Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Graz

Vliegtickets naar Graz Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Graz

Graz is de tweede grootste stad van Oostenrijk en is al meer dan 800 jaar de hoofdstad van de provincie Styria. De stad is het Episcopaat van Seckau en al meer dan 50 jaar een studentenstad. Graz is de meest bekende toeristische bestemming in het oosten van Oostenrijk.

De stad werd voor het eerst vermeld in 1123, maar het Romeinse leger had al eens 1000 jaar daarvoor een kamp in de buurt opgericht. Graz is de culturele hoofdstad sinds 2003 en heeft zeker wat historische charme. De stad heeft veel middeleeuwse gebouwen, sommige van de oudste dateren uit de 15e en 16e eeuw.

In 1281 werd Graz bezet door de Hongaarse Koning Ottokar Przemysl en werd onderdeel van het Hongaarse Rijk. In 1919 werd Oostenrijk als een republiek verklaard. Graz onderging een periodes van verschillende politieke aanpassingen en de stad onderging verschillende bezettingsperiode. In tweede wereldoorlog kende Graz een korte Duitse periode van bezetting, maar werd in 1945 geëvacueerd door de Geallieerden. Na de oorlog herstelde Graz zich snel, het aantal universiteiten ging van 1 in 1945 naar 5 in 1965.

Waarom Graz?

Graz is een stad die veel te bieden heeft, niet alleen wat betreft cultuur maar ook in termen van gastronomie en avonturen voor bezoekers. Graz heeft een aantal historische sites zoals de St. Andrä Kerk, de Hoftburg, de bekende Schlossberg en de kathedraal van Graz. De stad heeft ook veel groene parken die je kunnen bezoeken, zoals het Murpark en Schlosspark, en interessante musea zoals het Kunsthaus Graz of het Joanneum Landesmuseum.

Graz heeft de grootste universiteit van het land met 40.000 studenten. Dit betekent dat er veel jonge mensen in de stad zijn die een energieke en levendige stad creëren waar je veel verschillende culturen kunt ontmoeten. De stad heeft veel verschillende concerten, festivals en andere evenementen waar bezoekers van over de hele wereld naartoe kunnen reizen.

Graz is ook een geweldige plek voor eten en drinken. Er zijn veel traditionele restaurants die gerund worden door lokale families die heerlijk eten serveren. Graz staat ook bekend om de bekende schnitzel, de meeste restaurants in de stad serveren een variëteit aan lokale gerechten, waaronder diverse soorten kaas, vlees, vis en zelfs ijs.

5 bezienswaardigheden in Graz die je moet zien

1. Schloßberg: Dit is één van de meest populaire toeristische attracties in de stad, met een grote trappen die je naar de top van de heuvel leiden. Vanaf hier kun je een geweldig uitzicht hebben over de stad. Er is ook een klooster, kerk en een oude kasteelruïne.

2. Clochturm: Het Clochturm is de oudste stadsmuur van Graz en staat op de rivier de Muer. Het was ooit de hoofdingang tot de stad en is een icoon voor de stad geworden.

3. Murinsel: De Murinsel is een kunstwerk dat werd gebouwd in 2003 om het middelpunt van de stad te versterken. Het kunstwerk ligt in het midden van Mur River, het is een opvallend contrast met de omringende gebouwen.

4. Schloss Eggenburg: Deze voormalige residentie is nu een museum en één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Graz. Het museum biedt een prachtig uitzicht over de wijnvelden en de bevorderde tuinen.

5. Hexenwasser: Dit is een spectaculaire en magisch landschap met rustige meren, watervallen, boswegen, waar je de schoonheid van de natuur van Graz kunt bewonderen.

5 restaurants in Graz welke je moet bezoeken

1. Bairisch Rohrdorf: Dit is een eerlijk restaurant dat gespecialiseerd is in Oostenrijkse gerechten zoals nasi goring en wiener schnitzel.

2. Reininghaus: Reininghaus heeft een grote selectie van speciaalbieren en Oostenrijkse lokale gerechten, zoals mostbröckli, polentacreme en forel filet montiert.

3. Die Küche: Die Küche is een klein restaurant dat een innovatieve benadering van klassieke Oostenrijkse gerechten biedt.

4. Steirereck im Restaurant im Stadpark: Dit is een van de beste restaurants in Graz. Steirereck serveert een breed scala aan regionale producten en gerechten zoals gevogelte, rundvlees, groenten en kaas.

5. KARTOFFELHOF: Kartoffelhof is gespecialiseerd in gerechten met aardappelen, zoals gebakken aardappelen, gebakken friet en aardappelstamp.

welke luchthavens heb je in de buurt van Graz?

Graz heeft twee luchthavens in de buurt: Graz Thalerhof Airport en Klagenfurt Airport. Graz Thalerhof Airport is een kleine luchthaven gelegen op 10 minuten rijden buiten de stad. Luchtvaartmaatschappijen zoals Austrian Airlines vliegen van hier.

Klagenfurt Airport ligt op ongeveer 80 kilometer van Graz en is de grootste luchthaven in Oostenrijk. Luchtvaartmaatschappijen zoals Austrian Airlines, Lufthansa, EasyJet, FlyNiki, SWISS, British Airways, en TAP Portugal vliegen hier.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa