Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Gdansk

Vliegtickets naar Gdansk Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Gdansk?

Gdansk is een stad in het noorden van Polen. Het is de hoofdstad van de Poolsvoerheidsgouw Pomeranië en de grootste stad in de regio. De oorsprong van het stedelijk bestaan van Gdansk gaat terug tot het tijdperk van de romans. In de 9e eeuw zette koning Miesko de eerste stap in de stad door de bouw van een oude burcht die vroeger het centrum voor politiek en cultureel leven vormde.

Vanaf de 14e eeuw werd Gdansk steeds belangrijker en bekender, dankzij haar strategische ligging aan de Baltische Zee. De stad groeide en ontwikkelde zich tot een belangrijk handelscentrum onder de Hanzesteden. Veel invloedrijke families uit West-Europa kwamen naar de stad om te handelen in katoen, aardappelen en andere voedselgewassen.

Gdansk had tot 1918 een turbulent bestaan, met invasies en bezettingen. Na de voormalige RussischeRevolutie kwam de stad onder Poolse regering en de Poolse landvoogd Woldemar Witosz vestigde in Gdansk de Poolse natie. Na de Tweede Wereldoorlog was Gdansk onderdeel van de Sovjetunie, maar kort daarna, na de herstructurering van de grenzen, werd het wederom een Poolse stad.

Waarom Gdansk?

Gdansk is een magische stad voor zowel toeristen als inwoners, vanwege de veelzijdige, cultuurrijke allure. De karakteristieke monumenten en betoverende bezienswaardigheden weerspiegelen de verhalen die de stad geschreven heeft met haar mooi gepreserveerde geschiedenis.

Gdansk is beroemd om haar kunst- en culturele bezienswaardigheden, die het mogelijk maken om te genieten van het mooie uitzicht van de stad. Van de middeleeuwse burchten en kerken tot de prachtige straten, Gdansk heeft een flinke verzameling unieke en indrukwekkende schatten. Er is geen tekort aan musea, pleinen, historische gebouwen, tuinen en parken.

Gdansk is ook een geweldige bestemming om te winkelen, omwille van haar breedscala aan kleine winkeltjes, grootwarenhuizen, festivals, markten en restaurantjes. Bovendien is het biedt uitstekende mogelijkheden voor wateractiviteiten, zoals zeilen, zeilschool, vissen, surfen en stand up paddling.

5 bezienswaardigheden in Gdansk die je moet zien

Gdansk biedt een rijke verzameling indrukwekkende bezienswaardigheden rijk aan kunst en cultuur. Hier volgen de top 5 bezienswaardigheden in Gdansk die je absoluut moet zien tijdens je bezoek aan de stad:

  • De Oude Hilton Tor: De Oude Hilton Tor, ook wel “Langzame Toren” genoemd, staat in het oude stadscentrum van Gdansk. Het is een van de meest kenmerkende hoofdgebouwen in de stad en dateert uit de 12e eeuw.
  • Long Market: De Long Market is een van de belangrijkste pleinen in Gdansk. Het was deel van de Hanzesteden en de historische plek waar de Poolse natie voor het eerst verkondigd werd.
  • Grote Synagoge: De Grote Synagoge is een van de oudste synagogen in Europa die dateert uit de 17e eeuw. Het gebouw is een geweldig voorbeeld van de Joodse architectuur van het land.
  • Maritime Museum: In het Maritime Museum kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de stad, de oorlogen, de ontdekkingsreizigers en de bekende verhalen van de ontdekkingsreizen. Het is een van de meest interessante musea in Gdansk.
  • Muur van de Gouden Husaren: De Muur van de Gouden Husaren is een gedenkteken uit 1567 ter ere van de Poolse cavaleristen die streden tegen de Russen. Het gebouw symboliseert de Pools-Litouwse onafhankelijkheid van deze tijd.

5 restaurants in Gdansk welke je moet bezoeken

Gdansk is een paradijs voor liefhebbers van heerlijke gerechten. Hier volgen de top 5 restaurants in de stad:

  • Stari Rynek: Stari Rynek is een authentiek Pools restaurant met een variëteit aan huisgemaakte gerechten. Er zijn ook veel interessante bijgerechten, zoals de bekende Pools broodenschotel.
  • Grunwaldzka: Grunwaldzka is een traditioneel restaurant dat naast Pools en internationaal voedsel ook vele regionale specialiteiten serveert.
  • Danziger Goldwasser: Dit restaurant biedt een uitstekende selectie aan voedsel, waaronder visgerechten, vissoepen en Franse, Duitse en Italiaanse gerechten.
  • Restauracja Goscinna: Restauracja Goscinna biedt
Gdansk
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa