Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Gerona

Vliegtickets naar Gerona Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Gerona?

Gerona Spanje ligt gelegen in het noorden van het land, meer bepaald in de provincie Catalonië . Girona heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorische tijden . De eerste st Ukers kwamen hier in de 6e eeuw v.Chr. en werden gevolgd door de Romeinen in de 2e eeuw v.Chr. Na de Romeinen kwamen de Arabieren en hun invloed is nog steeds zichtbaar in de stad. De streek is de thuisbasis geweest van verschillende Moorse heersers die de taal en cultuur van het gebied versterkten. In 1117 werd Gerona veroverd door Alfons I van Aragon en werd stad liberaal, wat een grote bijdrage heeft geleverd aan de economische groei van de stad.

Waarom Gerona?

Gerona is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Het is een rustige stad met veel middeleeuwse charme. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals de Romeinse bruggen, het Ciutadella Park en het kathedraal Museum. Er zijn veel terrasjes en restaurants om lekker te eten en heerlijke tapas te proeven. Verder is er een beroemde markt waar je producten kunt kopen zoals souvenirs, kleding en typisch Catalaanse gerechten. Ook is er een gezellige nachtleven waar je kunt genieten van live muziek en disco’s. Gerona is de perfecte stad om te genieten van de rust en cultuur van Spanje.

5 bezienswaardigheden in Gerona die je moet zien?

1. La Catedral de Girona: De kathedraal van Gerona is een Ikonische bijzondere monument gebouwd door de middeleeuwse architectuur. Het museum in de kathedraal heeft een grote collectie Romeinse schilderijen, beeldhouwwerk, manuskripten, sieraden en andere kunstwerken die je kunt bezoeken.

2. Castell de Sant Ferran: Castell de Sant Ferran is een militair fort dat gebouwd werd in de 18e eeuw. Het fort ligt tussen de stad en de bergen van Montgrony en je kunt het bezoeken voor een bijzondere ervaring.

3. El Jardí de la Infància: El Jardí de la Infància is een prachtige, historische tuin en een rustige plek om te wandelen. Er zijn veel bloemen, bomen en tuinen met veel mooie sculpturen, fonteinen en vijvers.

4. Parc de la Devesa: Parc de la Devesa ligt naast de oude stad en het is een prachtige open ruimte met veel parken en wandelpaden waar je kunt ontspannen.

5. Platja de Castell: Platja de Castell is een prachtig stuk strand gelegen in Gerona. Het is een klein strand, maar heeft veel te bieden zoals kleurrijke kustlijn, kristalhelder blauw water en heerlijk eten.

5 restaurants in Gerona welke je moet bezoeken?

1. Can Ramon: Can Ramon is een Catalaans restaurant dat gespecialiseerd is in traditionele gerechten. Je kunt hier ook genieten van heerlijke tapas en een uitgebreide wijnkaart met lokale wijnen.

2. Can Santi: Can Santi is een restaurant met een speciale bereiden van lokale en regionale gerechten. Kortom, een geweldige sfeer en genieten van heerlijk eten.

3. Vinateria Pereta: Vinateria Pereta is een kleine familie bedrijf dat gespecialiseerd is in heerlijk eten… van intieme diners en afscheidsfeestjes, tot verjaardagen, bruiloften en andere speciale gelegenheden.

4. L’Assador d’En Roca: L’Assador d’En Roca is een modern restaurant dat beroemd is om de authentieke Catalaanse gerechten zoals de Spaanse garneringen en sauzen.

5. Pani Bistro: Pani Bistro is een restaurant dat je kunt bezoeken voor een avontuurlijke smaakervaring van klassieke gerechten van beide werelden. Je kunt hier genieten van Catalaanse, Spaanse én Franse keuken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Gerona?

Gerona heeft een eigen luchthaven die Gerona-Costa Brava genoemd wordt. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad en daar kun je aankomen via internationale bestemmingen, zoals de Franse luchthaven van Perpignan of de Portugese luchthaven van Porto. Het is ook mogelijk om te arriveren in Girona via Barcelona-El Prat Airport, dat ongeveer 1 uur rijden ten noorden van Girona ligt. Barcelona-El Prat Airport biedt de meeste internationale vluchten en je kunt er ook goedkope budgetvluchten naar andere bestemmingen zoals Londen of Rome vinden.

Gerona
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa