Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Glasgow

Vliegtickets naar Glasgow Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Glasgow

Glasgow is de grootste stad in Schotland. Het werd oorspronkelijk gevestigd in de 6e eeuw en was vooral een religieuze centrale. In de middeleeuwen werd Glasgow omgetoverd tot een belangrijke Europese haven waar Franse wollen stoffen, linnen en fruit geïmporteerd en geëxporteerd werden.

Waarom Glasgow?

Tegenwoordig staat Glasgow bekend om haar prachtige architectuur, cultuur, kunst en entertainmentscène. De stad is vooral beroemd omdat hier een rijke geschiedenis en dynamische standpunten samen komen. Het is een bruisende muzikale culturele stad waar de bevolking heel vriendelijk en gastvrij is. Glasgow is ook een ideale bestemming voor shoppers, omdat er vele winkelcentra en winkels te vinden zijn.

5 Bezienswaardigheden in Glasgow die je moet zien

 • Pollok Country Park: Dit landgoed is een favoriete plek om te wandelen. Er zijn meer dan 200 hectare graslanden, bossen en rivieroevers om te verkennen.
 • ClydeCruise: Stap aan boord van de kleurrijke ClydeCruise en ontdek de stad met de schitterende Skyline en historische gebouwen terwijl je meevaren over de rivier de Clyde.
 • Provand’s Lordship: De oudste huizen van Glasgow uit 1471, Provand’s fanatasische Lordship heeft veel atmosfeer te bieden.
 • Kelvingrove Art Gallery: Gelegen aan de zuidelijke oever van River Kelvin, met 22 zalen met meer dan 8000 kunstwerken is Kelvingrove Art Gallery een paradijs voor kunstliefhebbers.
 • The Tall Ship At Riverside: Neem een kijkje in het authentieke 19e eeuwse schip, The Tall Ship, in Riverside. Het schip is een van de populairste attracties in Glasgow.

5 Restaurants in Glasgow die je moet bezoeken

 • The Gannet: Een Europese keuken met een moderne twist geïnspireerd op Scottish traditionele gerechten. Prachtig gEDECORTEERD EN WE BLIJVEN OVER NIEUWE DISHES VERASSEN.
 • Six by Nico: Een ongewoon restaurant met maar liefst 6 courses menu waarbij iedere week een nieuw menu gepresenteerd wordt. De meeste gerechten worden bereidt met seizoensgebonden ingrediënten.
 • Alchemilla: Een ontspannen restaurant met een omgeving vergeven van design, planten en graffiti. Lekker eten en mos, cocktails en verspreide bieren.
 • Oran Mor: Authentieke Scottish keuken bereidt vindt je bij Oran Mor. Populair onder locals, het restaurant heeft een leuke brewery bar.
 • Two Fat Ladies: Een lokaal restaurant met een neighborhood feel. Geen beroemde chef-kok maar lekker eten met meer dan 50 jaar ervaring in de HM Glasgow

Welke luchthavens heb je in de buurt van Glasgow?

Glasgow heeft twee internationale luchthavens in de buurt. Zij zijn:

 • Glasgow International Airport: Glasgow International Airport, soms afgekort tot GLA, is de grootste luchthaven in Schotland. Het heeft vluchten naar meer dan 90 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië. Het ligt op 11 km afstand van het centrum van Glasgow.
 • Prestwick Airport: Prestwick Airport, afgekort tot PIK, is een luchthaven gelegen op 43 km afstand van het centrum van Glasgow. Het is een kleinere luchthaven met bedrijfsvluchten en fly-cruise vluchten met bestemmingen zoals Malaga, Rome, Kreta, Cyprus en vele andere.
Glasgow
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa