Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Hamburg

Vliegtickets naar Hamburg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Hamburg

Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland. Het is gelegen op de Elbe rivier in het noorden van het land. Hamburg is in de 8e eeuw gesticht en heeft daarna een zeer lange geschiedenis.

In de loop van de geschiedenis is het gebied waar Hamburg is gevestigd door vele diverse culturen beheerst. De Vikingen arriveerden in de 8e eeuw en stichtte een kleine stad aan de Elbemonding. Later werden de andere delen van Hamburg bezet door de Christelijke gemeenschap.

In de loop van de middeleeuwen en de 17e eeuw kreeg Hamburg inwoners van verschillende etniciteiten. Dit was mede mogelijk gemaakt door de economische groei van de stad die sterk verbonden was met handelsactiviteiten. In de 18e eeuw werd Hamburg een belangrijk centrum van de Duitse cultuur.

In de loop van de 19e eeuw kreeg Hamburg een open handelshaven. Hierdoor ontstond er een grote bedrijvigheid en een goede economische groei. In de 20e eeuw groeide Hamburg verder, met de oprichting van een havengebied, zeescheepvaart, industrie, financiën en winkels.

Tot op de dag van vandaag is Hamburg een zeer groot centrum van handel, economie en kunst. Het is ook een van de meest internationale steden in Duitsland, waar bezoekers vanuit over de hele wereld komen om te genieten van het brede scala aan culturele attracties.

Waarom Hamburg?

Hamburg heeft veel te bieden aan bezoekers. Als je iets zoekt voor een weekendje weg, een lange vakantie of als je op zoek bent naar een plek om te wonen, dan is Hamburg een geweldige keuze. Zowel als je van clubs en bars houdt als van musea of uitstapjes naar het achterland is er veel te doen in deze stad.

Hamburg is een van de meest toeristische steden van Duitsland. Er is een grote diversiteit aan kunst, cultuur en historie. Je vindt er veel theaters, musea, grote historische sites en prachtige architectuur in de stad. Hamburg heeft ook veel restaurants, cafés, bars en discotheken.

Je vindt ook veel groen in Hamburg. Er zijn veel grote parken waar je kunt wandelen, fietsen of gewoon even uitrusten en van de natuur genieten.

Hamburg is ook een stad met veel opties voor winkelen en entertainment. Of je nu op zoek bent naar luxe winkels, trendy winkels of markten met lokale producten, in Hamburg kun je je vrij goed vermaken.

Als je van natuur houdt, dan is Hamburg een geweldige locatie. Hamburg ligt aan de Elbe, dus hier kun je heerlijke wandelingen maken en heerlijk genieten van de rust.

5 Bezienswaardigheden in Hamburg die je moet zien

1. De Michel: De Michel is de kerk van Hamburg. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De kerk stamt uit de 14e eeuw en heeft een prachtige architectuur.

2. Reeperbahn: De Reeperbahn is het meest bekende gebied in Hamburg. De straat staat bekend om zijn clubs, bars, restaurants en entertainment.

3. Planten un Blomen: Planten un Blomen is een park in het centrum van Hamburg. Het park biedt een combinatie van botanische tuinen, parken, meren en speeltuinen.

4. Altonaer Museum: Het Altonaer Museum is gelegen in het oosten van Hamburg. Het museum beslaat een gebied van 20.000 m² en bevat verschillende kunstcollecties.

5. Oude stadscentrum: Het oude stadscentrum van Hamburg is een unieke plek waar ampere architectuur, bezienswaardigheden en gebouwen te vinden zijn.

5 Restaurants in Hamburg welke je moet bezoeken

1. Fischmarkt: Fischmarkt is een populaire visrestaurant in het centrum van Hamburg. Hier kun je alleen het beste van de locaal gevangen vis eten.

2. Die Prössing: Die Prössing is een traditionele Duitse brasserie. Hier kun je genieten van een uitgebreide keuze aan traditionele Duitse gerechten.

3. Altes Mädchen: Altes Mädchen is een lokale kroeg met heerlijke lokale gerechten en een uitstekende selectie aan bieren en cocktails.

4. Schulterblatt: Schulterblatt is een moderne restaurant met traditionele Hamburgse gerechten en een goede selectie aan wijnen.

5. Landhaus Scherrer: Landhaus Scherrer is een eerwaarde instelling in het centrum van Hamburg. Het is een chique restaurant waar je kunt genieten van een uitgebreide selectie aan grillgerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Hamburg?

De luchthaven van Hamburg is een van de grootste luchthavens van Duitsland. De luchthaven is goed verbonden met het stadscentrum en andere plaatsen in Duitsland. De afstand van de luchthaven tot in het centrum is ongeveer 8 km.

Er zijn ook andere luchthavens in de buurt van Hamburg. Een daarvan is de luchthaven van Bremen, gelegen ten zuiden van Hamburg. De luchthaven van Lübeck ligt ten noorden van Hamburg en is een andere optie als je wilt vliegen naar Hamburg.

Verder vind je ook luchthavens in andere omliggende steden zoals Hannover, Lüneburg, Kiel en Bremerhaven. Er is dus geen gebrek aan opties als je wilt vliegen naar Hamburg.

Hamburg
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa