Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Genève

Vliegtickets naar Genève Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Genève

Genève is de tweede grootste stad van Zwitserland en wordt vaak aangeduid als het hoofd van het land. Genève is altijd een van de meest veelzijdige steden in Europa geweest. Het is de bakermat van de internationale samenwerking en religieuze tolerantie, maar die reputatie is nooit helemaal uitgewerkt. Maar het verleden van Genève is zo’n 300 jaar ouder.

De geschiedenis van Genève gaat terug tot de 5e eeuw v.Chr. tot de Kelten die de omgeving van de stad bewoonden. Rond de 3e eeuw v.Chr. hadden de Romeinen de controle over de regio en stichten een Gallo-Romeinse kolonie die de naam Genava kreeg. Tussen de 4e en 6e eeuw werd de plaats veroverd door burgondiërs, maar ze werden op hun beurt verslagen door de Franken rond de 9e eeuw. Genève werd in de 11e eeuw het hoofdkwartier van de Hertog van Savoye, maar hun heerschappij werd in de 16e eeuw verbroken met de Zwitserse opstand tegen de Habsburgers.

De Franse revolutie van 1789 veroorzaakte het grootste deel van de grote veranderingen in de stad. De Franse troepen bezetten Genève in 1798 en vervangen de burgerlijke rechters door een soort directe democratie. De stad werd geannexeerd bij het 1e Franse Keizerrijk in 1802, onttrokken aan Zwitserland. Na het verdrijven van de Fransen passeerde Genève officieel het Zwitserse Keurvorstendom in 1815.

Waarom Genève?

Voor veel toeristen is Genève een ultieme destinations voor cultuur en recreatie. Genève is ook een belangrijke conferentie locatie die een breed scala aan internationale organisaties bevat. Aan de kust van het meer is Genève ’s werelds 12e grootste financiële centrum met veel investeringen in bank- en verzekeringsmiddelen.

De Franstalige stad is ook het middelpunt van schoonheid. Naast zijn mooie landschappen, kastelen en historische bezienswaardigheden biedt Genève toeristen een goed uitgeruste stad met de meest moderne architecturale invloeden. Verder liggen de meeste bezienswaardigheden en monumenten binnen een relatief klein gebied. Het geeft toeristen de mogelijkheid om te wandelen en alle interessante plekjes te zien.

5 bezienswaardigheden in Genève die je moet zien

1. Jet d’Eau

Jet d’Eau is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Genève en is een must-see voor toeristen. Het is een enorme fontein die hoog spuit op het meer en kan worden opgemerkt vanuit bijna alle delen van de stad. Het wordt gevoed door een waterkrachtcentrale die water aanvoert door middel van twee verschillende leidingen, een lectric en een stroom vanaf de Rhône rivier. Het is een fascinerende aanblik die een van de meest herkenbare symbolen is van Genève.

2. De zwaan van Genève

De zwaan van Genève is het emblem van de stad en een van de bekendste monumenten. Het statue staat aan de kant van het meer in het hartje van Genève. De zwaan staat symbool voor vrede, liefde, is een verdediger van de stad en een toegewijd vader aan de jeugd, omdat deze de betekenis heeft van genezing, regeneratie en verjonging.

3. De Kathedraal van Saint Peter

De Katholieke Kerk van Genève heeft een imposante geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Saint Peter Kathedraal werd gebouwd tussen 1160 en 1252 en heeft een van de mooiste architectonische invloeden in de stad. De kathedraal heeft een karakteristieke toren waarvan de top kan worden gezien vanuit verschillende delen van Genève.

4. Place du Molard

Place du Molard is een centrale plaats van Genève en is een droomcombinatie van natuurlijke schoonheid, historische poorten en kunstwerken. Het is een historisch plein waar de oorspronkelijke middeleeuwse stadspoorten nog steeds aanwezig zijn om de buitenste oude muren te versterken. Place du Molard staat ook bekend om de vele straatartiesten die daar optreden.

5. Flower Clock

De bloemklok is een meesterwerk van architectuur en ontwerp en is een van ’s werelds meest beroemde klokken. De klok is helemaal bedekt met bloemen, grassen en andere versierde planten. De klok werd gebouwd in 1955 en is steeds kleurrijker en meer bloemrijk geworden sinds de laatste upgrades.

5 restaurants in Genève welke je moet bezoeken

1. Le Chat Botté

Le Chat Botté is een Frans restaurant in het hart van Genève. Het werd opgericht in 1980 en is sindsdien nog steeds een van Genève’s best bewaarde culinaire geheimen. Moderne Franse gerechten worden geserveerd door een van de beste chefs van de stad in een intieme, romantische setting.

2. Restaurant d’Angleterre Couronne de Nenuphar

Restaurant d’Angleterre Couronne de Nenuphar is een één Michelin-ster restaurant in Genève. Het ligt aan het meer in het centrum van de stad en heeft een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Hier worden Italiaanse en Franse gerechten gemaakt door de chef-kok Jean-Marie Le Penne, bekroond met een Michelin-ster.

Genève
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa