frankfurt

Vliegtickets naar Frankfurt Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Frankfurt?

Frankfurt is de grootste stad van de deelstaat Hessen in het midden van Duitsland. De stad ligt aan de Main-rivier en is vernoemd naar de vroegere burcht, die uitgebreid werd in de twaalfde eeuw. In de middeleeuwen zou Frankfurt zich ontwikkelen tot een handels- en financiële metropool in Europa.

In de vroege middeleeuwen bestond Frankfurt voornamelijk uit een kleine steengroeve. In de 8ste eeuw werd het omgezet in een kleine nederzetting door de Franken. Om verschillende redenen begonnen de weinige bewoners in de naburige gebieden zich in de 13de en 14de eeuw te vestigen in deze nederzetting die nu bekend staat als Frankfurt.

De financieel-commerciële geschiedenis van Frankfurt begon in 1240, toen de stad een vrijhaven werd. Aanvankelijk handelde Frankfurt voornamelijk in goederen die voortkwamen uit Hanzesteden, zoals laken en zijde. Met de tijd kreeg Frankfurt een opening naar de wereld met de aanleg van de Main-rivier. Naarmate de handel toenam, ontstond er in de stad een levendige ambachtelijke sector waarvoor men zelfs Engelstalige immigranten aantrok om op te treden als ambachtslieden.

De stad bevorderde ook de democratie door de eerste stadsregering van Duitsland op te zetten. Tegen het einde van de 15de eeuw werd Frankfurt ook een centrum van rechten en literatuur dankzij eminente docenten zoals Philipp Melanchthon, die Deutscher Recht leerde aan een grote groep studenten.

Waarom Frankfurt?

Frankfurt heeft een dynamische en zeer internationale omgeving die aantrekkelijk is voor zowel inwoners als bezoekers. Frankfurt maakt deel uit van de Bauminager, een van de grootste luchthavens ter wereld. Hier mogen luchtvaartmaatschappijen hun diensten precies dicht bij de stad uitvoeren.

Ook kent Frankfurt talloze restaurants waar je specialiteiten van allerlei landen kunt proeven. Naast internationale restaurants, kun je ook genieten van de typische Duitse keuken met sauerkraut en braadworst, maar ook van de lokale wijnen.

Verder beschikt Frankfurt over uitstekende openbaar vervoer. Het ligt op minder dan 90 minuten met de trein vanuit Berlijn, wat Frankfurt een ideaal verblijf maakt voor zakenreizen.

Daarnaast heeft Frankfurt een uitgesproken historische en culturele achtergrond. Ondanks de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog hebben de inwoners hun stad weer opgebouwd. Vandaag de dag staat Frankfurt bekend als een stad vol kunst en cultuur die een verrijking is voor de bewoners.

5 bezienswaardigheden in Frankfurt die je moet zien?

Frankfurt biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn.

  • Römerberg – De symbolische kern van het historische centrum, met zijn monumenten uit de middeleeuwen en de Renaissance.
  • De hoofdkathedraal – De kathedraal van de stad Frankfurt met een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw.
  • Sachsenhausen – De oude wijk van Frankfurt waar je oude huizen en bijzondere musea kunt bezoeken.
  • De Mainufer – De oevers van de Main-rivier, die omringd wordt door restaurants, bars en tuinen.
  • De Paulskirche – De oude protestantse kerk waar de grondleggers van de eerste Duitse Republiek in 1848 hun vergaderingen hielden.

5 restaurants in Frankfurt welke je moet bezoeken?

Wanneer je ervoor kiest om een dagje uit te gaan in Frankfurt, zijn er talloze restaurants waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd met een lokale twist.

Hieronder staan vijf restaurants die een bezoek meer dan waard zijn:

  • Apfelwein Kultur – een populaire strandtent die al meer dan honderd jaar in de stad Frankfurt gevestigd is en die een uitstekende selectie van heerlijke lokale gerechten serveert.
  • Griechenland – de populairste Griekse restaurant op het Goetheplatz in Frankfurt. Het serveert traditionele mediterrane gerechten met verse ingrediënten, zoals zeevruchten, salades en desserts.
  • Lambertus – een ongelooflijk populaire Duitse brasserie in het stadscentrum, die voorziet in lokale gerechten, zoals roasted entrecote en Franse boeuf bourguignon.
  • Frankfurter Hof – een van de beste plaatselijke restaurants met een moderne inrichting en een uitgebreide selectie gerechten.
  • Fischhaus Kappes – een visrestaurant in het centrum van Frankfurt dat serveert wat waarschijnlijk de beste visgerechten in de stad is.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Frankfurt?

De grootste luchthaven in de buurt van Frankfurt is de Frankfurt Luchthaven, die ervoor zorgt dat passagiers moeiteloos door de stad kunnen reizen. Het ligt 11 km ten noordoosten van de stad en het biedt een breed scala aan internationale bestemmingen.

Naast Frankfurt Luchthaven is er ook een luchthaven genaamd Frankfurt-Hahn, die op 120 km van de stad ligt. Hij biedt passagiers een breed scala aan low-cost internationale bestemmingen.

Een derde luchthaven is de luchthaven van het stadje Mainz, die op 40 km van Frankfurt ligt. In tegenstelling tot de twee eerdergenoemde luchthavens biedt hij alleen binnenlandse vluchten.

Frankfurt heeft verder een kleine streekluch

Frankfurt
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa