Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Funchal

Vliegtickets naar Funchal Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Funchal?

Funchal is de hoofdstad en grootste stad van het eiland Madeira. Het is een van de weinige steden in Portugal waarvan de stedelijke geschiedenis dateert uit de 15e eeuw. Funchal is de lokale naam voor de stad Madeira en betekent ‘kleine vuist’.

De meer moderne geschiedenis van Funchal begint in 1419, toen er meer dan 350 jaar voor Portugal, Funchal werd gesticht. Na de verovering van Madeira door Henry de Navigator meer dan een eeuw eerder, begonnen portugese kolonisten de haven van Funchal te bevolken.

Net als de overige steden van Portugal was Funchal met onder andere de typische Portugese architectuur versierd. Tijdens de zeventiende eeuw kreeg de stad vorm door de vele kerken en conventen die eerder in het eiland werden gebouwd door de missionarissen.

Vandaag de dag is Funchal een vrij drukke stad, met een aanzienlijke bevolkingsgroei door de naar schatting 120.000 bewoners. Het is een kosmopolitische stad waar de Portugese, Afrikaanse, Arabische en andere culturen gemakkelijk kunnen worden ervaren.

Waarom Funchal?

Funchal is een perfecte vakantiebestemming voor degenen die op zoek zijn naar spectaculaire landschappen, een levendige stad en goede stranden. De stad heeft veel te bieden, van historische bezienswaardigheden en uitstekende restaurants en bars tot een typische Portugese cultuur. Funchal is een geweldige stad om te verblijven of om als uitvalsbasis te gebruiken om andere delen van het eiland te verkennen.

Het klimaat in Funchal is zacht en aangenaam, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde wintertemperatuur ligt rond 14-17 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de zomer rond 18-20 graden Celsius ligt. Er valt in Funchal weinig regen, waardoor het een populaire bestemming is voor één of twee weken vakantie.

5 bezienswaardigheden in Funchal die je moet zien?

Er is veel te zien en te doen in Funchal, maar hier zijn vijf bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  • Templo e Nossa Senhora da Luz: Een kleine kapel die dateert uit de 15e eeuw en nog steeds deel uitmaakt van de bekende stedelijke omgeving van Funchal.
  • Casa dos Calhaus: Dit is een pand dat gebouwd werd in de 16e eeuw, en sindsdien verschillende malen werd verbouwd om te voldoen aan de behoeften van de eigenaren. Het is een typisch voorbeeld van de Portugese architectuur die de stad kenmerkt.
  • Forte de Santa Catarina: Dit is de meest zuidelijke verdedigingsvesting van Funchal, aangebouwd in de 17e eeuw. Nu wordt het als een museum gebruikt, waar je een uniek uitzicht hebt over de stad.
  • Funchal’s Botanisch Tuin: Ontdek de verbazingwekkende tuin die een enorm scala aan bioloogvariëteit biedt, zoals 2.000 plantensoorten. Het is een goede plek om de ruimte en de schoonheid van het eiland te ontdekken.
  • Cabo Girao:Eén van de hoogste kliffen in Europa, met een adembenemend uitzicht over de oceaan en andere gebieden van Madeira. Je hebt ook toegang tot een glazen uitkijkpost die je kunt gebruiken om alles te bekijken.

5 restaurants in Funchal welke je moet bezoeken?

Er zijn veel leuke restaurants in Funchal, waar je heerlijke gerechten kunt proberen. Hier zijn vijf restaurants die je een bezoek moet brengen:

  • Seaside Bistro:Geniet van de heerlijke gerechten uit de Portugese keuken in dit ontspannen strandrestaurant.
  • Boca Chica: Geniet van gerechten met verse vis en primeurproducten in een cool cafe-restaurant.
  • Chalet Vicente: Gevestigd in een eeuwenoud paleis, biedt het Chalet Vicente een menu met klassieke Portugese gerechten.
  • Cantico: Cantico is een van de populairste restaurants in Funchal, met een uitgebreide selectie van vis- en vleesgerechten.
  • Cabana da Quinta: Dit restaurant heeft gerechten met wilde dieren die in de regio worden gevangen, gevolgd door typische desserts en zoete gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Funchal?

Funchal heeft één internationale luchthaven: Cristiano Ronaldo Madeira International Airport (FNC). De luchthaven is gelegen aan de zuidwestkust van het eiland Madeira en is een grote toegangspoort tot het eiland. Van hieruit kun je vliegen naar verschillende steden in Europa, zoals Londen, Rome, Madrid, Parijs en vele anderen.

Je kunt ook gebruik maken van de veerdiensten die ingezet zijn tussen de luchthaven en de stad Funchal. Er is ook een shuttle- service voor mensen die uitstappen in de luchthaven en graag naar Funchal willen reizen.

Funchal
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa