Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Genoa

Vliegtickets naar Genoa Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Genoa?

Genoa is een stad aan de Italiaanse Rivièra gelegen, ongeveer in het noordwesten van Italië. De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw, toen de stad voor het eerst pre-Romeins werd genoemd en in de 6e eeuw bewoond werd. De oudste gebouwen die nog steeds bestaan, dateren uit de 11e eeuw. Genoa was oorspronkelijk een ommuurde stad, die al in de 12e eeuw de residentie en het centrum van de machtige Republiek Genua was. Het middeleeuwse Genova was het centrum van de uitgebreide wereldhandel in de Nationale Republiek. In de 15e en 16e eeuw bedroegen de bevolking van Genova meer dan 100.000 inwoners en waren er aanzienlijke militaire acties nodig opdat het onafhankelijk bleef. Genoa was in feite een keizerlijke staat tot de 19e eeuw toen het deel uitmaakte van de nieuwe Italiaanse natie.

Waarom Genoa?

Genoa is een bijzonder fascinerende stad, met een lange geschiedenis en veel te zien en te doen voor de bezoekers. De stad kan met recht een echte stedelijke oase genoemd worden, omdat het gelegen is aan de monding van een aantal binnenwateren, waaronder de Ligurische Zee. De stad heeft een bruisend nachtleven voor de liefhebbers, maar Genova heeft ook vele prachtige stranden, de prachtige boulevard Lungomare en vele uitgestrekte parken waar je heerlijk kunt wandelen. De stad kent talrijke kerken, paleizen, paleizen, markten, musea, theaters, kunstgalerijen en ambachtelijke winkels, waardoor het een interessante bestemming is voor heel veel bezoekers. Genoa heeft ook een zeer rijke flora en fauna, dankzij de verbindingswegen tussen de Ligurische Zee en de binnenwateren die de stad omringen.

5 Bezienswaardigheden in Genoa die je moet bezichtigen

  • Het oude centrum: Het oude centrum van Genova, een Unesco-werelderfgoed, staat vol met prachtige architectuur. Hier kun je de Torre della Lanterna, het oude gevangeniscomplex de Galata, de imposante Duomo di San Lorenzo en de prachtige Santa Maria Maggiore bewonderen.
  • La Strada Nuova: La Strada Nuova is een mooi en stijlvol stukje van de stad, waar je een aantal van de mooiste paleizen in Genova kunt bezichtigen. De meest opvallende paleizen zijn het Palazzo della Commenda, het Palazzo Balbi, het Palazzo Doria-Tursi, het Palazzo Bianco, het Palazzo Roverella en het Palazzo Rosso.
  • Aquarium di Genoa: Het Aquarium di Genova is één van de grootsteaquaria in Europa en het grootste aquarium in Italië. Hier kun je meer dan 96.000 dieren van verschillende oceanische soorten bewonderen, waaronder whale sharks, dolfijnen, haaien en walrussen.
  • Piazza de Ferrari: De Piazza de Ferrari is een prachtige plein in de buurt van het oude centrum van Genova. Hier kun je prachtige fonteinen, sculpturen en beelden bewonderen. Ook vind je hier het bekende Teatro Carlo Felice, waar het internationale festival van Genova plaatsvindt.
  • Via Garibaldi: Via Garibaldi is een ander prachtig stukje stad waar je de best bewaarde paleizen uit de 16e en 17e eeuw kunt bezichtigen. De prachtige paleizen bezitten kenmerken uit de barok, renaissance en torenstijl.

5 Restaurants in Genova die je moet bezoeken

  • Il Genovese: dit restaurant serveert typische Italiaanse gerechten met een moderne twist. Hier kun je genieten van heerlijke verse visgerechten, Italiaanse kaasplanken, vlees- en pasta’s en desserts.
  • Gatto Bianco Ristorante: Gatto Bianco Ristorante staat bekend om het gebruik van traditionele genuïeve ingrediënten voor het maken van authentieke gerechten. Hier kun je luxe dished proeven die je in een echt restaurant van een chef-kok krijgt!
  • Trattoria L’Acquerello: Trattoria L’Acquerello staat bekend om het perfecte mengsel van authentieke gerechten met moderne smaak. Hier kun je proeven van heerlijke maaltijden, waaronder eend, varkensvlees en verschillende pasta’s.
  • La Locanda del Ponte: La Locanda del Ponte is een van de beste visrestaurants in Genova. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de haven en de stad. Ze serveren ook een fantastisch assortiment aan visgerechten, waaronder pasta, fritto misto en tonijn uit de buurt.
  • L’Océan: L’Oceán biedt uitstekende gerechten die geïnspireerd zijn door gastronomie uit de hele wereld. Hier proef je tevens de nieuwste culinaire trends. Ook worden er authentieke streekgerechten uit Italie geserveerd.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Genova?

Genova beschikt over een internationaal vliegveld, luchthaven Cristoforo Colombo, die gelegen is op ongeveer 7,5 km van het centrum van Genova. Er zijn veel continentale en intercontinentale vluchten naar dit vliegveld en het is uitstekend verbonden met de stad door middel van verschillende openbaar vervoer opt

Genoa
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa